Obavezna registracija?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ovako je funkcionisao interni forum kod mene na poslu:
1. registrovani su mogli da koriste sve ponudjeno na forumu
2. neregistrovani su mogli samo da citaju postove, nisu mogli da pisu postove, daju teme i salju privatne poruke
Mislim da je ovaj nacin funcionisanja foruma najrealniji

Obavezna registracija je samo pitanje vremena. Znaci, kad-tad ce se pojaviti dovoljno bezobrazan gost, da se nece imati drugi izbor. Dok se to ne desi, moze da se nastavi i ovako, ko hoce neka ostane gost, na svoju odgovornost. Ako nista drugo, sigurno su svesni da se svakog trenutka moze pojaviti neki "bistar" isto gost, koji moze da iskoristi njihov nick da bi napisao more gluposti. Cak su i neki clanovi svojim komentarima i "prozivkama" drugih odavno presli granicu postovanja tudjeg misljenja i elementarne pristojnosti. I ako shvatimo ovaj forum samo kao zabavu, kao sto neko rece, ja nemam nista protiv, ali i u tom slucaju granice moraju da postoje. Moderatorima sve pohvale, ja licno ne bih imala zivaca da se bavim vasim poslom.
Ono sto je meni interesantno je zasto se neko odlucuje na veciti status Gost? Pa i najpovrsnijim pregledom foruma, vidi se da neki "gosti" imaju vise postova nego mnogi clanovi. Sta je to strasno ako se registruju? Mislim, ne boli, ne placa se clanarina... :roll: , u cemu je problem? Mozda se plase da ce postati toliko popularni, pa ce im sanduce za poruke biti zatrpano stotinama poruka obozavanja i divljenja :wink: ?

Jednom prilikom sam postavio nekom pitanje dali kada se jednom uclnis kada pozelis da mozes i da izadjes iz tog clanstva.Odgovor nisam dobio.Inace mnogi ljudi kao ja se jednostavno nekim stvarima nebave dugo.Odnosno samo kratko vreme to bude njihova interesna sfera.Pa iz tog razloga se ne uclane.Zasto bi se uclanio Kada cu na forum doci jos pet sest puta i nikada vise. Sto se tice nemoralnih poruka pa to iskljucivo zavisi od samih autora.I na osnovu par njih nemoze se suditi svima.I jos jedna stvar dragi clanovi foruma tamo gde su ozbiljne teme niko drugi manje vise i nemoze uci u njih od vasih misljenja jer manje vise misljenje anonimusa nezelite ni da procitate a kamo li da se udostojite odgovora.Sem toga vidim da ima par novih clanova koji pokusavaju nesto pametno da napisu i da udju u taj carobni krug od nekoliko najstarijih clanova,ali nemoze ovaj forum je rezervisan za par ljudi.Neprozivam i ne zameram ali svi su ravnopravni i forum je prvenstveno namenjen za ubijanje dosade i eventualno pomoc nekim savetom.Pa onda budimo svi ravnopravni i pomozimo drugima da budu shvaceni.Neki potewzu za agresivnim nastupom i onda budu zapazeni.Moja glupa tema sta bi davam pokazem marsovac razvlaci se na 15 strana.A teme U kojima opisujem svoj mucni zivot i trazim savet budu povucene ili neprocitane sa nijednim odgovorom.To je forum. .Pa nerazumem zasto se bunite,Sem toga ako ima vise topica od anonimusa vi pravite svoje a na njihove nemorate odgovarati.I poslednja stvar anonimusi su ipak u manjem broju na ovom forumu nego clanovi.P
ozdrav za po mom misljenju dva najbolja
clana.Gazdarica i Don.

Bojan Saramandic

Ako je potrebna adresa i broj telefona dacu vam.
Od toga nema veceg clanstva

Ovako... Ne mozes se isclaniti, ali mi kazi zasto bi to uradio... Pa tebi se nista ne dogadja time sto zauzimas malo prostora u krstaricinoj bazi... Ti ne moras da napises ni jedan podatak tacan za registraciju, pa samim tim ti se i ne ugrozava privatnost... Registracija nam omogucava da banujemo (zabranimo pravo pristupa) nekog usera koji ne postuje pravila foruma... Naravno, on se opet moze registrovati kao novi user, ali posle par takvih sesija, svako bi odustao...

