O убиству Срба у кафићу Панда 1998.

Znao sam da je to zavera protiv nicim izazvanog srbijanskog naroda

Ма ништа ти не знаш (или се правиш да не знаш) никада ниси написао ни један смислен коментар, већ саме провокације и небулозе.

Код вас се све своди на понављање агитроп-фраза, ко у комунизму и титоизму.

Али, изнео сам неке ствари које сматрам чињеницама, а ти настави да лапрдаш, кад само то и умеш...

evo sta kazu ljudi :

U zadnje dve godine, kadgod bi se spomenuo zlocin u Gorazdevcu, sam poslao komentar a B92 ne bi pustio. Slucaj je resen od UNMIK policije, pre 10 godina. Ima knjiga "Peace at any prize", autori su Ian King i Whit Mason, koji su radili u UNMIK. Na toj knjizi se prica i o Gorazdevcu i kaze se, parafraziram :
" istraga je pokazala ko je ubio decu, ali posto ubice nisu Albanci, slucaj ne moze ici u javnost "

i zato kao ovaj slucaj u "panda" kaficu, i ovaj u Gorazdevcu cekace povoljniji trenutak.

Ја ћу само рећи да сад, кад вам се испуњење сна чини тако близу, да ће неко да вас пробуди... Без жеље да призивам било какво зло било коме али, тако то у животу бива...Крчаг иде на воду док се не разбије...

gde ti zivis covjece ? na nekoj drugoj Galaksiji ?
san se 10.Vll. 1999 g. ispunilo, i tog 24.03.1999 tacno u 19:20 - trenutka se Albanci probudili
i srbi su dosta zlo prizivali i ucinili drugima, a bogami vidi se i svojoj djeci

Bas u to vreme Pec je bio pod kontrolom JSO i lokalne policijske jedinice "Munja". Kroz policijsku obradu u vezi ovog zlocina je proslo 150 Albanaca a uhapseno je 5 koji su oslobodjeni u Okruznum sudu u Leskovcu, istragu su vodili inspektori DB iz Beograda .. .

Ti delujes inteligentno pa me iznenadjuje da nisi izvukao logican zakljucak iz ovoga sto si napisao.
Ako je DB organizovala zlocin i vodila istragu, zar nije bilo logicno da "podmetnu" zlocin tim uhapsenim Albancima? Npr. da ih ubiju i objave kako su to izvrsioci zlocina u Pandi?

Da li su beretke i sluzbe bezbednosti po slobinom nalogu pobile te jadne momke, to ce da se uskoro dokaze ili ne............da li bi sluzbe bezbednosti i beretke pobile mlade srpske decake , bez da trepnu , po nalogu milosevica ???...........definitivno, i to bez grize savesti koliko da su zgazili mrava. Da li je klinicki ludak, slobodan milosevic, bio sposoban da izda takav nalog u svom ludilu ???.......i to je cinjenica.........dakle, sud ce utvrditi sta je u svemu istina, ali ostaje fakat da takvo ubistvo ne bi poremetilo san ni beretkama, ni markovicu , ni milosevicu ........

Уопште не мора да значи да је неко од припадника редовног састава јединице био непосредни извршилац; напротив, то и није био "начин рада" Милошевићевих дебејаца, а који су за егзекуторе одабирали опскурне ликове из класичног криминалног миљеа (нпр. Лука Пејовић који је пуцао у Ђурувију). Легија, Раде Марковић и још пар њих су могли организовати да се прокријумчари убица (који чак не мора бити држављанин Србије), а који није припадник, да изврши злочин, и да затим буде сместа евакуисан од стране Легије или неког другог из "посвећеног" круга Милошевићевих професионалних ликвидатора. Јер, понављам, веома је чудно да албански терориста успе да побегне са места злочина тј. из кафића "Панда" који се налазио у близини полицијске станице, касарне ВЈ и базе ЈСО, као и зграде радио-телевизије Пећ - такође добро чуване од стране снага безбедности. Ваља напоменути такође да због претходно наведеног, а нарочито због припадника јединице, у тај део Пећи целе те 1998ме - Албанци без преке потребе нису ни залазили.

Poslednja izmena:
da li i sta zapad misli o deset pobejenih srba nije bitno, bitno je sta je mislio milosevic da ce zapad pomisliti ako pobije deset srba. i kao sto se desilo sa zgradom RTS, i ljudima koji su tamo radili, po mom misljenju isto zrvovanje je bilo i tih nevinih zivota. a jedno je sigurno, ako je mislio da to zapad nece progutati, srbi sigurno hoce, jer im nije ni prvi ni poslednji put da nasedaju da su srbi naivni i dobrosdusni, a svi ostali su teroristi ili ubice bez milosti. ja samo kad se setim onog drecuna i njegovih lazi koje sam cuo pre bombardovanja, sta je on sve izvaljivao, a vi verovali, to je za riplija.

