O LOVCIMA I OSTALIM.........

• Začetnik teme Začetnik teme moler
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ej,moleru,sad si me iznervirao!!!! :x Ti si,bre, kao moja baba,stalno me davi sa tim vezenjem! Mada, i ona je vec skapirala da je lov OK,pa i za zensko! Jer,kraljica Marija je isla u lov! Elem,tebi je jako tesko to da skapiras,verovatno ti je ogranicen vidik(betonom,cime li vec)!
A sto se tice ove opaske za intelektualni nivo,pa upravo su lovci uvek bili napredni ljudi,intelektualci,aristokratija..

otkuda bilo kojem coveku ili bilo kome uopste pravo da oduzme zivot. Bog ga daje samo On ima pravo i da ga oduzme. Ja ne jedem meso i ne bih dozvolila ubijanje bili kog stvora na zemlji. Dok su ljudi lovili jer su bili gladni to se donekle i moglo opravdati, a loviti iz sporta... to je bolesno.
Mislite li vi da imate pravo da ubijate?

i ne izdržah, kao onomad, kada sam na jednom međunarodnom skupu o ekologiji morao da podnesem rad o tome šta je lov i lovstvo. mnogi zeleni su se tada zazeleneli i posramili zarad svoje neupućenosti. najlakše je nešto ustvrditi, a o stvarnom stanju stvari neka se lome drugi i dokazuju da je drugačije.
posebno kada se krene sa potezanjem moralnih stavova koji se zbog vlastitog licemerja prikazuju iskrivljeno. posebno je to vidljivo kod onih što bi da žive, a da zarad njihovog života niko ne umre. pa na čemu oni to žive? na vazduhu, prepunom raznolikog života, pa bi da stave i gas maske kako bi izbegli uništenje nečijeg života. a posebno je interesantno što se vode mišlju da izbacivanjem mesa iz jelovnika spašavaju vlastite duše! ajde molim te, a sve one živote koje su pobili i tamane jedenjem semenja što je zametak života nečijeg? pa da ne pričamo o 'lebu nasušnom i jadnim kvascima što se množe u njima, pa još i gljive kad sebi priušte, koje su na granici životinja i biljaka!?
na ovom mestu bi izbegao detaljno apsolviranje i drugih uticaja pravovernih vegetarijanaca, zelenih, samozvanih ekologa i zaštitara prirode putem redovnog korišćenja hemije za održavanje vlastite higijene, te cipelice kožne i raznorazne odevne predmete od fosila živih bića kojima štite svoje živote. preskočiću i čitavu farmakopeju kojom se ovi osvešćeni leče i tamane jadne mikrobe i viruse.
ili, sve to i nije živo, nego samo one stvari koje bi mi da živima vidimo?
a o lovu bih mogao mnogo, pa možda me neko povuče za jezik.

incognitto:
djidjo! Raspali i o lovu !!! Bash me zanima sta ces reci!!
nepoznati, prikriveni prijatelju,
zar takvim mamcem da posegneš za mojom pričom? ma koliko da se tvoja lovačka veština ovom prilikom iskazala, teško ću u tu tvoju klopku upasti. barem ne ove noći.
ipak, kako bih ti lovačku čast iskazao dolično, reći ću, ipak, par reči:
lov je najstariji muški zanat.
tek kad je onaj južni majmun, australopitekus mu je ime, uspeo da se na blagodetima strvinarskog načina života opremi mozgom koji je na nas preneo, te naučio, od onih što su njega dotad lovili, da sam pleni, postavljen je temelj naš, današnjih ljudi. taj kamen temeljac je lov koji se i dan danji koristi u svemu čime se muškarac bavi.
pardon, osim u jednoj stvari u kojoj Ona lovi njega.

djidjo,ja ne znam gde si ti učio ali gljive su biljke a ne'nešto izmedju bijlaka i životinja'.Dalje to što je lov 'muški zanat' govori o tebi kao o nesigurnoj osobi koja se oseća 'muški' jer sa sigurne udaljenosti(naglasak na sigurne) puca na stvorove nesvesne njegovog prisustva.Za mene je to podlo, što govori još ponešto o tvojoj prirodi.Drugo,možda je lov bio neophodan pre 200 godina ali danas to je samo oblik zabave ili kako vi to kažete morbidno:sport.Moj stric je lovac i ja sam svesna nekih zasluga koje lovci imaju u očuvanju pojedinih vrsta ali često je i sam lov razlog istrebljenja.U svakom slučaju,u lovu nema ničega ni muškog ni hrabrog,upravo suprotno.
Vi ustvari samo volite da se šetate okolo sa tim vašim puškama,što je, vrlo dobro znamo,uobičajena zamena za neke druge atribute koje često nemate...

