Обавезно служење војног рока - како и зашто !?

Ta prica da ce "vojska napraviti muskarca i zrelu, odgovornu osobu od tebe" je neverovatna zatucanost. Toliko znam infantilnih, neodgovornih lenjivaca, plasljivaca koji su sluzili onu hardcore JNA (sve sa tetovazom) ili potonju VJ, da ko god potencira taj argument ne smatram ga vise ozbiljnim sagovornikom.

Prisiljavati nekoga da uzme oruzje samim tim sto se, silom prilika, rodio na toj teritoriji i poseduje drzavljanstvo je monstruozno.

Vidimo kako se vojska starog, sovjetskog kova pokazala u ratovima za jugoslovensko nasledje (izgubila), u prvom cecenskom ratu (izgubila), u Irackom ratu (izgubila)... Rusi tek kada su iole iskopirali NATO standard dobili su drugi cecenski rat.

Cesto cujemo ove sto su zedni krvi i linca, koji zele smrtnu kaznu, da je dozivotna robija skuplja za poreske obveznike od dozivotne robije. Obavezna, regruterska vojska je nekoliko puta skuplja od profesionalne vojske.

Vucic vlada prema israzivanju javnog mnenja. On zeli da se dodvori konzervativcima i liberalima, gradjanistima i nacionalistima, istoku i zapadu, kapitalistima i lumpelproleterijatu, levicarima i desnicarima. E, ovo igranje sa obaveznim vojnim rokom je samo podilazenje konzervativcima, desnicarima, nacionalistima i ultralevicarima. Kao, eto, ja sam ipak nacionalista jer vracam vojni rok.

narodna vojska brani svoj narod a placenicka (profesionalna) vojska se prodaje svakome ko ce da plati. Imamo primer ratova po Libiji, Ukrajini, Siriji, Avganistanu............gde su citave jedinice , naprimer hrvatske vojske, prodate amerikancima da se bore za americke interese dal u uniformama, ISIS-a. Al-Kaide, "demokrastkih " opozicija, ..........ili pak na ratnom zadatku po trgovima Nice, Pariza, Berlina, Londona.........kao teroristi.
Zato je amerima najvaznije da svaku drzavu u svetu, stvaranjem profesionalne vojske, onesposobe tu zemlju za odbranu kad je amerikanci budu napali i sa druge strane da, kada god amerima zatreba neki bataljon za klanicu u Siriji, samo nazovu Zagreb, Rim, Sofiju...........i iznajme par bataljona "profesionalnih vojnika" .

Zato je borba za da se ukine profesionalna (americka) vojska i da se pozove narodna armija ustvari borba protiv amerike.
Zato punom parom u narodnu armiju.

Ta prica da ce "vojska napraviti muskarca i zrelu, odgovornu osobu od tebe" je neverovatna zatucanost. Toliko znam infantilnih, neodgovornih lenjivaca, plasljivaca koji su sluzili onu hardcore JNA (sve sa tetovazom) ili potonju VJ, da ko god potencira taj argument ne smatram ga vise ozbiljnim sagovornikom.

Prisiljavati nekoga da uzme oruzje samim tim sto se, silom prilika, rodio na toj teritoriji i poseduje drzavljanstvo je monstruozno.

Vidimo kako se vojska starog, sovjetskog kova pokazala u ratovima za jugoslovensko nasledje (izgubila), u prvom cecenskom ratu (izgubila), u Irackom ratu (izgubila)... Rusi tek kada su iole iskopirali NATO standard dobili su drugi cecenski rat.

Cesto cujemo ove sto su zedni krvi i linca, koji zele smrtnu kaznu, da je dozivotna robija skuplja za poreske obveznike od dozivotne robije. Obavezna, regruterska vojska je nekoliko puta skuplja od profesionalne vojske.

Vucic vlada prema israzivanju javnog mnenja. On zeli da se dodvori konzervativcima i liberalima, gradjanistima i nacionalistima, istoku i zapadu, kapitalistima i lumpelproleterijatu, levicarima i desnicarima. E, ovo igranje sa obaveznim vojnim rokom je samo podilazenje konzervativcima, desnicarima, nacionalistima i ultralevicarima. Kao, eto, ja sam ipak nacionalista jer vracam vojni rok.
Ta prica da ce "vojska napraviti muskarca i zrelu, odgovornu osobu od tebe"
Ja kad sam izlazio iz vojske plakao sam, sta mislis zasto?

Видели смо 90-тих како народна војска брани свој народ.
JNA je bila pripremljena za odbranu granica Jugoslavije protiv americke, nemacke, turske,.......armije, a ne za ubijanje jugoslovena. Logicno je da JNA nije bila pripremljena za americki napad "iznutra", kada su amerikanci (kerovi rata........placeni domaci kriminalci i razni drustveni otpad kao i "dobrovoljci" "uvezeni" iz amerike) obuceni u ustaske, cetnicke i UCK uniforme klali po Jugoslaviji i stime raspaljivali rat i mrznju.
evo i dokaza........DA SU TI "CETNICI, USTASE, UCK-teroristi......" AMERICKI VOJNICI............................sve te "formacije" Pentagon je naoruzao istim oruzjem...........TOMPSONIMA.

daklem, pre nego pocnete sa pljuvanjem i sranjem po JNA, Jugoslaviji, Titu, socijalizmu...........stisajte mrznju prema njima PA CE TE VIDETI ISTINU.

Thompson.jpg

koja je svrha regrute samo uciti da pucaju iz puske?..moraju da prolaze i klasicu specijalizovanu obuku jer je onda dovoljno biti i vikend ratnik..dodjes na vikend..nauce te da pucas da ocistis pusku i dovidjenja.
Odlicno, bolje ista nego nista.
Siguran sam da posle svih ratova Srbija ima strucne ljude koji znaju sta je potrebno a sta nije za efikasnu obuku.
Eto ti bi mogao da budes consultant u nekoj od cyber jedinci koja se bavi informacionim ratovanjem sto je bitan deo u 21 veku. :)

o tome i pricam
znaci moras da imas obucene i za zamenu
-
Čitam stručno si verziran. Vjerovartno ex pripadnik armije.
I istina je sve što si postirao. Iz moje rodbine ih je bilo u RM od kapetana fregate do komandanta bojnog broda Split, Vis,..etc.
Poznavao sam kroz njih dostinu zaista finih likova ponajviše iz HRT I SRB.
Sve ih je krasila inteligencija, intuicija,... kognitivnost uopšte. Tužno je bilo kraj njihov primijetiti.

Tačno je da jednog borca pristojne armije mora da servisira između 9-15 osoba; proizvođača kompletne logistike.
To je mala država u državi. Za Prusku su onomad tvrdili da kralj Fridrih Vilhelm s nadimkom: "Vojnički kralj" (otac "Starog Frica" Fridriha II)
nema državu Prusku nego da Pruska vojska ima državu. Kraljevska je naredba bila da prvi sin pripada vojsci a o ostalim sinovima može otac da odlučuje.
Ne začuđuje da je vojska uživala respekt u Evropi,- Napoleon je to predefinisao kasnije.
Takav servis Srbija nije u stanju realizovati osim ako prebudžetira pa manje sendviča naruči.
poz :-)
--

Back