O džihadu i mudžahedinima

• Začetnik teme Začetnik teme Sizif
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
crow:
slushaj
ti sad mozesh da pishesh novu istoriju univerzuma, ja to necu da ti zabranim.

ali, ako govorimo o onoj napisanoj, nemoj da lupash gluposti.

pisao sam o islamu u doba I Krstashkog pohoda. ako ne volish muslimane, to ne menja istoriju.

u postu sam odgovorio nekoj neznalici (ne secam se nika, mozda si bio i ti) na dezinformacije koje shiri, a pojma nema ni o veri ni o istoriji i koja je tvrdila o postojanju Dzihada u 5-7 veku, shto jednostavno nije postojalo. kad kazem veri, mislim na sve religije.

da te podsetim da sam mongole, tatare, turska plemena ... ja pomenuo i reko sam da se islamska civilizacija posle toga drastichno menja. a ako nisi znao, i isto vreme kad je tvoja majchica rusija pala pod tatarsku vlast, pala je i persija (iran), sirija, bliski istok, a doba kad su oni primili islam je ono kad se prvi put pominju Turci Seldzuci.
vremenom dolazi do konzervativnijeg i agresivnijeg verskog shvatanja u manje vishe svim islamskim drzavama, pre svega zbog sve jacheg uticaja otomanske imperije i njihovog shvatanja islama. vidish, turci su i arape i ono malo arijevaca na tom delu planete upropastili ko i nas na balkanu.

nigde nisam pominjao njihovo sadashnje delovanje.

a ti bolje prochitaj neki post pre nego shto o njemu diskutujesh, i neku knjigu iz istorije, pre nego o njoj diskutujesh.

Последњи или не, свеједно (рече неко, једна врана мање).

Ајде идемо редом,
1 Ти НЕ МОЖЕШ мени НИШТА да забраниш, и да хоћеш.
2 Писао си о Крсташком походу.. Напиши нешто о угрожености Византије..
3 Даље, помињеш веру и џихад.. Па ајд молим те шта хоћеш да кажеш Хришћански џихад?
4 Када је Персија пала под Татарску власт? Још једна глупост.
5 Какве везе има примање ислама са првим спомињањем селџука, азера, татара, казара, осталим монгрелима?
6 Како су Турци упропастили Арапе??? Свашта, човече па ти просипаш невиђене глупости. Даље, кажеш "upropastili ko i nas na balkanu". Па, да ли говориш у своје име, и име осталих балија?? То објашњава твоје емоције према турцима!

eremita:
Када већ тако лепо тумачиш "лепоте Ислама", данас када џихадовци дижу Лондон и Њујорк у ваздух, зашто нам, о, атеистичка свезналице, мало не појасниш ШЕРИЈАТСКЕ ЗАКОНЕ ???
Rado. Šerijatski zakon predstavlja blatantan primer mešanja svetovne i duhovne vlasti. To je pokušaj uspostavljanja državnog zakona kroz "volju Božju" baziranu na tumačenju pisanih dokumenata.

TO je ono protiv čega se bore ateisti, mada i u okviru samog islama postoje liberalne struje koje se protive uplitanju crkve u državne poslove.

Zarathustra:
Mislim meni je stvarno porazno kako mi Srbi svi volimo da se pravimo pametni (a ustvari smo neobrazovani i pojma nemamo) i svako isteruje neko svoje misljenje (ja ne kazem da sam ja 100% upravu). Tuzno je to gledati.... Mislim ja postujem to da si ti jedan obrazovan clan, ali ne znaci da ako si procitao Qu'ran da se odatle moze zakljuciti da je islam miroljubiv. On je univerzalna knjiga bas kao i Biblija i iz nje se nista pojedinacno ne da zakljuciti.

