Обама има план!

Poruka
60.338
Човеку коме је у години ступања на председничку функцију турбо брзином додељен Нобел јавља се....
После 5(пет) година кризе у САД која је есклирала у лето 2008. и целог потрошеног првог мандата, господин председник, наследник Буша млађег коначно има план...наравно ако се усвоји његов предлог буџета до 1 марта са све резовима у војном буџету и проширењем социјалног програма, што је тако рећи (мало)сутра.
Наравно републиканци који чине већину у представничком дому не слажу се, а сенатор Марко Рубио из Флориде оценио је председникове планове нереалним.
Линк:
http://vesti.krstarica.com/vesti-dana/obama-imam-plan-za-oporavak-sad/

zamisli sva omladina pojurila u nemacku i usa ,aniko nece u rusiju zbog cega?
U poslednje vreme ima dosta visokoobrazovanog kadra koji ide upravo u Rusiju ili Kazahstan.Imam brdo prijatelja,inženjera mašinstva,elektrotehnike,tehnologa,te ljudi koji su diplomirali na rudarsko-geološkom koji su u Rusiji.Moj nekadašnji kolega sa faxa radi u Rusiji za 4.000 evrića mesečno,a pri tome 3 meseca radi tamo,a jedan je ovde-odmara.Uopšte mu nije loše,ako izuzmemo činjenicu da pije više nego ranije.

Činjenica je da SAD najviše duguju Kinezima.Kina je kupovala američke obveznice,ali to više neće raditi,jer ni ove sadašnje nema kome da proda.
images

U poslednje vreme ima dosta visokoobrazovanog kadra koji ide upravo u Rusiju ili Kazahstan.Imam brdo prijatelja,inženjera mašinstva,elektrotehnike,tehnologa,te ljudi koji su diplomirali na rudarsko-geološkom koji su u Rusiji.Moj nekadašnji kolega sa faxa radi u Rusiji za 4.000 evrića mesečno,a pri tome 3 meseca radi tamo,a jedan je ovde-odmara.Uopšte mu nije loše,ako izuzmemo činjenicu da pije više nego ranije.

ccc rusi ti ne daju da zaradis ,i to sto zaradis moras tu i da ostavis:roll:verovacu ti ako radi gore u sibiru

ccc rusi ti ne daju da zaradis ,i to sto zaradis moras tu i da ostavis:roll:verovacu ti ako radi gore u sibiru
Nije u Sibiru.Radi negde na južnoj granici sa Kazahstanom,prema kaspijskom moru.Raspitaj se malo.Ovde u NS-u je pre godinu dana bila ozbiljna pomama ljudi za odlaskom u Rusiju ili Kazahstan.Naravno,najveću prednost su imali mladi koji su se u podlednje vreme zaposšlavali u NIS-u.

Ма јасно.
Тако су се извукли ратовима у Ираку и Афганистану и увећали дуг за још 6.000 милијарди $, али важно да се ти смејеш ко луд на брашно и да је теби Праг главни град Словачке!
Najzanimljivije je što rat u Afganistanu još nije završen,a bilo je predviđeno da traje do mesec dana.Ameri su u problemu jer nisu ostvarili očekivanu dominaciju u centralno-azijskom regionu koji je bogat resursima i što nisu uspeli te resurse da prodaju Evropi.Slamka spasa im je bio južni kavkaz,ali su dobili ozbiljne šamare u Gruziji,a i u Ukrajini (po svemu sudeći),pa se sada drže Azerbejdžana i Turske kao pijani plota.

Nije u Sibiru.Radi negde na južnoj granici sa Kazahstanom,prema kaspijskom moru.Raspitaj se malo.Ovde u NS-u je pre godinu dana bila ozbiljna pomama ljudi za odlaskom u Rusiju ili Kazahstan.Naravno,najveću prednost su imali mladi koji su se u podlednje vreme zaposšlavali u NIS-u.

sto nisi ti pokusao da odes ?ja sam cuo da su neki isli ali kada su se vratili bili su alkoholicari ili narkomani ozbiljno bez dinara u dzep

Najzanimljivije je što rat u Afganistanu još nije završen,a bilo je predviđeno da traje do mesec dana.Ameri su u problemu jer nisu ostvarili očekivanu dominaciju u centralno-azijskom regionu koji je bogat resursima i što nisu uspeli te resurse da prodaju Evropi.Slamka spasa im je bio južni kavkaz,ali su dobili ozbiljne šamare u Gruziji,a i u Ukrajini (po svemu sudeći),pa se sada drže Azerbejdžana i Turske kao pijani plota.
Једини сигурни начин снабдевања им је преко територије Русије који их деру по сваком контејнеру око 9к$.
А дуг расте ли расте.....

Što ti nisi otišao?

Za sada sam zadovoljan svojim stanjem,ali ako se za koju godinu zaglavim u još jednom kreditu (a sva je prilika da hoću-hazarder sam po prirodi),razmotriću mogućnost odlaska.Naravno,ne treba svako da ide u Rusiju i ne treba da veruje nekim našim hopštaplerima koji odvlače ljude na kojekakve građevinske poslove pa ih onda ne isplaćuju.Ako imaš stuku koja se može iskoristiti u nekom poslu sa naftom i gasom,dobro ćeš proći.Inače,nezaposlesnost u Rusiji je samo 5 %,tako da ti tvrdnja o gomili nezaposlenog stanovništva u Rusiji ne pije vodu.Tamo ne radi samo onaj ko ne mora.

Nemaš razlog za ljutnju.Tema je Obamin plan za izlazak SAD iz krize,koja je ozbiljno spamovana piskaranjem o Rusiji.Takav je forum.Čim neko kritikuje ili komentariše dešavanja u SAD,neko se obavezno seti da komentariše Rusiju,kao da su prevaziđena hladnoratovska vremena u pitanju.Ljudi,ako hoćete da spamujete,radite to pametnije.Informišite se.Današnji svet se ne svodi na sukob SSSR vs SAD.Interesi su isprepletani.Uzmite samo primer Afganistana,preotiv koga amerika ratuje,a Rusija joj pomaže,jer u tome vidi korist...

Back