Ademe, sto puta smo se sukobljavali misljenjima i uvek si ispao kreten, hvala ti sto si to jos jednom pokazao.

- - - - - - - - - -

Nije nas sloba i njegova banda bombardovala , nego su nas bombardovali zbog njihove genocidne politike..

Ozbiljno? Ma mora da je zbog Gavrila Principa...

- - - - - - - - - -

Pokušavaju istu priču kao što su uradili Nemcima i kao što su pokušali Japancima (s tim da su ovi malo tvrđi orah pa nisu uspeli) . Pobeda ne može da bude samo fizička , već mora da bude i mentalna . Moraju da stvore mazohističke kretene koji će im se bukvalno izvinjavati što su ih tukli z:lol:

Bravo

- - - - - - - - - -

Da li su beretke i sluzbe bezbednosti po slobinom nalogu pobile te jadne momke, to ce da se uskoro dokaze ili ne............da li bi sluzbe bezbednosti i beretke pobile mlade srpske decake , bez da trepnu , po nalogu milosevica ???...........definitivno, i to bez grize savesti koliko da su zgazili mrava. Da li je klinicki ludak, slobodan milosevic, bio sposoban da izda takav nalog u svom ludilu ???.......i to je cinjenica.........dakle, sud ce utvrditi sta je u svemu istina, ali ostaje fakat da takvo ubistvo ne bi poremetilo san ni beretkama, ni markovicu , ni milosevicu ........

Alo, covece ne lupetaj

- - - - - - - - - -

ne batice........to je bio drugi sud......kostunicin, najveceg i najzesceg branioca vekovnog srpskog ognjista i zastitinika trange frange trgovaca na severnom kosovu.......ovo je, bre, nezavisan sud, koji ce da dokaze kako su beretke i DB , sluzba koja je isto mogla da pobije i siptare i srbe , i japance i slovence, i da ih prakticno zabole qraz ko je ko.......

Ma ti apsolutno znas kako funkcionisu te sluzbe...

Ti delujes inteligentno pa me iznenadjuje da nisi izvukao logican zakljucak iz ovoga sto si napisao.
Ako je DB organizovala zlocin i vodila istragu, zar nije bilo logicno da "podmetnu" zlocin tim uhapsenim Albancima? Npr. da ih ubiju i objave kako su to izvrsioci zlocina u Pandi?

Ma 100%, inace svi mi koji smo branili drzavu od terorizma smo u stvari po Kosovu i Metohiji jurili Srbe, koje smo pre toga kidnapovali i mucili, silovali, palili u krematorjumu, zakopavali, pa prenosili njihova tela i onda takve ih vaskrsli i ponovo pobili. U pravu si...

Slučaj "Panda": Tamo gde DB ubija, ne vodi se istraga

B76FDE85-8F70-4629-9CE5-4E4BEF3CC676_w640_r1_s.jpg

Rupe od metaka u kafiću Panda nakon što je ubijena grupa srpskih mladića

Branka Mihajlović

20.01.2014.

Hoće li uskoro biti rasvetljen još jedan zločin iz 90-ih godina, ovoga puta sa istinom koja bi mogla zapanjiti veliki deo javnosti Srbije? Ovih dana se Srbija suočava sa nagoveštajima da su počinioci strašnog zločina na Kosovu u Peći 1998. godine nad grupom srpskih mladića koji su ubijeni u kafiću Panda, bili ne, kako se verovalo albanski teroristi, nego pripadnici zloglasne Legijine jedinice za specijalne operacije.

Zločin počinjen, kako se otkriva u javnosti, samo zato da bi za to bili okrivljeni Albanci. Bilo je to vreme kada je Milošević hteo da oružjem reši albansko pitanje na Kosovu. O zločinu koji je počinjen 1998. godine u kafiću Panda u Peći u koji su upala dvojica maskiranih naoružanih muškaraca i pobila grupu srpskih mladića od 15 do 25 godina, zločinu koji je odmah pripisan albanskim teroristima, u jednom danu, govorili su i premijer Ivica Dačić i potpredsednik Aleksandar Vučić.

Potpredsednik Alekandar Vučić je svoju izjavu od pre nešto više od 20 dana da nema dokaza da su taj zločin počinili Albanci i da će se javnost u Srbiji suočiti sa strašnim saznanjima,
u mnogo blažoj formi, ali ipak ponovi da postoje određene informacije koje navode na pomisao da istraga o ubistvu mladića u Peći nije obavljena na najprofesionalniji način.

