Колико видим.......поред тога што овде има много мрзитеља паса, што много говори о њима као људима, осећа се и емоционална глупост која избија из њих. Која се вероватно манифестује у свим сегментима живота. Не само када је тематика паса у питању. Као што је Бог рекао да поштујеш живот човека, поштуј и природни склад човека и фауне. Немој мрзети псе. Једна руска изрека каже "Бог човека посматра кроз очи пса". Мислим да је то рекао Јесењин. Ја чврсто верујем у то. То што пас залаје на мене или ме угризе па се склони, није разлог да га закољем или обесим или гађам каменом. Једино ако је напад интезиван и опасан. Знам да вама мрзитељима ово не може бити схватљиво али вама није схватљиво ни много мање од тога. Осећам да би сте ви сутра пуцали у децу која вам се пењу на трешњу и краду их. Или би сте забранили комшији да уведе воду преко вашег имања.
Mislim da vrlo pogrešno razumeš motive ljudi koji ovde pišu, polaziš od toga da mrze pse, što očigledno nije tako.
Većina mrzi vlasnike pitbulova, a plaši se tih pasa.
Da ti pojasnim: Pit bul je odgojen ukrštanjem raznih rasa da bi bio pas za borbu.
I kao takav jeste najopasniji među psima, ali kao i kod svakog drugog psa priroda, tj. genetika čini 1%, a odgoj 99%.
Problem nastaje kod tih 99%, kod odgoja. Znam lika koji je odgajao pit bulove za borbu, njegovi psi su bili pod konac, super disciplinovani, šetao sam mog haskija pored njega, ovaj mali je još i provocirao, pit je bio miran. Ali taj lik je jedan, takvih ima u BGu možda 20, a pit bulova ima najmanje 1000. A ko su vlasnici ostalih pit bulova? To su
uglavnom asocijalni ili antisocijalni likovi, kompleksaši i wannabee "opasne face", onj kojima treba pas da saopšte "ne kači se sa mnom, zaebat sam" pošto sami za to nisu sposobni. A pas je isti kao i vlasnik, ako je vlasnik bolestan u glavu, biće i pas. Dakle, ja ne mislim da je pas kriv što se rodio kao pit bull, ali znam da odgovoran vlasnik pit bula neće dozvoliti da njegov pas bude sam na ulici.
Dakle: nepoznat pit bul sam i nevezan = neodgovoran vlasnik, sa velikom verovatnoćom bolestan u glavu = pas isti kao i vlasnik = skloni ga od deteta kako znaš i umeš.
Ova formula može da se primeni na svakog psa, ali kad nepoznata čivava sama i nevezana priđe mom detetu, prvo se upitam da li bi neki antisocijalni kompleksaš kupio čivavu?
Uglavnom se slažem sa tobom kad su u pitanju "mrzitelji", ne samo kad je tematika pasa u pitanju, samo mislim da je baš među vlasnicima pit bulova puno takvih "mrzitelja".