Potpuno se slažem s tobom što se tiče ove dve poslednje rečenice. Što se tiče ostalog, imam samo jedan komentar: radio sam u firmi koja ima 140 zaposlenih iz 40 zemalja. Možeš misliti kakav mix! Bilo je naravno i muslimana, i hindusa i katolika i pravoslavaca i svega drugog. Nikada, ali nikada nisam imao nikakav problem po tom pitanju, iako je bilo zezanja i viceva na osnovama naše različitosti. Jedan od najboljih drugova mi je bio musliman iz Pakistana, dečko kom više verujem nego većini naših, jer me nikad, ali nikad nije prevario za dato obećanje, jer je vredan i radan, i jer sam mogao da ga zovem u pola noći ako mi nešto treba. Shvataš da su to drugovi kakvih nemaš previše? Pored njega tu je i prijatelj koji je Hrvat, sa kojim sam i dan danas super drug i sad kad se nađemo na istom kraju sveta uvek se posećujemo. Indijka Poonam koja nam pravi indijske specijalitete, Koreanac Ethan koji je i u najvećoj frci uvek hladan kao špricer, Rus Aleksej koji svako jutro čita Pravdu na netu i psuje ruske političare... sve u svemu jedno nezaboravno i zanimljivo društvo. I svi smo radili zajedno, i nije bilo nikakvih problema.

Naše razlike su upravo činile zajednicu interesantnijom, jer za mene je život upravo upoznavanje sveta i drugih kultura. Naravno da su i od mene oni saznali i ko je bio Tesla, i da su jeli srpski vojnički pasulj i ćevapčiće, i da sam im puštao našu tradicionalnu muziku, i da sam pokušavao da na najlepši način prikažem našu kulturu.
Zarathustra:
Mislim porazgovaraj sa malo obrazovanijim ljudima, Srbima iz Bosne koji su ziveli tamo pre i za vreme rata, pa da ti ispricaja o strahotama te euforicne religije.
Ja se slažem s tobom da postoje muslimani koji su činili strašna zlodela. Ali činjenica je da su to ljudi koji koji lični identitet podredili nacionalnom ili verskom, koji su zloupotrebljavali do granica mogućnosti. Svi znamo te strašne priče o komšijama koji su bili prijatelji, pa se poklali međusobno čim je izbio rat. Oni koji se tako ponašaju nisu komšije, Mujo i Jovan, zubar i advokat, ribolovac i švaler, šta god, oni su samo budale koje su sebi dozvolile da svoj lični identitet zamene isfabrikovanom i zapravo nepostojećom kategorijom. Kažem nepostojećom, jer ja iz nje ništa ne mogu da zaključim. Kada znam da je neko lekar - ja znam da ću njemu da se obratim kada me nešto boli, kada znam da je neko programer - znam da sa njim mogu pričati o poslu, a kada znam da je neko musliman, ja zapravo ništa o njemu ne znam.

Plašim samo onih muslimana koju su takvi muslimani kao što su ovi ovde Srbi na forumu koji pljuju po svemu što nije srpsko. Možda sam ja hendikepiran time što sam pola života proveo živeći u multikulturnom okruženju bez ikakvih problema, a možda sam i utopista. Jedina stvar u koju ču verovati do kraja života je da religija ili nacija ne određuju pravog prijatelja. Zovite me utopistom ili naivcem, meni to zaista ne smeta i potpuno sam iskren kada to kažem.

Slažem se ja da neko može da ima drugačije mišljenje, ali se neslažem da je velika većina muslimana protiv ekstremista. Vidjeli smo slike nakon 9.11. A ja da sam musliman bilo bi me sramota da se po džamijama postavlja video nadzor.

Кулиража:
Бл:
ПРВО: НЕМА СРБА ДРУГЕ ВЕРЕ ТУ СТЕ У ЗАБЛУДИ ВИ СОРОШЕВИ УЧЕНИЦИ.
Prvo, jedno je vera, a drugo je nacionalnost, razgranici te dve stvari.
Бл:
ДРУГО: СРБСКИ ЈЕ ЈЕЗИК, ЈЕР СИ СРБИН А НЕ СРПИН.
Jeste Srbin, al' se pise srpski iz razloga sto je gramatika srpskog jezika takva i mnogima (tebi ocigledno ne) poznate promene suglasnika po zvucnosti (P/B). Malo prelistaj gramatiku i pravopis, pa ces videti.
Бл:
ТРЕЋЕ: СРБИН ЈЕ ПРАВОСЛАВАЦ, А ОСТАЛИ СУ ИЗРОДИ И ЈЕРЕТИЦИ.
Procitaj ono prvo
Бл:
ЧЕТВРТО: ГРАЂАНСКИ РАТ О КОЈЕМ ТОЛИКО ТРУБИМ ПРЕБАЦИО САМ ПРЕКО СВОЈЕ ГРБАЧЕ И ЗНАМ ДОБРО КО СУ БАЛИЈЕ А КО УСТАШЕ, ЗАТО НЕМОЈ ДА С*Р*Ш.
I ti si jedini koji je prosao taj rat. Niko drugi osim tebe nije, pa sad ti jedini imas pravo da pricas nesto o tome.
Prosao sam i ja mnoga sr@nja, ali ne mogu da mrzim nikoga ni sa jedne strane. Ljudi su ljudi sa ove ili one strane granice.
Бл:
ПЕТО: ЈЕСУ СВИ МУСЛИМАНИ КЛАЛИ ЈЕР СЕ НИСУ ПОБУНИЛИ ПРОТИВ КЛАЊА, УЈАК МИ ЈЕ БИО У ЗАРОБЉЕНИШТВУ БАЛИЈСКОМ И ЗНАМ КАКО ЈЕ ПРОШАО.
I sam znas da lupas. Klali su oni koji su bili u ratu, civili se nisu izivljavali ni na kome. Za vreme tog rata ja licno sam pomogao jednom muslimanu i njegovoj porodici da pobegne preko grane i veoma mi je drago zbog toga.

Ne mozes o karakteru ljudi suditi na osnovu veroispovesti.

Људе једино по ВЕРИ И СУДИМ. ПРАВОСЛАВЦИ ДОБРИ, ОСТАЛИ ЛОШИ
1. СРБИ=ПРАВОСЛАВЦИ,СРБСКА ДРЖАВА ИЗАШЛА ИЗ ОКВИРА СРБСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ.
2.ГРАМАТИКУ КОЈУ ЈЕ НАПИСАО ВУК И УНИШТИЈО СРБСКИ ЈЕЗИК :lol:
3.ПРОЧИТАЈ ОНО ПРВО
4. НАРАВНО ДА МИ ДАЈЕ ПРАВО ДА ПРИЧАМ О РАТУ АКО МИ ЈЕ ПРЕШО ПРЕКО ЛЕЂА,А ТИ СЕ НА ПЛАНИНУ ЗАВУЦИ.
5. СТАВИ МУСЛИМ*Н* ИСПОД СТОЛА И ЗА СТО ИСТО ЋЕ ТИ МИСЛИТИ. СЕКТА ПА СЕКТА.

Бл:
Ti si definitivno bolestan covek, da li si fanatik ili se samo pravis lud ne znam.
Бл:
Jos jednom ponavljam i necu vise. Nacionalnost ni u kom slucaju ne odredjuje veroispovest.
Бл:
Aj sto si nepismen, nego ne znas ni da se izrazis. Procitaj ovo sto si napisao, pa pokusaj da protumacis na razuman nacin.
I Vuk se nije bas mnogo bakcao oko gramatike.
Mnogo toga je kasnije dodato kako bi se govor olaksao i jezik pojednostavio (ne sa teoretskog gledista jezika). A tebi ako je lakse ti pisi i glagoljicom. Unicode podrzava i to. A mozes i Slavenoserbskim i crkvenoslovenskim, koji ti odgovara, a mogu se kladiti po sta 'oces da ne znas nijedan od njih.

Бл:
4. НАРАВНО ДА МИ ДАЈЕ ПРАВО ДА ПРИЧАМ О РАТУ АКО МИ ЈЕ ПРЕШО ПРЕКО ЛЕЂА,А ТИ СЕ НА ПЛАНИНУ ЗАВУЦИ.
Mala ispravka.
Ne mozes suditi kao da si ti jedini prezioveo taj rat, bilo je tu jos mnogo, mnogo ljudi.
Бл:
Za ovo sam vec cuo. Ali komsije su veoma cesto kod nas zaracene strane, pa odatle i takvi odnosi, ne samo izmedju Srba i Muslimana, vec i izmedju Srba.
Ja imam 2-3 mnogo dobra druga koji su Muslimani i od njih me nikad nijedan nije zayebao niti sam ja njih.
A za vreme rata znam kada su mnogi od njih pravili spiskove kogfa ce da ubiju, pa su im se najblizi Srbi sa kojima su bili "dobri" nalazili na vrhu liste.
I nak kraju Islam nije sekta. Islam je priznata religija, kao i mnoge druge.
I ko zapravo odredjuje te sekte? Crkva, ko bi drugo, zato sto ima tu moc da male grupice ljudi potisne i da se bori protiv njih (ovo je OK, za satanisticke sekte i sekte gde se propagiraju koejkakva krivicna dela u paketu sa ubistvima i samoubistvima).

King 7:
Islam, dzihad, mudzahedini nisu Hristova vojska, znaci protiv Hrista su, kao i mnogi drugi koji su protiv Istine Bozije i Sina Njegovog. Zato neki tu nalaze "lepote" a pri tom ruze Hriscansko.
Pa ja stvarno ovako polupospan ne verujem da ne znate ljudi cemu ISLAM zapravo vodi?Prvo,koren Islama je jedna vrlo interesantna religija-sekta.Znaci dok im njihov Muhamed nije podelio Kurane oni su obozavali Moloha(preporucujem google),a za one koje mrze da guglaju,Moloh je bio drevno Bozanstvo kome su prinosena na zrtvu mala deca i device(za kisu,vodu,da rodi njiva i ostale gluposti).
Da rezimiram,ovo NIJE DZIHAD,ovo je manipulacija sa jednom verom za svoje niske i mizerne potrebe(pare,nafta,plavusa,kola i to),ali manipulacija koja se otrgla kontroli i imace dalekosezne globalne posledice po celu planetu.Jer ISLAM je na onoj drugoj strani medalje na kojoj pise APOKALIPSA,a na prvoj je Hriscanstvo iscepkano na milion crkava.O Iraku,Indiji,Kosovu sve znate...
Jedna molba ko voli na google,key word vahabista,vahabizam...E to su neprijatelji savremenoj civilizaciji a produkti Islama koga ja inace postujem ali se u jednom trenutku Istorije izvitoperio i postao ono sto nikaDA nijne smeo da postane.
POZDRAV KING :wink:

Кулиража:
Бл:
Ti si definitivno bolestan covek, da li si fanatik ili se samo pravis lud ne znam.
Бл:
Jos jednom ponavljam i necu vise. Nacionalnost ni u kom slucaju ne odredjuje veroispovest.
Бл:
Aj sto si nepismen, nego ne znas ni da se izrazis. Procitaj ovo sto si napisao, pa pokusaj da protumacis na razuman nacin.
I Vuk se nije bas mnogo bakcao oko gramatike.
Mnogo toga je kasnije dodato kako bi se govor olaksao i jezik pojednostavio (ne sa teoretskog gledista jezika). A tebi ako je lakse ti pisi i glagoljicom. Unicode podrzava i to. A mozes i Slavenoserbskim i crkvenoslovenskim, koji ti odgovara, a mogu se kladiti po sta 'oces da ne znas nijedan od njih.

Бл:
Mala ispravka.
Ne mozes suditi kao da si ti jedini prezioveo taj rat, bilo je tu jos mnogo, mnogo ljudi.
Бл:
Za ovo sam vec cuo. Ali komsije su veoma cesto kod nas zaracene strane, pa odatle i takvi odnosi, ne samo izmedju Srba i Muslimana, vec i izmedju Srba.
Ja imam 2-3 mnogo dobra druga koji su Muslimani i od njih me nikad nijedan nije zayebao niti sam ja njih.
A za vreme rata znam kada su mnogi od njih pravili spiskove kogfa ce da ubiju, pa su im se najblizi Srbi sa kojima su bili "dobri" nalazili na vrhu liste.
I nak kraju Islam nije sekta. Islam je priznata religija, kao i mnoge druge.
I ko zapravo odredjuje te sekte? Crkva, ko bi drugo, zato sto ima tu moc da male grupice ljudi potisne i da se bori protiv njih (ovo je OK, za satanisticke sekte i sekte gde se propagiraju koejkakva krivicna dela u paketu sa ubistvima i samoubistvima).

Па ти си Алијин Србин, кој је промено веру. којој секти припадаш животати.

crni djordje:
King 7:
Islam, dzihad, mudzahedini nisu Hristova vojska, znaci protiv Hrista su, kao i mnogi drugi koji su protiv Istine Bozije i Sina Njegovog. Zato neki tu nalaze "lepote" a pri tom ruze Hriscansko.
Pa ja stvarno ovako polupospan ne verujem da ne znate ljudi cemu ISLAM zapravo vodi?Prvo,koren Islama je jedna vrlo interesantna religija-sekta.Znaci dok im njihov Muhamed nije podelio Kurane oni su obozavali Moloha(preporucujem google),a za one koje mrze da guglaju,Moloh je bio drevno Bozanstvo kome su prinosena na zrtvu mala deca i device(za kisu,vodu,da rodi njiva i ostale gluposti).
Da rezimiram,ovo NIJE DZIHAD,ovo je manipulacija sa jednom verom za svoje niske i mizerne potrebe(pare,nafta,plavusa,kola i to),ali manipulacija koja se otrgla kontroli i imace dalekosezne globalne posledice po celu planetu.Jer ISLAM je na onoj drugoj strani medalje na kojoj pise APOKALIPSA,a na prvoj je Hriscanstvo iscepkano na milion crkava.O Iraku,Indiji,Kosovu sve znate...
Jedna molba ko voli na google,key word vahabista,vahabizam...E to su neprijatelji savremenoj civilizaciji a produkti Islama koga ja inace postujem ali se u jednom trenutku Istorije izvitoperio i postao ono sto nikaDA nijne smeo da postane.
Moram ovako ebiga izgleda da nam fale m u d a.Pozdrav :lol: http://www.elcom.ru/~abhinanda/tarikat.html

i jos malo da vidite sa kakvim zmijama imamo posla
http://www.chechenpress.co.uk/english/news/2005/06/08/02.shtml :shock:
obratite paznju na slikehttp://www.umt.edu/caconf/presentations/grigol.htm
i malo ovogahttp://www.hrvc.net/news/11f-1-2003.html
a ovo je najjace ko zna jezik nazalost NE POSTOJE stranice na Srspkom zlonamerno ili ne odlucite samihttp://www.kazanfed.ru/en/authors/khakimov/publ1/
A b d u r a h m a n?????
P U S I G A S I S O u kariranim pantalonama i beloj kosuljici,igra jos nije gotova :evil:

crni djordje:
crni djordje:
King 7:
Moram ovako ebiga izgleda da nam fale m u d a.Pozdrav :lol: http://www.elcom.ru/~abhinanda/tarikat.html
A sto mislis da nam fale mud a? Inace, Islam priznaje Isusa ali kao proroka i obicnog coveka cineci glavnu jeres time sto osporavaju volju Boga Oca koji je zaceo Isusa u zeni i Isusa Bozijeg sina ravnajuci tako Bozijeg sina sa Muhamedom. Islam je u svom pocetku vezan za ljudsku mastu a uzima kako od Starog Zaveta tako i od Novog. Pozdrav Djordju!

King 7:
crni djordje:
crni djordje:
King 7:
A sto mislis da nam fale mud a? Inace, Islam priznaje Isusa ali kao proroka i obicnog coveka cineci glavnu jeres time sto osporavaju volju Boga Oca koji je zaceo Isusa u zeni i Isusa Bozijeg sina ravnajuci tako Bozijeg sina sa Muhamedom. Islam je u svom pocetku vezan za ljudsku mastu a uzima kako od Starog Zaveta tako i od Novog. Pozdrav Djordju!
King postujem Islam,ali u Islamu postoji sekta koja se zove Vahabi(onaj mali smrdljivko Abdurahman je njihov)i to je ono opasno.
Ali ova sekta pociva na seksualnoj frustraciji-ubijes sebe i njih jos 20 i odes u raj a tamo te ceka 70 devica!Ebote pa ti ljudi nista nisu ralika ceo zivot!Bojim se da ce neka od tih budala da se useta stvarno u zgradu UN sa 10kg plutonijuma i eto ga IIIsvetski.A za M U D A,imam ih ja,imas ih i ti,i jos mnogo njih.Ali treba nam lider sa koji ima COYONES
POZDRAV KRALJU

NASER ORIC – PRIZNATI NAUCNI AUTORITET
ZA SRPSKI GENOCID NAD MUSLIMANIMA
(Prvi rezime analitickog uvida u dokumente « srebrenickog masakra »)
by Emil VLAJKI

