Obični ljudi i filozofija mesijanskog kompleksa

Cast je granica koja bica deli na visa i niza.
Ne bih se složio. Šta je sa onim Hristovim: "Ko ti opali jedan obraz, pruži mu i drugi"? Da li je takav ostao bez časti? Da li je takav postao "niže biće"?

"Čuvanje časti" je deo zakona ZLA, tj.principa podele, knkurencije, mržnje i borbe svakoga sa svakim, u kojoj jači preživljava, u kojoj je pravo jačega njegovo prirodno pravo i u kojoj su dozvoljena sva sredstva. To je zakon i princip: "jedan protiv svih, svi protiv jednoga". Svi koji po ovom principu žive smatraju da je svako gubitništvo u svakoj borbi isto što i gubitak časti, što za svoju posledicu uvek ima mržnju prema pobedniku i želju za osvetom.

U ljudskom organizmu, u kjem oko 42.000 različitih organa, delova i delića, sastavljenih od mnogo milijardi ćelija kao živih bića, u kojem svi žive po zakonu DOBRA, tj. principu jedinstva, mira, ljubavi, uzajamnog pomaganja i pravednosti, odnosno, po principu: "Svi za jednoga, jedan za sve", nema nikakve borbe, niti ikakvih pobednika i gubitnika, niko nikoga ne ponižava i nema nikakve podele na "viša i časna bića" i "niža, nečasna".

Evo još nekoliko simbola Svesti kao jedinopostojeće prirodne sile i pojave, koja postoji sama po sebi, kao svoj i uzrok i posledica, tako što se večito pretače kroz svoja TRI PRIRODNA OBLIKA I STANJA, sve uz pomoć svojih 7 fizičkih i psihičkih sposobnosti i radnji. Ove simbole nisu izmislili i napravili ljudi na Zemlji, već vanzemaljci, konkretno, "VETLOSNA BIĆA". "Svetlosna bića" kreiraju biće zvano "Čovečanstvo", tako što po malo prense svoja znanja na Čovečanstvo i tako mu pomažu da se postepeno razvija. Isto kao što DNK molekul u jajetu koke prenosi svoje znanje o koki na živu isvesnu materiju jajeta po kojem ona putem samoorganizovanja gradi koku. Nikola Tesla je, na primjer, sva svoja znanja iz oblasti elektrotehnike, primio telepatski od "Svetlosnih bića". Na Internetu ima dosta video snimaka "Svetlosnih bića". Ovi simboli Svesti, koji su ujedno i simboli Zakona i principa Dobra, kao i jedinstva celog Univerzuma, nacrtani su na žitnim poljima Engleske i drugim delovima sveta. Oni u sebi sadrže važnu poruku Čovečanstvu - poruku jedinstva svih ljudi sveta, mira reda, ljubavi i pravednosti. Dodatno, uz ove simbole, "Svetlosna bića" su dala i objašnjenje njihovog značenja u vidu NAUKE O SVESTI (BOGU), odnosno, u vidu ZAKONA SVEUKUPNOG POSTOJANJA. Naime, gornji video, pod naslovom "Zakon postojanja", primao sam postepeno, kao lekcije, tokom punih 15 godina, prilikom mojih čestih "izlazaka iz tela", koja sam ostvarivao uz pomoć mog astralnog učitelja, "Svetlosnog bića". UZ napomenu da je Zakon postojanja najavljen i u Bibliji, u Jovanovom Otkrivenju, rečima: "I videh drugog anđela, kako leti posred nema, imajući Večito evenđelje (VEČITA I KONAČNA ISTINA), da ga objavi svim narodima, plemenima i jezicima".

6.jpg

Ljubo ,dzaba ti da pises to svoje vidjenje,jer to je tvoje iskustvo a
oni koje nemaju slicno iskustvo to nece razumeti.Opet da spomenem onu svoju
izreku -dva se raka na istom zaru pekla ,jedan drugom nisu verovali.Cak i da imamo isto iskustvo
opet osecanja su to i sve je subjektivno,svako ce to malo drugacije u sebi
shvaiti i predociti .Zati i imamo sporazumevanje,tj. pravimo sporazume ne bi li usaglasili svoje
stavove o nekom pitanju.

Ne bih se složio. Šta je sa onim Hristovim: "Ko ti opali jedan obraz, pruži mu i drugi"? Da li je takav ostao bez časti? Da li je takav postao "niže biće"?

"Čuvanje časti" je deo zakona ZLA, tj.principa podele, knkurencije, mržnje i borbe svakoga sa svakim, u kojoj jači preživljava, u kojoj je pravo jačega njegovo prirodno pravo i u kojoj su dozvoljena sva sredstva. To je zakon i princip: "jedan protiv svih, svi protiv jednoga". Svi koji po ovom principu žive smatraju da je svako gubitništvo u svakoj borbi isto što i gubitak časti, što za svoju posledicu uvek ima mržnju prema pobedniku i želju za osvetom.

U ljudskom organizmu, u kjem oko 42.000 različitih organa, delova i delića, sastavljenih od mnogo milijardi ćelija kao živih bića, u kojem svi žive po zakonu DOBRA, tj. principu jedinstva, mira, ljubavi, uzajamnog pomaganja i pravednosti, odnosno, po principu: "Svi za jednoga, jedan za sve", nema nikakve borbe, niti ikakvih pobednika i gubitnika, niko nikoga ne ponižava i nema nikakve podele na "viša i časna bića" i "niža, nečasna".
Pogresno si shvatio koncept casti.
Okreni i drugi obraz je upravo stav casti. Ne dugovati nikom nista.

Problem kod mnogih je sto svoj uobrazeni ponos brkaju sa cascu i dostojanstvom.
Ponos treba da bude usmeren na Boga a ne na sebe.Znaci, treba da se ponosimo Bogom a ne sobom.

Visi i nizi svet su realnost, kao sto su dobro i zlo realnost.
Ignorisati realnost znaci dovoditi sebe u zabludu.

Milan od Gruže,
Pogresno si shvatio koncept casti.
Nisam pogrešno shvatio koncept časti. Svi ljudi na svetu , reč i pojam "čast" shvataju i izjednačuju sa samim sobom, sa svojim JA, koje po svaku cenu treba braniti od svega što ga ugrožava ili unižava. Napasti, ugroziti ili uniziti nekog čoveka na bilo koji način, znači napasti, ugroziti ili uniziti čovekovu čast. Posle čega uvek sledi osveta, kao jedini način da se čast odbrani.

Milan od Gruže:
Okreni i drugi obraz je upravo stav casti. Ne dugovati nikom nista.
Ti si ovde nešto pobrkao. Po tebi, ispada da čovjek koji primi šamar u jedan obraz, treba da okrene i drugi, da ne bi ostao dužan onome ko mu je opalio šamar. U praktičnom životu nije tako. U praksi, kad neko primi šamar, trudi se da istom merom uzvrati i tako odbrani sebe i svoju čast. Ako to ne uradi, on se oseća uvređeno i poniženo, a od drugih bude prezren i okarakterisan kao slabić i kukavica. Tako je to od uvek do danas bilo, jer od uvek ljudi žive po principu podele, konkurencije, mržnje i borbe svakoga sa svakim, u kojoj jači preživljava, u kojoj je pravo jačega njegovo prirodno pravo i u kojoj su dozvoljena sva sredstva. A ti sada pokušavaš da to objasniš na drugačiji način.

Može to da se objasni i na drugi način, ali onda moramo da negiramo đavolov princip podele, konkuencije, mržnje i borbe i priznamo božiji princip jedinstva, mira, reda, uzajamnog pmagannja i ljubavi i kažemo da je častan svako ko po tom principu živi, a nečastan svako ko taj princip krši. Pa bi se, onda, u tom slučaju, nečasnim smatrao svako ko nekome udari šamar, a ne onaj ko je šamar primio.

bangg:
Ljubo ,dzaba ti da pises to svoje vidjenje, jer to je tvoje iskustvo a
oni koje nemaju slicno iskustvo to nece razumeti.
Ja ovde nudim dve različite stvari i treba praviti razliku između njih. Jedna je Zakon postojanja, a druga je moje kazivanje kako sam uspio da otkrijem Zakon postojanja.

Od to dvoje, Zakon postojanja je predmet svačijeg iskustva, a ne samo mog. Jer Zakon postojanja je objašnjenje kako postoji Svest, To je nešto u šta ne mora da se veruje, jer to svaki čovek može putem iskustva samoga sebe, u potpuno budnom i trezvenom stanju i da proveri i objasni i razume i zna, jer svaki čovek je Svest.

A moje objašnenje da sam do otkrića Zakona postojanja došao uz pomoć "Svetlosng bića" i mojih vantelesnih iskustava, je nešto što drugi ljudi ne mogu ni na koji način da provere i znaju, već samo da mi na reč veruju.

Od ovo dvoje samo je Zakon postojanja bitan, jer on je mesijanska ideja pomoću koje svet može da se spasi od samouništenja. A moje objašnjenje kako sam došao do otkrića Zakona postojanja potpuno je nebitno jer ono nikome ne može da bude ni od kakve koristi.

Zkon postojanja kao IDEJA, odnosno, NAUKA O SVESTI, može da posluži kao moćnije oružje od svih oružja kojim je svet do danas raspolagao ili kojim danas raspolaže. Pomoću Zakona postojanja mogu da se obore sve moguće IDEJE koje su do danas vladale svetom i koje i danas vladaju. Pomoću njega mogu da se obore sva svetska verska učenje i sve svetske religije. Može da se sruši sadašnji nepravedni svetski kapitalistički društveni i ekonomski porekak, kao i sve državno-političke institucije i politička podeljenost sveta. Podeljenost sveta po nacijama može potpuno da se obezvredi. Takođe i da se uspostavi jedinstveni ravnopravan i pravedan svetski društveni i ekonomski poredak i na taj način se prevaziđe i klasna podeljenost sveta.

