- Poruka
- 46.426
Ugostilo ga je 1.300 domaćina
Nenad Stojanović (37) iz Niša je pre 14 godina krenuo na put oko sveta uputivši se iz Grčke u Italiju na koncert Enia Morikonea. Od tada je posetio 90 zemalja i približno 2.150 gradova na pet kontinenata (Južnoj, Severnoj Americi, Evropi, Aziji i Africi), a sve je to stalo u pet ispunjenih pasoša od korice do korice i što je još važnije, u bezbroj uspomena i priča koje je doživeo.
..................
Kako kaže, od malena je pokazivao interesovanje za upoznavanje novih, nepoznatih mesta, pa je put oko sveta donekle bila prirodna odluka.
...........................
"Jednom kada krenete na putovanje sami, počinjete da shvatate svoju kreativnost, snalažljivost, kao i da svako novo poznanstvo donosi mnogo novih mogućnosti, u zavisnosti od ličnih interesovanja".
Kao jednu od najvećih inspiracija za put oko sveta izdvaja aplikaciju couchsurfing, koju aktivno koristi 13 godina.
.................................
"Couchsurfing povezuje lokalne ljude sa putnicima, i omogućuje besplatan smestaj kod različitih domaćina širom sveta. Tokom godina sam stekao brojna prijateljstva sa jako zanimljivim ljudima, a za ekonomično upoznavanje sveta mi je pomoglo nekih 1.300 domaćina koje sam imao u osamdesetak različitih zemalja. Takođe, i sam sam ugostio ukupno 330 ljudi, što u Srbiji, što u zemljama u kojima sam živeo", kaže Stojanović.