ДраганЖ
Domaćin
- Poruka
- 3.382
Већ сам помињао како, само је требало прочитати и разумети...Ali treba biti slep pa ne videti ocigledno… na primer na snimcima Morihey Ujeshibe se jasno kao dan vidi da se covek drzi pravilno, I sa 80 + godina, da napdaci lete oko nega tj VIDI SE da napadaju prilicno jako, dalje u Aikidou kad partner kontrira postoji opasnost od povrede sad zamisli kad se radi tehnika lomljenja zglobova da ti protivnik kontrira???Da ga osakatish..? A Aikido je nastao bas nasuprot tome... Dljae naci cu kasnije link da pokazem coveka koji radi tai Chi CHuan, on sam ima 90 ili vishe godina I dosta njjkegovih icenika su slicnih godina!!! rade vezbe I poseduju zdravlje o kjima duplo mladji mogu da sanjaju...Na sve to mali dodatak-video sam uZIVO monahe iz Hrama Shaolin, na par metara ispred sebei TVRDIM da to sto oni rade, golom fizickom spremnoscu I snagom NIJE MOGUCE izvesti!! I ne nema sanse da je prevara...Lik savije vrh koplja na grlu, gde nema nikakvog tkiva, samo koza, pritomm mu razbiju plocu na ledjima..?? Itd. itd. Hajd eneka mi objasni neko od vas KAKO se to postize fizickom kondicijom…? Necete jer to nije moguce...Ne na taj nacin...
Највећи проблем у борилачким вештинама нису ни ти тренери/инструктори/мајстори којима се припусује којекаква "магична својства" већ њихови ученици који често да би себи подигли цену од старијих праве идоле и "полубогове".
Што се тиче циркуских атракција и ја сам гледао где један наш суграђанин ради тај трик са копљем и то након годину дана проведеног у Шаолину? (догађај је је био јаван, једно од "вечери борилачких вештина 2000их да ли у Пиониру или у хали на НБг..). Дакле трик као и многи други који се уз правилно вођење могу научити...
Poslednja izmena: