Занимљиво како сви коментаришете, а не покушавате размишљати... Прво-да ли је могуће-да, могуће је. Хајде мало да видимо ако смо то урадили-зашто смо то урадили!?
14.12.1998. је држава знала да ће бити бомбардована. Јавност се до тада сусрела са небројеним шиптарским нападима и један више или мање није значио ништа у профилисању јавног мњења, оно је већ било жестоко против Шиптара. Да ли је држава Србија послије тога предузела неку жестоку акцију на Косову и Метохији под изговором реакције на тај злочин? Не, војно-полицијска акција је већ била завршена и побуњеници сузбијени, а јединице војске се већ измјештале ван касарни. Да завршимо са првом анализом-никаква неуобичајена активност органа државе послије тога није забиљежена и једноставно, не достаје нам мотив.
Хајде мало да се позабавимо зашто се сада објављује ова спекулација? Може бити да је пребацивање свега и свачега на Марковића и ДБ да би се разно-разне смјене које се сада догађају образложиле "сређивањем стања у служби"... Можда треба дискредитовати поједине Србе са КиМ који нису "обожаваоци" садашње власти јер слиједе избори и на КиМ... Можда треба "опрати" оне који су нас пар мјесеци касније бомбардовали... Не, ја не одбијам могућност, али ако јесмо-не постоји логичан одговор-зашто!?
Дакле, да скратим, не мислим да је наша служба то урадила.
Да ли све службе на свијету раде грозне ствари? ДА, и Амери, и Британци и остале "демократе", укључујући и Русе, да не бих био погрешно схваћен. Него, кад сте задњи пут чули неку пикантерију о убиствима која су они организовали??? Не, нисмо безгрешни али зашто не причамо о томе како су они из чиста мира убили хиљаде наших људи? И, шта, за то је крив Слободан Милошевић!? Нисам обожаваоц и поштоваоц његовог лика и дјела али могао је Слобо да буде и још већи диктатор, а под њим, да није било Запада, не би погинули толики људи. Слобо није на власти 13 и кусур година, није више ни у животу, а ми и даље добијамо разне услове које треба да испунимо. Погледајте мало његов говор послије избора 2000. и размислите мало о томе!
А ако замислимо теорију да овдје Запад има своје интересе, да је давно одлучио да ми овдје не будемо било какав фактор већ да се цијели Балкан отвори само за њихову робу и да покупе и ово мало ресурса који овдје постоје, да ми будемо примјер осталима како ће проћи ако не слушају? Занимљиво, у ту теорију би се много тога уклопило без проблема и све ствари би постале много јасније...А како то да се садашње границе "врло" поклапају са оним пред балканске ратове и послије окупације од стране Њемачке у 2.свјетском рату?
Прст на чело и размишљајте, мало тога се случајно догађа!!!