​"Radimo na tome", rekao je Vučić novinarima u Vladi Srbije i naveo da je to sve što u ovom trenutku može da kaže.

Premijer Ivica Dačić je o svemu progovorio kao o medijskoj priči, a ne o ozbiljnom iskazu najobaveštenijeg čoveka u Srbiji.

"Ovo su nagađanja po medijima, nikakva istraga posebna nije ni vođena, već da se tragajući za nekim drugim dešavanjima pre 2000. došlo i do nekih saznanja u tom slučaju“, kazao je Dačić komentarišući pojedine navode o tome da su službe državne bezbednosti i policije učestvovale u tom napadu.

Povodom izjave lidera Srpskog pokreta obnove Vuka Draškovića, koji je izneo takve sumnje, Dačić je rekao da takve izjave mogu imati velike političke posledice i da ih se treba čuvati.

Opozicioni lider Vuk Drašković, žestoki kritičar bezbednosnih službi u Srbiji, tvrdi da iz pouzdanih izvora saznaje da postoje dokazi da su ubistvo mladića počinili pripadnici Legijinih specijalaca, eskadroni smrti koji su svoje krvave tragove ostavljali svuda tamo gde je prstom pokazivao tadašnji vladar Srbije Slobodan Milošević.

“Tog 14. decembra 1998. godine Peć ne kontroliše nikakva UČK, Peć kontroliše vojska naša, policija naša, tamo je i JSO i druge parapolicijske snage. I sada odjednom kroz tu Peć, kroz tu našu silu, vojsku u jedan kafić u centru grada ulaze dvojica maskiranih UČK terorista, ubijaju mladiće i pobegnu. Ministar policije kaže u intervjuu da o tom događaju nije vođena nikakva istraga. Strašno. Zašto nije? Pa, tamo gde DB ubija, ne vodi se istraga. Svi tragovi vode ka JSO, to je bila teroristička jedinica SDB”, kaže Drašković koji nije hteo da komentariše pisanje medija da je Legija progovorio o tom zločinu.

“Prema mojim saznanjima”, kaže Drašković "postoje dokazi da je oružje iz kog je pucano u posedu Legijine formacije. Najbolje bi bilo da pitate premijera zašto je on iznenađen onim što ja govorim 20 dana nakon što je koordinator SDB-a izjavio da to nisu uradili Albanci i da nije uradila britanska MI6. Što se ne obrati njemu! Što ne napadne Vučića! Ja nemam nikakvu funkciju, ali imam ljudsku obavezu da govorim o onome što je očito, za šta postoje dokazi i moja saznanja. Ali ja nisam dužan da saopštavam izvore tih saznanja, nego da samo kažem da su veoma pouzdani. I naravno da niko nije mogao da naredi takav zločin osim Slobodana Miloševića. I on je naredio! I naredio je Radomiru Markoviću, a izvršilac je bila Legijina jedinica, tvrdi Drašković za RSE.

Nataša Kandić, dugogodišnja direktorka Fonda za humanitarno pravo, boravila je u Peći nakon ovog strašnog zločina. Ona za RSE opisuje atmosferu u tom gradu ujesen 1998. godine:

„Sedište JSO je bilo u odmaralištu blizu manastira Visoki Dečani, oni su sa svojim hamerima non-stop vozili ulicama Peći, lokalna jedinica Munja... to je izazivalo užasan strah u gradu, posle 16 časova na ulici nije bilo ni jednog Albanca. Pričalo se o tome da deluje Crna ruka, da nestaju ljudi... da kruže automobili bez registarskih tablica.“

Nataša Kandić kaže da se već tada pričalo među tamošnjim Albancima da zločin nisu počinili albanski teroristi, tako se čak mogla protumačiti njegova poruka oca jednog od ubijenih dečaka, Zorana Stanojevića, svojim kolegama Albancima sa kojima je radio u tamošnjoj službi SDK da su dobrodošli u njegovoj kući, da mogu doći da mu izjave saučešće i da on zna ko mu je ubio sina.

„MUP i Odeljenje za istraživanje ratnih zločina treba da daju odgovor ko je blokirao istragu“, kaže Nataša Kandić.

http://www.slobodnaevropa.org/content/slucaj-panda-tamo-gde-db-ubija-ne-vodi-se-istraga/25236059.html

Nataša Kandić: Prilog rasvetljavanju događaja u kafiću „Panda“

79661E5A-C7BF-4BF3-B88C-63192D764334_w640_r1_s.jpg

20.01.2014.

