evo jedan zanimljiv tekst sa neta
ZAŠTO KORNJAČE ŽIVE DUŽE OD LJUDI ? pon - 11.08.2008
Mala deca znaju da su KORNJAČE dugovečne živuljke, one Galapagoske kažu žive i po dvesta-trista godina...da znate da sam se pitao zašto baš one toliko žive, i to tri puta duže od prosečnog života čoveka.
šta to rade Kornjače, šta to imaju Kornjače te toliko žive !?
ko je posmatrao bar pola sata život jedne od njih, znaće zašto je to tako-čak mislim da ljudi koji slično žive i prate njihov tempo života i brzine-mogu da žive i dožive bar pola života tih Kornjača.
Kornjače nigde ne žure, sem ako ih neki manijak od čoveka ne proganja-juri, prevrće i maltretira, e te verovatno neće doživeti 200 godina života.
stvarno, jeste čvrst OKLOP Kornjače je jedan od razloga što iste požive i sačuvaju se od mnogih neprilika, ali to nije jedini razlog-mislim da njihova sporost je tajna životna filozofija DUGOVEČNOSTI...pošto ne znam i nisam čuo da ijedna juri šumom-drumom brže od čoveka-time je njihova dugovečnost zagarantovana.
hmm, kako žive neki ljudi, pogotovu omladina, i kojim tempom žive-dobro neki od njih i požive duže od 40-50 godina. ljudski rod je jedan od Bletavijih i glupljih stvorenja, kao takav žuri svuda, a najviše tamo gde ga niko ne čeka niti ga očekuju i žele...terali li čoveka neko da OBEDUJE brzo-jok, a svi obeduju ko da za njima jure pet krvoločnih Lavova i Tigrova ! tera li čoveka da juri za autobusom, prevozom, ovim onim, jok, ali on to radi sumanuto. i još stotinu takvih stvari.
ljudski rod je lud-manit, misli da će mu nešto promaći u životu ako ne požuri, ako ne da GAS, ako ne pretrči put, pešački prelaz, ako ovo ako ono-i obično ga tu stigne neko čudo. a počesto i tragedija.
videli ste nauk, imali smo premijera Kornjaču, On niti je ikad žurio igde i ikada, svo vreme ovog sveta je bilo njegovo, covek ima 64/65 godina i nema nijednu sedu. njemu je sve ravno do Kosova, a na Kosovu mu sve brdovito-takav je čovek, ima GEN kornjače pa vi vidite da li će ikad umereti-a ja mislim da možda hoće ali zajedno sa onim iz Galapagosa.
eto oduži ga ja polako-ko Kornjača otegao ovu pisaniju, da ja sad lepo malo stanem ovde, odmorim, zakočim, jeste da nisam Kornjača, ali oni koji me bolje znaju kažu : da sam ukršten i imam primesa i jednog Lava, Tigra i Kornjače u istoj osobi. izgleda da je to ono sveto TROJSTVO, o čemu je Boris od Tadića objašnjavao Bušu u Pekingu zašto je pokazivao tri prsta .
P.S. E da Vi koji se pitate šta sam hteo da kažem ovim postom-pa to sam hteo da vam kažem-živite brzo i umrite mladi, i izbegnite da vas iko nazove Kornjačom već brzim Gonzalesom.