O L U J A snimljen film, da li je to dovoljno??

• Začetnik teme Začetnik teme proka
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

proka

Legenda
Poruka
57.100

OBJAVLJEN ZVANIČNI TREJLER ZA FILM OLUJA:​

Pogledajte najavu najnovijeg ostvarenja o STRADANJU SRBA u hrvatskom POGROMU!​

Film "Oluja", reditelja Miloša Radunovića, snimljen po događaju koji predstavalja jedan od najvećih zločina nad srpskim narodom od drugog svetskog rata, dobio je svoj trejler, koji je premijerno prikazan danas u Mts dvorani Doma Sindikata.

Ovo je prvi projekat srpske kinematografije o stradanju Srba u Hrvatskoj u pogromu 1995. godine, snimljen na osnovu istinitih dogđaja, prema svedočenjima ljudi koji su preživeli.

Ekipa filma

1659450766523.png

Reč je o prvom projektu srpske kinematografije o stradanju Srba u pogromu 1995. godine, koji prenosi priču o bolnoj temi iz prošlosti sa željom da se ne zaborave sudbine i žrtve običnih ljudi, tihih heroja istorije, i da ostanu kao svedočanstvo za buduće generacije.

U glavnim uloga su Zlatan Vidović, Jovo Maksić, Davor Janjić i Marija Pikić.
- Oluja predstavlja jedan od najvećih zločina nad našim narodom od Drugog svetskog rata. Na ideju za film o Oluji došli smo pre gotovo tri godine, i od tada smo je temeljno razvijali, kako bismo na platno verodostojno preneli bol i emociju događaja koji su zauvek promenili živote naroda na ovim prostorima. Obavili smo veliki broj razgovora sa svedocima koji su lično doživeli ovu tragediju, obišli smo mesta kroz koja je kolona prolazila, pažljivo smo birali glumce iz Srbije i Republike Srpske da bismo u leto 2021. godine započeli snimanje, a premijera u bioskopima se očekuje na jesen - ispričao je producent Vladan Anđelković na konferenciji za medije.

Zlatan Vidović, film Oluja
FOTO: ANA SUBOTIĆ
Poverenje reditelja za jednu od glavnih uloga i nosioca ove teške priče dobio je glumac Zlatan Vidović. On je rekao da mu je velika čast i zadovoljstvo što je dobio priliku da bude deo jednog ovako značajnog projektu za našu kinematografiju.

Zlatan Vidović
FOTO: NIKOLA ANĐIĆ
- Veoma sam ponosan na ono što smo uradili, kao i na sve svoje kolege koje su učestvovale u filmu. Videlo se da ih je ova tema i uloge koje su im dodeljene isprovocirale do najdubljih delova njihovih duša i mislim da će se to videti na velikom platnu. Bilo je ovo zaista jedno neverovatno iskustvo. Sada sledi bioskopski život filma „Oluja“ zbog čega sam veoma uzbuđen i jedva čekam da publika pogleda film, a verujem da smo uspeli da napravimo jako poštenu, dobru i plemenitu priču - istakao je Vidović.

Bioskopska premijera filma nas očekuje na jesen 2022. godine.

TREJLER možete pogledati na:
https://www.kurir.rs/zabava/kultura/3983697/objavljen-zvanicni-trejler-za-film-oluja

Vi Hrvati bar umete da napravite odličan propagandni ratni film o sebi. Tu vam skidam kapu.
Da, bas.

:mrgreen:

Ne postoji hrvatski propagandni film koji je dvaput ugledao svjetlo dana na TV-u.
To sto Sedlar napravi nakon prikazivanja redovito ide u bunker, a glumci koji su se uhvatili uloge u njemu na spomen toga crvene i pitaju se sta im je to trebalo.

:mrgreen:

Ја ћу ипак погледати филм да бих коментарисао,један део сам гледао уживо 95-е па да упоредим...
Pogledaću i ja film. Samo već znam unapred šta ću da dobijem od filma.
Od Dare iz Jasenovca sam isto očekivao nešto, a dobio sam jako lošu i neuverljivu priču. Jedino što mi se stomak prevrtao od muke zbog nekih scena i ništa više.