draga leonida, da gljive i jesu biljke, što je daleko od stvarnosti, opet su žive. u prilog tome bih ti predložio da pogledaš klasifikaciju sunđera, na primer, koji bi isto mogli biti biljke, a nisu.
lov jeste muški zanat, što je ponajmanje izmišljotina moja, već ljudske vrste koja se tokom svog razvoja organizovala i po veštinama, dakle zanatima.
podlost i nesigurnost? pa, možda se i to nađe u mom karakteru. ali, to je već subjektivno viđenje.
bojim se da, draga leonida, o lovu imaš predstavu koju si dobila od ljudi za koje teško da bi se moglo reći da su lovci. naravno da se današnji lovac razlikuje od onog od pre par stotina godina, a kamoli od onog od pre stotinu milenijuma. pa opet, muškarac je i dan danas vođen istim porivima, instinktima, bio u lovu na divljač ili na nešto drugo. lov je muškarcima mentalna odrednica, htela ti to da uvidiš ili od toga okrećeš glavu.
i samo još da te poučim o lovačkoj terminologiji. lovstvo je nauka o uzgoju i zaštiti divljači, a lov je samo jedan deo, segment koji se u nemačkoj lovnoj termonologiji naziva i uzgoj sa puškom. istrebljenje, draga leonida je daleko od lova, mada je puška retko kada uzrokovala nestanak neke vrste. najčešće je to promena staništa neke vrste, koja je ponajmanje nastala delovanjem lovaca. zato je savremeno lovstvo i okrenuto očuvanje životnih sredina divljači i njihovo unapređenje, gde je to moguće, a odstrel se svodi na one primerke i njihov broj koji ima svoju uzgojnu, biološku svrhu. na žalost, previše je onih koji o sebi misle da jesu lovci, a u lov idu samo zarad zadovoljenja svojih prvotnih, primitivnih životnih poriva, instikata, a među njima je i onaj poprilično jak i zove se meso na stolu. zahvaljujući takvima je i lov prokužen od mnogih, pa se i sam prečesto zgrozim nad ,,lovačkim'' delima.
da, što se lova kao sporta tiče, on može biti takav, ali samo onima koji se njime bave tek kao vlastitom relaksacijom i razbibrigom. zato je nama, koji smo školovani i osposobljeni da razumemo i bavimo se lovstvom kao naučnom disciplinom, zadatak da takvima priuštimo lov kao nezaboravne izlete i to debelo naplatimo zarad dolaženja do para koje su i te kako potrebne da bi se populacije divljih životinja održale u današnjim sve ugroženijim staništima.
što se mog pucanja sa odstojanja na jadne životinje tiče, samo ću reći da sam svakodnevno u lovu, a da već više od deset godina nisam ogaravio cevi svojih pušaka. a u vreme kada sam i pucao na divljač, oprezno sam procenjivao u šta, zašto i odakle pucam.

ko se ponadao da sam umro? ja sam feniks ! leonida rasturas sa opaskama! djidjo-jel'to kao neki nadimak koji si dobio u lovu (posto je smesan)? dakle pecinski covek je postavio temeljac za tvoj nacin zivota...pa ti si bas odmakao-izgubio krzno, prohodao na dve.....sve je ovo urnebesno smesno!

Znate li vi ljudi sta je cinizam?
Poznajem osobu iz Zajecara decko '77 godiste, navodno normalan, ima super pi#$!%#$ku, pravi smeker, hvali se da je lovac, a i jeste, nego time pokazuje svoju muskost (inferiornost) prema drugim ljudima.
E sad dosao trenutak da taj decko odsluzi vojni rok i prc: kad je doslo pravo vreme da pokaze koliki je muskarac, on otisao da sluzi vojsku civilno!

E takvi su 99.99 % lovaca!
Onih 0.01 % su manje opasni, po ljude i zivotinje!

Zapamtite:
Ne cinite DRUGOME nista sto ne biste zeleli da se dogodi VAMA!

moler:
ko se ponadao da sam umro? ja sam feniks ! leonida rasturas sa opaskama! djidjo-jel'to kao neki nadimak koji si dobio u lovu (posto je smesan)? dakle pecinski covek je postavio temeljac za tvoj nacin zivota...pa ti si bas odmakao-izgubio krzno, prohodao na dve.....sve je ovo urnebesno smesno!
barem neka vajda! lepo je kada se nekog i nasmeje.

Hot_Steppa:
Znate li vi ljudi sta je cinizam?
Poznajem osobu iz Zajecara decko '77 godiste, navodno normalan, ima super pi#$!%#$ku, pravi smeker, hvali se da je lovac, a i jeste, nego time pokazuje svoju muskost (inferiornost) prema drugim ljudima.
E sad dosao trenutak da taj decko odsluzi vojni rok i prc: kad je doslo pravo vreme da pokaze koliki je muskarac, on otisao da sluzi vojsku civilno!

E takvi su 99.99 % lovaca!
Onih 0.01 % su manje opasni, po ljude i zivotinje!

Zapamtite:
Ne cinite DRUGOME nista sto ne biste zeleli da se dogodi VAMA!
e, molim te, samo mi reci odakle si izvadila tu zanimljivu statistiku.

ubijesh i dobijesh crkotinu :shock:

i malo se kurchish i eto :cry:

ima i lov sa foto aparatom ako vam je do akcije 8)

mada cje talijani ionako sve da pobiju :cry:

adrenalin je adrenalin---al dok je ziva zivotinja ipak je lepsha 8)

a ima i igrice pa sam teko roknuo par grizlija :lol:

Back