Zakon postojanja kao NAUKA je toliko jak, da u celom Univerzumu ne postoji niti i jedan toliko moćan genije koji bi mogao da ga obori. Zakon postojanja je toliko jak, da ga dokazujemo čak i samim pokušajem da ga oborimo. NJegova tolika moć i snaga je upravo u njegovoj jednostavnosti, sadržanoj u tvrdnji i činjenici da sem Svesti i njenih 7 fizičkih i psihičkih sposobnosti i radnji, skraćeno, JA+7, NIČEG DRUGOG u Univerzumu, NEMA. I da u Univerzumu ništa ne može ni postojati, ni desiti se, čak ni malim prstom mrdnuti se ne može, a da se istovremeno ne upotrebe svih 7 fizičkih i psihičkih sposobnosti i radnji.

Na primer, ti, Bangg, dok si pisao ovaj gore svoj post na koji ti ja sada odgovaram, prilikom otkucavanja svakog slovceta na tastaturi kompjutera, morao si svaki put da upotrebiš svih svojih 7 fizičkih i psihičkih sposobnosti i radnji. Morao i da pomisliš na svako slovce i da napregneš i pokreneš ruku i prst da ga otkucaš i da opaziš, osetiš, razumeš i zapamtiš da si da otkucao. Da bi tek posle toga sve te iste fizičke i psihičke radnje morao da ponoviš prilikom otkucavanja svakog narednog slovceta.

Isto tako se dešava i kad želimo da oborimo Zakon postojanja, moramo da upotrebimo svih svojih sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti i radnji, i na taj način, umesto da smo ga oborili, mi smo ga, zapravo, dokazali. Ništa u Univerzumu ne može bez tih 7 sposobosti i ranji ni da postoji, ni da se desi. Ni kiša da pada, ni Sunce da sija, ni trava da raste, ni vetar da duva, ni Zemlja da se okreće oko svoje ose i oko Sunca - ama, čak ni prdnuti nije moguće a da se ne upotrebe svih 7 fizičkih i psihičkih sposobnosti i radnji.

Jakom medijskom propagandom Zakona postojanja, svetskih razmera i njegovog, Božanskog sistema vrednosti, za kratko vreme bi katastrofalno i samoubilačko stanje na Zemlji moglo iz temelja da se pomeni i Zemlja pretvori u vrtove rajske.

Jedini problem da se to postigne su ljudski umovi, zagađeni i opterećeni pogrešnim naučnim teorijama, filozofijama, verskim učenjima, ideologijama i politikama, koji zbog toga nisu ni voljni, niti su u stanju da obrate pažnju na Zakon postojanja i da ga shvate i prihvate.

Ne znam, ali postoje proročanstva, koja, naravno, kao poruke, dolaze od "Svetlosnih bića" - to sam proverio i to zasigurno znam - među koje spada i proročanstvo Mitra Tarabića o "Novom narodu", koje kaže da će Srbi prvi u svetu da krenu sa IDEJOM ZAKONA POSTOJANJA i da će na kraju njome da osvoje svet. Inače, odnekud već dugo vremena među Srbima se provlači misao i ideja da su "Srbi nebeski izabrani narod". Evo sada imaju na raspolaganju Zakon postojanja i to im je prilika da to i ostvare i dokažu. Ne postoji drugi način da u tome uspeju.

Ima jedno proročanstvo koje kaže da će taj, Biblijski "Narod u čistim belim haljinama" (misli se na čite bele ljudske duše, tj, aure) ili Tarabićev "Novi narod", da bude najobrazovaniji, najsvetiji i najbolje naoružan." To se podrazumeva, jer naobrazovaniji je onaj ko zna ISTINU; najsvetiji je onaj ko po ISTINI živi; i najbolje je naoružan onaj ko kao oružje u svojoj borbi koristi ISTINU. Ta ISTINA je, naravno Zakon postojanja i sem nje nikakve druge VEČNE ISTINE, nema.

NIje teško krenuti u "rat" protiv celog sveta, ovakvog zlog, kakav je on sada, koristeći Zakon postojanja kao moćno oružje. To može svaki pojedinac, ne čekajući druge da sa tim krenu. Dovoljno je samo da sebe obeleži simbolom Zakona postojanja, a time ujedno i Božijim simbolom, tj, simbolom Svesti - simbolom principa jedinstva sveta, mira reda, ljubavi i pravednosti, po kojem je celi Univerzum kreiran. Simbolom protiv ona đavolova četiri najveća svetska zla - biblijska "četiri jahača apokalipse" - političke, verske, nacionalne i klasne podeljenosti sveta, koja je uzrokovala sva dosadašnja najgora svetska zla.

Na ovom videu dole je "Svetlosno biće", onakvo kakvo sam ga ja video i upoznao, koje nam je svima na Zemlji, za naše opšte dobro i spas od samouništenja, poklonilo Zakon postojanja, sa preporukom da po njegovom sistemu vrednosti, tj. po Božijem principu DOBRA, počnemo da se rukovodimo i živimo.

Back