Hteli su negde da se prikažu. Znali su valjda u šta se upuštaju.
Neces u novijoj hrvatskoj produkciji naci dobar film.
Tko pjeva zlo ne misli je dobar, zato sto je apolitican.
Nase malo misto je fantasticno, Prosjaci i sinovi odlicno, Velo misto prolazno.
Gruntovcani su navodno dobri, ali ih nisam gledao.
Od devedesete naovamo je sve crna pogibeja sto bi Miroljub rekao.
Sonja i bik bi bio mozda klimava dvojka, ali i to je u biti sranje, iako manje od ostalog.
Znaci Hrvatska je u bivsoj drzavi imala dvije tri vrhunske serije, jedan dobar film za odrasle, Sinji galeb je bio dobar djecji i mozda je jos nesto bilo.
Ne moze Hrvatska sto se tice filma konkurirati ni BiH, ni Srbiji.
Evo uzmi npr. meni jedan iznimno los film - "Srpski film".
Nista tu meni nije sokantno, ako si gledao Miikeove filmove znas da moze ekstremnije, prica dosadna ali recimo tehnicka izvedba - rad kamere, zvuk, kadrovi, pa od toga je hrvatska kinematografija udaljena 30 godina, u proslosti dakako.
Kod nas se jos sve snima kao da je kazalisna predstava, tako da ako trazis dobar film, u danasnjoj Hrvatskoj ga neces naci.

Neces u novijoj hrvatskoj produkciji naci dobar film.
Tko pjeva zlo ne misli je dobar, zato sto je apolitican.
Nase malo misto je fantasticno, Prosjaci i sinovi odlicno, Velo misto prolazno.
Gruntovcani su navodno dobri, ali ih nisam gledao.
Od devedesete naovamo je sve crna pogibeja sto bi Miroljub rekao.
Sonja i bik bi bio mozda klimava dvojka, ali i to je u biti sranje, iako manje od ostalog.
Znaci Hrvatska je u bivsoj drzavi imala dvije tri vrhunske serije, jedan dobar film za odrasle, Sinji galeb je bio dobar djecji i mozda je jos nesto bilo.
Ne moze Hrvatska sto se tice filma konkurirati ni BiH, ni Srbiji.
Evo uzmi npr. meni jedan iznimno los film - "Srpski film".
Nista tu meni nije sokantno, ako si gledao Miikeove filmove znas da moze ekstremnije, prica dosadna ali recimo tehnicka izvedba - rad kamere, zvuk, kadrovi, pa od toga je hrvatska kinematografija udaljena 30 godina, u proslosti dakako.
Kod nas se jos sve snima kao da je kazalisna predstava, tako da ako trazis dobar film, u danasnjoj Hrvatskoj ga neces naci.
Zadnji ratni film, zapravo to je serija koju sam ja gledao jeste N E S T A L I. I mogu reći da je dobro odrađena.

Zadnji ratni film, zapravo to je serija koju sam ja gledao jeste N E S T A L I. I mogu reći da je dobro odrađena.
Prvi put cujem, ali OK, nemam tv desetak godina.
Ono sto je moglo biti super, ali su uprskali je Neprijatelj.

Redatelj nije znao da li bi piskio ili kakio, pa bi malo snimao horor, pa dramu, pa psiholosku dramu i na kraju napravio buckuris, a mogao je dobiti vrhunski horor.
Znaci da je eliminirao svu tu filozofiju i od lika kojeg su nasli stvarno napravio pravog demona s nadprirodnim mocima, on je nesto mrljavio, te jeste, te nije.
Steta, zbog toga sto je film imao ogroman potencijal da bude pravi pravcati horor, a ispao je davez od psiholoske drame.

наравно да није
када се поврати српска крајина и деусташизује хурвацка, питај тада
Veća je verovatnoća čak i da se jednom reuspostavi Republika Srpska Krajina nego da se ono što preostane od Hrvatske ikada deustašizuje.

To je jednostavno nemoguće u sadašnjim okolnostima, možda bude jednog dana nekakvim ispiranjem DNK u spermatozoidima i jajnoj ćeliji budućih Hrvata, pre oplodnje i začetka.

Prvi put cujem, ali OK, nemam tv desetak godina.
Ono sto je moglo biti super, ali su uprskali je Neprijatelj.

Redatelj nije znao da li bi piskio ili kakio, pa bi malo snimao horor, pa dramu, pa psiholosku dramu i na kraju napravio buckuris, a mogao je dobiti vrhunski horor.
Znaci da je eliminirao svu tu filozofiju i od lika kojeg su nasli stvarno napravio pravog demona s nadprirodnim mocima, on je nesto mrljavio, te jeste, te nije.
Steta, zbog toga sto je film imao ogroman potencijal da bude pravi pravcati horor, a ispao je davez od psiholoske drame.
Prvi deo je fobar tj prvihh 45 minuta .

Prvi deo je fobar tj prvihh 45 minuta .
Trebalo je to po meni puno dinamicnije ici.
Da su u prvih pola sata slozili setting, znaci inzenjerija dosla razminirati, zateknu tog zazidanog i dok ga izvuku nakon sto noc padne krene s laganim hororom koji se ubrzo pretvori u cisti.
Tih prvih 45 minuta je bilo ok zbog toga sto nesto ocekujes, a ispalo je da na kraju ne docekas nista.
Ali off topic smo.

Back