O 'zacaranom krugu' starijih (u vremenskom smislu) korisnika... Pa pazi, i ja sam ovde tek mesec dana, ali sam non-stop na net-u, pa s' vremena na vreme bacim pogled, i odgovorim na po koje pitanje... Ja zaista postujem tudja misljenja i stavove, i nemam nista protiv toga... Ali meni, a i drugim osobama, smeta kad neko provocira, zeleci da napravi neki net-war umesto da pomogne osobi koja je postovala... I ja na pocetku nisam stavljao ironicne komentare i sl. na postove vec postojecih clanova, dok ih nisam upoznao, i video sta kome smeta... Forumi su ipak mesto gde se okuplja veliki broj ljudi, pa shodno tome, moras se i ti malo prilagoditi, bas kao i u RL.

Sto se marsovca tice, covek je lepo stavio svoju temu u Svastara forumu, gde ide sve sto nije vezano sa ostalim forumima... Pa smo mi pristali (dopalo se forumasima) na njegovu 'zezanciju', i tako nastala poveca tema... Stvar je u zdravoj komunikaciji... Pa i bundeva je svojevremeno napravio legendarni post koji nije imao veze sa forumom 'Ljubav i Seks', pa je opet dobio brdo postova, zato sto je covek sve shvatio kao dobar zez... Ne moramo mi uvek diskutovati o problemima... Da ovo ne bi postao suvoparni tehnicki forum, treba malo i sale...

Pozdrav.

...da ovo ne bi postao suvaparni forum treba malo i shale....
I TAKO JE NASTALA SVASTARA.....

Niko nikog ne tera da se uclani.Inco je to lepo opisao.Samo clanstvo moze da ima samo prednosti po samom clanu.Nista drugo.Zbog PP.Prosto...
Nema govora bar za sad o obaveznom uclanivanju,ali...
Ah to ALI...
Moze li gost na PP? Ne moze!
Kada gost postavi Topic,vec samo to Gost dobije neku dozu rezervisanosti prema Topicu.Zato su i manje poseceniji.Ja se slazem donekle da je forum samo zezancija,ali samo do nekl.Nemojmo se varati,ima ovde i te kako ljubavi.Ljubavi nastale bas ovde!To je taj moj prvi topic na forumu,doduse glasi;Ljubav i sex putem PIK-a,ali se moze i reci putem foruma.Koga interesuje,zadnja strana.Ovde je gost pomalo i u pravu.Ali,gost nesto ipak zaboravlja.Ne postoji topic,gde je izesen neciji problem a da je isti ostao bez komentara.sad,ne mozes Goste da ocekujes da se bilo kakvi problemi,tvoji,moji,njegovi,resavaju ovde.Niti mozes ocekivati neku veci komentar.Ljudi obicno kazu u jednoj recenici.Ili dve...Valja razumeti tu recenicu.Ja cu ti sad nesto reci,sto ce mozda mnoge iznenaditi:Ja licno i te kako postujem ono sto Margott napise.Bez obzira sto smo ja i ona imali neke nesuglasice.Ali ona napise u jednoj recenici SVE!To se zove umetnost pisanja.Dalje,najnormalnije da ljudi ovde ipak vole vise da se zezaju.zast/Prosto to.Vidis i sam/a u kakvom svetu zivimo.Svetu brzine.Svetu Hot-Dogova i ostalih zaebancija.Nemaju vreme ljudi za druzenje.Ok,izadjes u kafic,kafanu,restoranpa ko jos tamo ima vreme za neko blize upoznavanje?Niko.E to je prednost foruma.Po pisanju osobe odredis kakva je ta osoba.Ako ti pase,onda ide...sta vec...nek je samo druzenje,mada opet kazem,ima i ljubavi ovde.
Recimo,ja sad stavim nick"JP:UJGYG...pa neki mail bezveze...i gle,mnogo ce se vise javljati na to.Na moje pitanje.Tvoje,njegovo.....A moci cu i na PP.To je jedina prednost.A opet te niko ne zna.Znace te ako ti zelis.da posaljes "pravi" mail,sliku...
Sad,ti hoces da das i broj telefona cak,napisao si ime i prezime,a tesko ti,ili neces iz ne znam kog razloga da se uclanis?Ne razumem ipak to.Ali,ok,tvoje misljenje,pa sad.....

samo jos nesto,ne zameri moderatorima,i mi smo samo ljudi,nista vise a mnogo manje.....Mnogo manje jer smo stalno na udaru.Nekad s razlogom,mnogo cesce bez razloga.Platu za ovo nemamo.
Tvoj problem,ne znam gde si postavio,ali zasto ne,nije ovde samo zezanje,kazem opet,ima ovde umnih ljudi cija misljenja i komentare izuzetno uvazavam.

Bundeva,heh,bukica je naso pravu stvar za zezanje.Ajmo,nadjimo pravu stvar za ozbiljne komentare.Ovde ima i lekara i profesora i umetnika,ovo je zivot sam po sebi.Imaginaran,al zivot.....

Pozdrav

Anonymous:
Jednom prilikom sam postavio nekom pitanje dali kada se jednom uclnis kada pozelis da mozes i da izadjes iz tog clanstva.Odgovor nisam dobio.Inace mnogi ljudi kao ja se jednostavno nekim stvarima nebave dugo.Odnosno samo kratko vreme to bude njihova interesna sfera.Pa iz tog razloga se ne uclane.Zasto bi se uclanio Kada cu na forum doci jos pet sest puta i nikada vise. Sto se tice nemoralnih poruka pa to iskljucivo zavisi od samih autora.I na osnovu par njih nemoze se suditi svima.I jos jedna stvar dragi clanovi foruma tamo gde su ozbiljne teme niko drugi manje vise i nemoze uci u njih od vasih misljenja jer manje vise misljenje anonimusa nezelite ni da procitate a kamo li da se udostojite odgovora.Sem toga vidim da ima par novih clanova koji pokusavaju nesto pametno da napisu i da udju u taj carobni krug od nekoliko najstarijih clanova,ali nemoze ovaj forum je rezervisan za par ljudi.Neprozivam i ne zameram ali svi su ravnopravni i forum je prvenstveno namenjen za ubijanje dosade i eventualno pomoc nekim savetom.Pa onda budimo svi ravnopravni i pomozimo drugima da budu shvaceni.Neki potewzu za agresivnim nastupom i onda budu zapazeni.Moja glupa tema sta bi davam pokazem marsovac razvlaci se na 15 strana.A teme U kojima opisujem svoj mucni zivot i trazim savet budu povucene ili neprocitane sa nijednim odgovorom.To je forum. .Pa nerazumem zasto se bunite,Sem toga ako ima vise topica od anonimusa vi pravite svoje a na njihove nemorate odgovarati.I poslednja stvar anonimusi su ipak u manjem broju na ovom forumu nego clanovi.P
ozdrav za po mom misljenju dva najbolja
clana.Gazdarica i Don.

Bojan Saramandic

Ako je potrebna adresa i broj telefona dacu vam.
Od toga nema veceg clanstva

Bebica se zahvlajuje u Gazdaricino ime!

Hm lepo i hvala na odgovoru.Mozda se jednog dana i uclanim.Ali prvo da dobijem svoju liniju pa onda moze.Pozdrav svima i hvala.

Bebice.Nema potrebe za zahvaljivanje to je samo moje misljenje.

Marsovac :wink:

Lord of Chaos:
Posto se u poslednje vreme pojavljuje sve vise neozbiljnih i anonimnih diskutanata, sta mislite o tome da se uvede obavezna registracija?
Ja sam za, i ako je neko neprimeren, npr. kao ja, da bude iskljucen dozivotno iz krstarice i da mu se pokvari mis. I da mu se onemoguci da se ponovo uclani pod drugim imenom ili nadimkom, ili kako se forumaski kaze nikom.

Lord of Chaos:
Posto se u poslednje vreme pojavljuje sve vise neozbiljnih i anonimnih diskutanata, sta mislite o tome da se uvede obavezna registracija?

A kako ti to mislis da se registrujemo? mislim nekapiram te ...? :shock: :? A i ja volim da sam anoniman a kom ocu da kazem ko sam ja kazem a kom necu onda necu ! :evil:
Evo da je kole tela da kaze ko je svi bi se smejali ovako nije pa i neznamo ko je ? a ne ko sto oce da nam i cipove ugrade dole kontrola ZIVELA SLOBODA ! ! ! ! :twisted: :twisted:

Lord of Chaos:
Well, I must say that your semantics in English is quite underdeveloped, so I advise you to consider hiring a professor or at least consulting a dictionary before you write something.
I sincerely apologize, but I will not get involved in counting down the people I sit on top of since it would take too much of my precious time (btw position in hierarchy does not mean anything and you should know that).
I thank you for support given to my proposition.

jes, aj agriment vid det mada nisam bash najbolje andrstending o cemu ste vi to toking abaut...bat ol iz luking difrnt ven aj bikaming administrator

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back