- Poruka
- 39.878
Kad neko kaže vukoyebina šta se s podrazumeva pod taj termin ?
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Taj termin se koristi uglavnom za područja udaljena od glavnih saobraćajnih tokova i većih gradova. Najčešće se koristi za udaljena planinska sela i udaljene male gradove i varošice (Crna Trava, Bosilegrad na primer).
Gde pocinje zabit a gde gradska raja ?Ne znam koliko je tačno ovo tumačenje,ovo je sa Vukajlije
Svakako prva rečenica objašnjava termin, s tim , što u našem jeziku postoje i druge sočne reči za zabit i nedođiju.
Vidiš jednu stvar, u rodnoj zemlji , takvi predeli su zabiti.Gde pocinje zabit a gde gradska raja ?
Meni se čini da osobe koje drugim osobama to govore sami su šljegali sa planine često u BG
Vis kako je pogodilo sto sam kapetanmarku rekao da je dosao iz vukojebinepogledaj u izvod iz maticne knjige
Vis kako je pogodilo sto sam kapetanmarku rekao da je dosao iz vukojebine
Jok, svaka rec je bila na mestu i vise nego zasluzena.To je vredjanje znam da ne kapiras
Potvrdio si ono “znam da ne kapiras “Jok, svaka rec je bila na mestu i vise nego zasluzena.
Ne kenjajPotvrdio si ono “znam da ne kapiras “
ko je odakle dosao, to se vidi i po komentarima cak i ovde na forum.Gde pocinje zabit a gde gradska raja ?
Meni se čini da osobe koje drugim osobama to govore sami su šljegali sa planine često u BG
pod TIM terminOM podrazumijeva se Grmec, Srebrenica, Gacko, Crna Trava, Vladicin Han i tako te egzoticne destinacije
Nisi bila prosli vikend sa mnom na putu izmedju Drvara i Bos.Petrovca da vidis sto nema vukova na Balkanu.Pretpostavljam da je poreklo reči vezano za vučja staništa (Lebensräume). Dakle, mesto koje je daleko od civilizacije. Naravno, na Balkanu praktično više nema vukova, ali izraz je ostao. Kao i izraz "tamo gde medvedi donose poštu".
Znam da ih ima u Bosni, ali ni blizu kao u Nemačkoj, npr, gde su se ponovo doselili pre 30 godina i sad već pastiri muku muče sa njima.Nisi bila prosli vikend sa mnom na putu izmedju Drvara i Bos.Petrovca da vidis sto nema vukova na Balkanu.
Ne znam, nisu se nesto zalili ovi Njemci kad pricam s njima, ali moguce, kod njih je sad taj Umweltschutz fazon vrlo popularan.Znam da ih ima u Bosni, ali ni blizu kao u Nemačkoj, npr, gde su se ponovo doselili pre 30 godina i sad već pastiri muku muče sa njima.
Postoji i u Hrvatskom. U sluzbenom jeziku ne vjerujem da postoji, ali tako frend i ja zovemo njegovo mjesto na moru vec godinama.ta reč postoji samo u srpskom jeziku. Naleteo sam na neki članak na engleskom gde su to napisali (a autor bio oduševljen)
Vala i u Bosanskom postoji.Postoji i u Hrvatskom. U sluzbenom jeziku ne vjerujem da postoji, ali tako frend i ja zovemo njegovo mjesto na moru vec godinama.
Još kada bi bosanski jezik postojao jer pp nekok logici postoji bošnjački jezik.Vala i u Bosanskom postoji.