O Tai chi chuan meditaciji

Ali treba biti slep pa ne videti ocigledno… na primer na snimcima Morihey Ujeshibe se jasno kao dan vidi da se covek drzi pravilno, I sa 80 + godina, da napdaci lete oko nega tj VIDI SE da napadaju prilicno jako, dalje u Aikidou kad partner kontrira postoji opasnost od povrede sad zamisli kad se radi tehnika lomljenja zglobova da ti protivnik kontrira???Da ga osakatish..? A Aikido je nastao bas nasuprot tome... Dljae naci cu kasnije link da pokazem coveka koji radi tai Chi CHuan, on sam ima 90 ili vishe godina I dosta njjkegovih icenika su slicnih godina!!! rade vezbe I poseduju zdravlje o kjima duplo mladji mogu da sanjaju...Na sve to mali dodatak-video sam uZIVO monahe iz Hrama Shaolin, na par metara ispred sebei TVRDIM da to sto oni rade, golom fizickom spremnoscu I snagom NIJE MOGUCE izvesti!! I ne nema sanse da je prevara...Lik savije vrh koplja na grlu, gde nema nikakvog tkiva, samo koza, pritomm mu razbiju plocu na ledjima..?? Itd. itd. Hajd eneka mi objasni neko od vas KAKO se to postize fizickom kondicijom…? Necete jer to nije moguce...Ne na taj nacin...
Већ сам помињао како, само је требало прочитати и разумети...
Највећи проблем у борилачким вештинама нису ни ти тренери/инструктори/мајстори којима се припусује којекаква "магична својства" већ њихови ученици који често да би себи подигли цену од старијих праве идоле и "полубогове".

Што се тиче циркуских атракција и ја сам гледао где један наш суграђанин ради тај трик са копљем и то након годину дана проведеног у Шаолину? (догађај је је био јаван, једно од "вечери борилачких вештина 2000их да ли у Пиониру или у хали на НБг..). Дакле трик као и многи други који се уз правилно вођење могу научити...

Poslednja izmena:
Све је то лепо у теорији али волео бих да упознам неког од тих којима су "доступни нивои стварности који су за 99,999% људи апсолутно непознати".
Некако увек када се малко озбиљније загребе по конкретном раду тих људи све се сведе на правилно кретање, дисање, заузимање одговарајуће форме, свесност и на мнооогоооо створеног предубеђења код њихових ученика...
Горе наведено важи и за разноразне "чи/ки" демонстрације које се увек по правилу сведу на рад са основним принципима. рад којим сваког и најобичнијег вежбача без велике муке можеш оспособити да већину тих демонстрација изведе...
Таквих мајстора у Азији има, али претпостављамо да су досегнутим стањем свести,тј. вештине, превазишли ниво жеља за новцем/богатством/успехом, те их из тог разлога нема на насловним странама "Black belt"-a. Да ли раде тихо са малим бројем ученика, или су под патронатом националних безбедносно-обавештајних служби, вероватно се разликује од државе до државе.

Са вежбањем таи чиа започели смо 1994 године, међутим, како су нам последњих 10 година услови живота веома лоши, нисмо у могућности редовно да практикујемо таи чи - рецимо већ 2 месеца ниједном нисмо одрадили таи чи форму. Но и поред тога, временом, запазили смо позитивне ефекте вежбања таи чиа, а да притом не користимо никакве вежбе контролисаног дисања, визуализације и слично. Значи, само извођење (кратке јанг 37) форме, по сугестијама које смо дали у коментару каналисања објављеног на овој дискусији, водило је активирању енергија нашег енергетског система, пре свих, прочишћењу енергетских токова (акупунктурних канала) којима колају енергије Свести.

Е сад о медитацији.

Исцељујући учинци медитације коју практикујемо разноврсни су и своје деловање испољавају на физичком, емоционалном и мисаоном делу нашег бића. Оно што је интересантно за ову дискусију јесте то, да смо током једног периода 3-4 пута имали искуство исцељења Животног тела. Животно тело је назив који користимо за оно што неко назива: Етеричко, Витално, Чи, Пранично тело... и слично, прожима и простире се 4-7 сантиметара изван физичког тела и напаја га енергијама које су му неопходне за функционисање и одржавање доброг здравља.

Током медитације јасно смо осетили како се од врха темена наше главе, односно 5-6 сантиметара изнад - јер је у питању Животно тело, не физичко, у хоризонталној равни полако спушта једна врста енергије чија је улога да чисти и исцељује Животно тело. Енергије Животног тела имале су - условно речено, "густину" ретког меда, и хоризонтална раван исцељујућих енергија спустала се наниже брзином од 2-3 милиметра у секунди, исцељујући све поремећаје Животног тела.

Овај процес се током извесног периода сам од себе - без нашег свесног активирања, поновио још 2-3 пута.

Поменули смо овај пример, јер сензитивне особе код којих тактилно-кинестетички остети чине доминанти чулни систем, повремено* могу осетити сличне процесе у свом Животном телу, а да притом не практикују никакав облик медитације.

* Када се јави потреба за тиме, Душа особе - најчешће када је особа опуштена, у полусну и слично, делује на њу на исцељујући начин.

Већ сам помињао како, само је требало прочитати и разумети...
Највећи проблем у борилачким вештинама нису ни ти тренери/инструктори/мајстори којима се припусује којекаква "магична својства" већ њихови ученици који често да би себи подигли цену од старијих праве идоле и "полубогове".

Што се тиче циркуских атракција и ја сам гледао где један наш суграђанин ради тај трик са копљем и то након годину дана проведеног у Шаолину? (догађај је је био јаван, једно од "вечери борилачких вештина 2000их да ли у Пиониру или у хали на НБг..). Дакле трик као и многи други који се уз правилно вођење могу научити...
Opet se vracamo na isto-tvrdis nesto-DOKAZI! Tjja...neko je napravio...gde je dokumentovano..? Ni jedan video, fotografiju nisam video...Ali opet poenta price sve i da jeste neko nash to uradio-to je mali delic Shaolin tehnike… I nije trik vec samo ide u prilog onom sto ja govorim..No takvima kao ti 100 godina da se prica-dzaba …{ponekad pomislim da si klon, bot BruZlija , Istrazivaca I vama slicnih, sveznajucih...

Opet se vracamo na isto-tvrdis nesto-DOKAZI! Tjja...neko je napravio...gde je dokumentovano..? Ni jedan video, fotografiju nisam video...Ali opet poenta price sve i da jeste neko nash to uradio-to je mali delic Shaolin tehnike… I nije trik vec samo ide u prilog onom sto ja govorim..No takvima kao ti 100 godina da se prica-dzaba …{ponekad pomislim da si klon, bot BruZlija , Istrazivaca I vama slicnih, sveznajucih...
Шта знам можда је до мене, не прихватам да просто верујем инструктору, а опет рецимо да имама довољно искуства да би ми се подметале технике визуелизације, аутосугестије и сугестије (нешто што треба да се користи у најгорем случају као помоћно средство) уместо разумевања....
Што се тиче наведеног упоређивања са поменутим члановима Крстарица ја сам доступан за сваку дискусију (и уживо) за сваког ко пожели да разуме о чему причам...

Najvaznije jeste, da ti sijas od znanja,a mi ostali botovi, samo, :lol:

Jedno pitanje za poznavaoce pošto sam skroz slabo upoznat sa istočnjačkim veštinama: kako se u fizici može opisati ta čudesna energija? Pod kojim zakonima fizike ili čak kvantne fizike ?
Ne meri se sve što vredi ! Tako je i zvanična nauka pokušala da izmeri efekte akupunkture, pa nisu uspeli jer nauka još uvek nije na tom stupunju razvoja da može izmeri tako male transfere u energiji.No i zvanična, moderna medicina je ipak priznala akupunkturu kao zvanično sredstvo lečenja. Jer nešto što postoji par hiljada godina, ne možemo negirati ili stavljati pod placebo, kao što to radi većina koja ne razume koncept energija i tradicionalno istočnjaki sistem lečenja. Pročitali su površno po neku knjigu, puno stvari izvukli iz konteksta i onda se prave pametni negirajući jednu duhovnu filosofiju staru koliko i čovečanstvo.

Tako se zvanična medicina smejala Reikiju. Govorili da je placebo. Inače, zvanična medicina pljuje i ismejava svaki oblik konkurencije, ali na kraju je i Reiki uveden čak i u ovoj polupispemnoj Srbiji kao zvaničan oblik lečenja, gde čak i u Beogradu imate lekare koji koriste Reiki kao dopunu terapiji.

Dakle, ne meri se sve što vredi !

Tаи чи форма подразумева извођење десне и леве форме једне за другом, са препоруком да се након завршетка извођења уради Чишћење Развојне Свести Душе, јер то има веома - али баш веома, позитиван утицај на психо-емоционално здравље.

С обзиром да из објективних разлога нисмо у могућности редовно да вежбамо таи чи, наше извођење форме које је приказано на овом видеу није савршено, али се надамо да ћемо временом напредовати.

Poslednja izmena:

Back