Obezbeđenje u srednjoj školi

.apsolut

Ističe se
Poruka
2.848
Pre svega, pozdrav svima
Imam par pitanja.

Pošto je srednja škola neobavezna, ali je ipak, to državno obrazovanje, ukoliko škola unajmi obezbeđenje da dežura na ulazu škole i prošeta tu i tamo, da li su učenici obavezni da plaćaju to obezbeđenje, i ako jesu, molim vas da mi kažete član zakona ili tako nešto.

Hvala unapred.

Pre svega, pozdrav svima
Imam par pitanja.

Pošto je srednja škola neobavezna, ali je ipak, to državno obrazovanje, ukoliko škola unajmi obezbeđenje da dežura na ulazu škole i prošeta tu i tamo, da li su učenici obavezni da plaćaju to obezbeđenje, i ako jesu, molim vas da mi kažete član zakona ili tako nešto.

Hvala unapred.

Nisu obavezni, vlada je pre 2 god donela uredbu o tome

Tako da je, makar formalno, ukinut djacki dinar i ostali nameti

Ako opet neka skola odstupa od pravila lepo prijavis ombudsmanu ili kome vec treba i resen posao

Obezbedjenje po ugovoru cuva skolski inventar including zaposlene.
Obezbedjenje ne cuva Vase dete.
Placa ga onaj ko ga je angazovao i sa njime sklopio ugovor.
Ako niste potpisali ugovor, ili ne dobijate racun sa prikazanim stavkama i cenama, niste obavezni da platite.
Moze skola da angazuje i MOSAD, to sa roditeljima nema nikakve veze.

Ne daj im nista bez ugovora na TVOJE ime, jer koliko shvatam nisi nikoga iz skole ovlastio da ti bude pravni zastupnik. Ja sam u skoli odbijao da platim tzv "osiguranje ucenika'' trazeci polisu. Radi se o cistom pokusaju da se izmuzu pare od roditelja... Mozes jos da na roditeljskom iznapusavas razrednu/direktora/koga god sto potpisuje ugovore sa nekim tamo sumnjivim agencijama, ''ko uopste cuva nasu decu'' itd. Pomaze da prosvetari uvuku rogove.

Poslednja izmena:
Ionako nemam namere da platim, samo mi treba potpora kad ih napadnem. :) 900 dinara za školsku godinu, može odmah, a može i mesečno. Da bi se par tipova prošetalo tu i tamo, iako može bilo ko da upadne kroz razne ulaze (što se i dešavalo). Hvala, javiću kad krene škola pa kad me pritisnu za pare.

Javi se ombutsmanu :)
Ja se secam da mi je bila smanjena ocena iz vladanja jer nisam platio... a sta je sa onima koji nisu imali da plate... a bilo je takvih... I naravno, cena je bila astronomska... tj, profani su se ugradjivali samo tako...
Bio bih izuzetno sretan da uspes da nadjes neki clan zakona :)
Zapreti im da ces pisati svim novinama, pa to i uradi :)))

Umesto prepucavanja i tužakanja obundsmanima i slično, bolje je da predložite neki sastanak gde bi se razmotrilo o kakvom obezbeđenju se radi i koliko bi to koštalo pa tek posle toga da donesete odluku. Bitno je ko bi organizovao to obezbeđenje, šta bi se nadgledalo i koliko često i slične stvari. Čak i da se angažuju dve osobe koji bi puno radno vreme bile u školi (u dve smene) to opet mislim da ne bi bilo preveliki trošak ako se podeli na veći broj roditelja. Dakle sve zavisi šta se želi postići. Može da bude škola kompletno bez obezbeđenja, može da bude sa part-time obezbeđenjem a može i da bude full-time. Koliko para toliko i muzike. S obzirom da je poznato da se slabija deca maltletiraju na odmorima, da se diluju droge, da se organizuju tuče sa drugim školama, ja generalno mislim da tu obezbeđenje može da pomogne, samo da se precizno ugovori, da se ispoštuje dogovor sa obe strane i da cena bude opravdana a ne da neko na tome pravi profit.

Back