Облачење, тетоваже, пирсинзи, необичне фризуре...у пословном свету

Појединци данас, сматрају да ће се издвојити из масе тиме што ће бити тетовирани, пирсинговани, "лудих" фризура, како по облику, тако и по боји, обучени, између осталог у поцепане фармерке, што узгред буди речено, ретко коме добро стоји... Не схватају да тако само постају део масе "необичних" урбаних дивљака, који су потпуно несвесно и не знајући значење, преузели појединости моде туђих далеких цивилизација.
На улици, у необавезној шетњи, није проблем обући подеране фармерке, али отићи тако на пословни састанак, је крајње неумесно, јер не говори само о лошем укусу и некултури те особе, већ и о непоштовању људи и установе у коју су дошли на разговор.
У првих неколико секунди стиче се утисак о саговорнику, немојте то никако изгубити из вида, посебно ви који тражите посао. Неће вам готово нико рећи директно - лоше сте обучени, или ваш пирсинг не одговара овој установи, али једноставно неће вас примити на посао.

Sa ovim se slažem.
Ja kad sam išao razgovor za posao koji u prethodnom postu opisah, išao sam u odelu, sa kravatom i nije mi smetalo što sam tako obučen dok sm pričao sa mojim nekonvencionalnim budućim šefovima.
Ovde (u DE) je pogotovo kod žena simptomatično da kad se ukrmače, umesto da krenu da se bave sportom, skinu koje kilo i tako poprave svoj izgled, one krenu kod frizera i u tatoo studio, pa se izbuše i ušarene, a tek to onda izgleda odvratno. Kasirke u samoposlugama prednjače. Dodješ na kasu, a ispred tebe spodoba kojoj je jedna strana glave obrijana, sa druge strane fluorescetno ofarbana kosa pada preko oka, brnjica u nosu, obrvi, usni, ruke išarane nekim kineskim slovima koja ni sami kinezi ne znaju da pročitaju.
I onda ti vraća kusur i ispadne joj 10 centi, ali ona ne može da se sagne da ih dohvati, a pošto ne može da ti da drugih 10 centi jer je zatvorila kasu, onda mora da ustane, da izadje iz kase, pa da spolja klekne kako bi dohvatila novčić koji joj leži pored stolice. A misli da je riba.

Суштина и форма нису супротстављени појмови. Они иду заједно и подједнако су потребни у уређеним друштвима.....
ja bih ovde zastao...msm, da sam na tvom mestu...sretjom te nisam .....ni ostatak nije bolji
Ja ja, natürlich! ( :
9ZnktkqTURBXy84NDk3ZGU3NWMwN2Q0MzZhZTUyNGNmZjQ4YmRlOGZmZC5qcGVnkZUCzQJsAMLD

Poslednja izmena:
Ово није добар пример. Овде је све ок. Тетоважа у подлактици, није неки драстичан случај, нити човек иде на пословне састанке у мајици, гурајући људима под нос тетовирану подлактицу. Све остало је у границама нормале и пристојности и сама фризура, коса није вриштећи офарбана, нема пирсинге, а обучен је сходно ситуацији.

Ako ti kazhesh, ok je...a i ti si, pardon, tvoj avatar...smeshno mi je sve ovo...

IMG_20180528_184215.jpg

Back