О очима

Dijenek

Elita
Poruka
22.033
Имам једно питање које ме мучи.

Да ли је нормално да се човеку мења боја очију током живота?

Наиме, знам да се то дешава код беба али нисам сигуран какво је стање код одраслих људи.

Конкретно, ја сам у средњој школи имао смеђе очи које су прешле у тамно зелене и та ми је мешавина превладавала до скоро.

Од скоро ми се јавила и плава боја која од споља ка унутра потискује ту зелено смеђу.
Некад је чак и преовлађујућа.

Треба ли ја сад да се забринем?

Хвала унапред...

Исто се и мени десило.

Ово је фотографија од пре годину дана где се још види мало смеђе боје, а до данас су постале скроз светло сивозелене.

http://forum.krstarica.com/album.php?albumid=8018&attachmentid=173961

Нисам приметио никакав проблем са видом. Једино буде понеки коментар од људи који ме дуго нису видели.

Иначе, моја мајка има смеђе очи, а отац изразито светлоплаве.

Исто се и мени десило.

Ово је фотографија од пре годину дана где се још види мало смеђе боје, а до данас су постале скроз светло сивозелене.

http://forum.krstarica.com/album.php?albumid=8018&attachmentid=173961

Нисам приметио никакав проблем са видом. Једино буде понеки коментар од људи који ме дуго нису видели.

Иначе, моја мајка има смеђе очи, а отац изразито светлоплаве.
Privatni ti je album...
Znam za to uglavnom prelaze braon u crne ili zelene...Retko u plavo i onda je to nešto zelenkasto...Znam dečka koji ima jedno braon drugo zeleno oko...
Moje su oduvek sky blue...:)

...kako sam ja imala lepe plave oci, skoro ljubicaste.... svi su se odusevljavali bojom, videla se iz aviona a sad su mi malo potamnele ... baba je tu boju zadrzala i u 90 godini... i moja sestra, i deda....samo su meni morale da potamne ili posvetle pojma nemam al nije lepo ko god da je za to kriv :confused:

Plavo i ljubičasto nije baš isto...Primetio sam da mnogi koji imaju zelene oči tvrde da imaju plave...
blue.jpg

kod mene je obrnuto :lol:
ja tvrdim da imam zelene, a ubedjuju me da imam plave. :lol:

И ја имам тај проблем са неким људима који тврде да имају зелене, а ја видим да имају плаве... :)
И не само ја, кад смо већ код тога.

Још нисам срео обрнуту ситуацију...

...ali razliceta je nijansa plave...zainteresovala me tema pa sam guglala - boja ociju zavisi od kolicine pigmenta u oku...bebe nemaju pigment i zato sve imaju plave oci ali se to promeni vremenom... najcesce se smedje oci menjaju ali iz razloga koji nemaju veze sa npr. hormonima ili nekim do tad neaktivnim genom vec je promena najcesce privremena i uzrokovana nekim spoljnim faktorom npr. kontaktnim socivima, biljnim kapima za oci, cak hipnozom ili dijetom ...ishrana sirovom hranom ili detoksikacija jetre daje ocima svetliju nijansu

Poslednja izmena:
Ево, отворио сам албум. Можеш да погледаш.

Ја бих то назвала шућмурастим очима. :D
Дефинитивно се виде браон примесе, а оно около је баш чудне боје. Није ни зелено, ни плаво...или се не види добро на фотографији.
Као да ти се пигмент групише.

Ја бих то назвала шућмурастим очима. :D
Дефинитивно се виде браон примесе, а оно около је баш чудне боје. Није ни зелено, ни плаво...или се не види добро на фотографији.
Као да ти се пигмент групише.

Е сад је нестало то браон.

Хаха, још је она мала, може комплет боја да јој се промени. :)
Мој (сестрин) клиња је имао плаве до треће године. И то прелепе плаве. А ево га сад, зеленко постао.
Значи, потпуно су му очи позеленеле и то у неку маслинасту нијансу, дакле тамније. ;)

Back