​Povodom ubistva šestorice mladića u „Pandi“ i u vezi sa masovnim privođenjem i zlostavljanjem Albanaca iz naselja „Kapishnica“, tim povodom, boravila sam u Peći 19. i 20. decembra 1998. godine. U svojstvu direktorke Fonda za humanitarno pravo razgovarala sam sa većim brojem Albanaca i jednim Srbinom. Grad je bio pod kontrolom JSO i lokalne policijske jedinice „Munja“. U to vreme često su se događale otmice i ubistva Albanaca, koje je policija pripisivala OVK. Albanci su me uveravali da ubistvo u „Pandi“ nije niko počinio iz albanske zajednice. Jedan od dokaza su videli u tome što su policija i vojska započeli potragu za počiniocima 17. decembra, tri dana nakon ubistva. Moji albanski prijatelji su mi savetovali da razgovaram sa Dragoljubom Stanojevićem, u to vreme direktorom SDK-a, kome je bio ubijen sin Zoran, učenik trećeg razreda gimnazije. U to vreme u SDK-u su radili i Albanci. Direktor Stanojević je važio za pravednog i razumnog čoveka. U gradu se pričalo da su ga službenici SDK-a, Albanci, pitali da li smeju da dođu kući da mu izjave saučešće, i da je Stanojević rekao „dođite, znam ko je ubio mog sina“. Javila sam se telefonom Dragoljubu Stanojeviću, i on je prihvatio da razgovara sa mnom. Kod njega sam zatekla desetak Srba. Pričali su o ubistvu mladića. Svi su bili potpuno sigurni da su zločin počinili „albanski teroristi“. Moj pokušaj da ih upoznam sa mogućnošću da se ne radi o „albanskom zločinu“ naišao je na oštre reakcije. Dragoljub Stanojević je ćutao, nije rekao da „zna ko je ubio njegoovg sina“.

Najmanje 150 Albanaca iz naselja Kapishnica je 17. decembra 1998. godine privedano u SUP u Peći. U pretresima albanskih kuća i batinanju Albanaca učestvovalo je oko 200 pripadnika policije i vojske. U saslušavanju privedenih Albanaca učestvovali su inspektori Državne bezbednosti iz Beograda. Batinani Albanci se sećaju inspektora po imenu Ljubo, Zoran i Striković. Kažu da su ih ta trojica nemilosrdno tukli. Osumnjičeni Agron Kollqaku, Gazmend Bajrami, Gjevdet Bajrami, Beqir Logja i Vllaznim Pergjegja su 22. decembra 1998. izvedeni pred istražnog sudiju, Nebojšu Živkovića. On je doneo rešenje o sprovođenju istrage za izvršenej terorističkog akta u „Pandi“. Sva petorica su 11. juna 1999. godine, iz Okružnog zatvora u Peći prebačeni u zatvore u Srbiji. Na suđenju pred Okružnim sudom u Leskovcu, 9. novembra 1999. godine, osuđeni su za krivično delo udruživanje radi neprijateljske delatnosti. Oslobođeni su 15. decembra 1999. godine, posredovanejm MKCK-a.

Nekoliko puta sam bila u prilici da o ubistvu u „Pandi“ pitam predstavnike MUP-a Srbije. Odgovor je bio da ne mogu da razreše slučaj, ne zbog toga što nema dokaza nego što rasvetljavanje događaja nije dozvoljeno. Pretres albanskih kuća, ispitivanje i batinanje Albanaca je bila policijska igra za prikrivanje pravih tragova.

http://www.slobodnaevropa.org/content/natasa-kandic-prilog-dogadjaji-panda/25236121.html

evo sta kazu ljudi :

U zadnje dve godine, kadgod bi se spomenuo zlocin u Gorazdevcu, sam poslao komentar a B92 ne bi pustio. Slucaj je resen od UNMIK policije, pre 10 godina. Ima knjiga "Peace at any prize", autori su Ian King i Whit Mason, koji su radili u UNMIK. Na toj knjizi se prica i o Gorazdevcu i kaze se, parafraziram :
" istraga je pokazala ko je ubio decu, ali posto ubice nisu Albanci, slucaj ne moze ici u javnost "

i zato kao ovaj slucaj u "panda" kaficu, i ovaj u Gorazdevcu cekace povoljniji trenutak.
i sta kazu knjige starosavne, ko je pobio decu u Gorazdevcu ,cemu takva misterioznost?

Poslednja izmena:
Siptari jesu ubili decu i u kaficu pandi i u Gorazdevcu, to znaju roditelji i rodbina zrtava, vama siptarima nije strano ubijanje svojih sunarodnika pa pokusavate da pripisete Srbima zlocine.

........ko je pobio decu, videce se na sudu.........ali, nesto ne vidim da je srbima problem da ubijaju sunarodnike, narocito ovim majmunima iz raznih shtatro specijalnih jedinica.......roknuli bi i kevu rodjenu , bez da trepnu..........

........ko je pobio decu, videce se na sudu.........ali, nesto ne vidim da je srbima problem da ubijaju sunarodnike, narocito ovim majmunima iz raznih shtatro specijalnih jedinica.......roknuli bi i kevu rodjenu , bez da trepnu..........

Ma jasno, inace oni su obucavani da rokaju decu, po mogucstvu da im se plati u cokoladama...Daj bre ne serunjajte tu veze nemate o cemu pisete, ili mozda imate pa prebacujete krivicu na druge

Ma jasno, inace oni su obucavani da rokaju decu, po mogucstvu da im se plati u cokoladama...Daj bre ne serunjajte tu veze nemate o cemu pisete, ili mozda imate pa prebacujete krivicu na druge

Kolega.....ti treba da vodis racuna ko je uopste dostojan komentara a ko samo podrugljivog prezira. Ne treba objasnjavati NJIMA da su dva i dva, cetri. Na njihove postove samo treba da se tuzno osmehnes i prdnes k'o konj.

Свaштa. Чему суд кaд је вUÇKо већ рекaо.

- - - - - - - - - -

Свaкa нaм чaст кaд смо у стaњу дa поново жртвујемо и ту мртву децу због ЕУ. Aли aко неко мисли дa ће то дa изaђе нa добро грдно се вaрa.

Уопште не мора да значи да је неко од припадника редовног састава јединице био непосредни извршилац; напротив, то и није био "начин рада" Милошевићевих дебејаца, а који су за егзекуторе одабирали опскурне ликове из класичног криминалног миљеа (нпр. Лука Пејовић који је пуцао у Ђурувију). Легија, Раде Марковић и још пар њих су могли организовати да се прокријумчари убица (који чак не мора бити држављанин Србије), а који није припадник, да изврши злочин, и да затим буде сместа евакуисан од стране Легије или неког другог из "посвећеног" круга Милошевићевих професионалних ликвидатора. Јер, понављам, веома је чудно да албански терориста успе да побегне са места злочина тј. из кафића "Панда" који се налазио у близини полицијске станице, касарне ВЈ и базе ЈСО, као и зграде радио-телевизије Пећ - такође добро чуване од стране снага безбедности. Ваља напоменути такође да због претходно наведеног, а нарочито због припадника јединице, у тај део Пећи целе те 1998ме - Албанци без преке потребе нису ни залазили.
:mazipsa:

Шта није тачно у мом упису?
Можда да се кафић "Панда" није налазио у непосредној близини полицијске станице, касарне ВЈ и базе ЈСО, плус зграде радио-телевизије Пећ? и како је децембра 1998 албанском терористи било лако да побегне са места злочина?
Ајде бре, ретко ко од вас српских националиста је био у Пећи и заправо немате појма ни како изгледа тај град, а камоли где се кафић "Панда" налазио.

Шта није тачно у мом упису?
Можда да се кафић "Панда" није налазио у непосредној близини полицијске станице, касарне ВЈ и базе ЈСО, плус зграде радио-телевизије Пећ? и како је децембра 1998 албанском терористи било лако да побегне са места злочина?
Ајде бре, ретко ко од вас српских националиста је био у Пећи и заправо немате појма ни како изгледа тај град, а камоли где се кафић "Панда" налазио.

шта каже доктор

Kolega.....ti treba da vodis racuna ko je uopste dostojan komentara a ko samo podrugljivog prezira. Ne treba objasnjavati NJIMA da su dva i dva, cetri. Na njihove postove samo treba da se tuzno osmehnes i prdnes k'o konj.

Kolega, kao sto se ova stoka organizuje da pljuje po svemu sto jeste dobro u ovoj drzavi, moramo i mi da se organizujemo i dokazemo onima koji su skloni da poveruju u ovakve price da to nije istina. Inace, pretpostavljam da znas da je najlakse plasirati informaciju onome ko nije bas zainteresovan za stvari ovakvog tipa. Takve osobe ce ici linijom manjeg otpora i lakomisleno prihvatiti nesto sto ce , naravno, njihova svest i savest osuditi. A znamo vrlo dobro kolika je ogromna hajka na sve sto vredi u Srbiji.

Back