Naslov nije vic. Tragicno je ozbiljan i potice iz srpskog pera!!! Mislim, da je ovo jedinstven slucaj najbolesnije forme mazohizma koji je ikad zabiljezen u ljudskoj povijesti. Ovo je jos jedan od dokaza da samodemonizacija Srba nema granica. Ali, podjimo redom.
Prvi dokumenat koji insistira na srebrenickom masakru, a kojeg sam analizirao, nosi naslov „BiH, Republika Srpska, Vlada Republike Srpske, -Komisija za istrazivanje dogadjaja u i oko Srebrenice od 10-19 jula 1995.-, juni 2004“
Radi se o izvjestaju grupe javnih i „naucnih“ radnika Republike Srpske sa jednim pridruzenim strancem. Izvjestaje je napisan ubojitije od onoga sto bi ga i sama Karla del Ponte mogla smisliti. Po Komisiji, vojska Republike Srpske je u naznacenom periodu pobila najmanje osam hiljada (8000) muslimana, s tim sto to jos nije konacan rezultat (dakle vise nego sto to i sami muslimani tvrde)!!! Iza navedenih ovakvih stavova stoje svjedocenja sa muslimanske strane, muslimanski spiskovi nestalih i svjedocenja par optuzenih Srba koji, uglavnom, nista nisu vidjeli niti su u bilo cemu ucestvovali, ali su zato sve culi od drugih. Precizno su, medjutim, prvenstveno od strane srpskih „svjedoka“, naznacena mjesta gdje su se odvijali pokolji hiljade muslimana!

Ali kako to obicno biva, najljepse dolazi na kraju.. Naime, svaka naucna studija mora imati svoje izvore, pa tako i ova. Dakle, ova „naucna studija“ na kraju kaze:

‘U obradi podataka korisceni su razliciti izvori’:

Medju tim izvorima postoji rubrika ‘Knjige’.

I sada, vjerovali ili ne, prva knjiga koja se citira u prilog ‘srpske genocidnosti’ je slijedeca:

“Naser Oric, -Srebrenica svjedoci i optuzuje” (nije naznacen izdavac ni godina izdanja)!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!(usklicnici su moji)

Kada sam naisao na ovaj “naucni” podatak, nisam vjerovao vlastitim ocima. Pet puta sam provjerio ono sto je bilo jasno napisano. Da Naser Oric, jedan od najvecih zlocinaca nad Srbima u toku nedavne srpske kalvarije (snimao je i video filmove o svojim zlocinima), bude od samih Srba proglasen kao vjerodostojan izvor podataka o srpskom “srebrenickom masakru” nad muslimanima!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Iskreno receno, ako je i od samih Srba, previse je.

Nevjerne Tome mogu ovo provjeriti na sajtu:

http://www.vladars.net

И ко је сад овде луд, ми или они?!

crni djordje:
a ovo je najjace ko zna jezik nazalost NE POSTOJE stranice na Srspkom zlonamerno ili ne odlucite samihttp://www.kazanfed.ru/en/authors/khakimov/publ1/
A b d u r a h m a n?????
P U S I G A S I S O u kariranim pantalonama i beloj kosuljici,igra jos nije gotova :evil:
a da malo slicica za sve koji smrdljivku citaju postove
http://www.greencrossitalia.it/ita/news/politiche/images/beslan.jpg
http://www.russisches-haus-bw.org/Startseite/Beslan.jpg
bice toga jos malo da jasemo vesca u kariranim pantalonama

crni djordje:
crni djordje:
A b d u r a h m a n?????
a da malo slicica za sve koji smrdljivku citaju postove
http://www.greencrossitalia.it/ita/news/politiche/images/beslan.jpg
http://www.russisches-haus-bw.org/Startseite/Beslan.jpg
bice toga jos malo da jasemo vesca u kariranim pantalonama
S I S I C E P A G D E S I T I?Debilu pa niko vise ne cita ono sto pises kretencino jedna bolesna zadojena :evil:

TRAKTAT O ?SRPSKIM SKORPIJAMA?
(analiza br. 2)
by Emil VLAJKI
Nedavno je Sonja Biserko (S. B.) koja je, pored Natase Kandic, najveci borac za ljudska prava u Srbiji, svijetu, univerzumu i crnim rupama, priredila zbirku tekstova ?Srebrenica, od poricanja do priznanja? (ed. Svedocanstva, 22, Helsinski komitet za ljudska prava, Beograd, 2005). Objavljivanje knjige su pomogli Vlada SAD (!) i njemacka fondacija Heinrich B?koja, u ime ?ljudskih prava?, djeluje uglavnom tamo gdje su SAD (para)vojno intervenirale i/ili gdje imaju posebne interese. Knjiga ima 800 stranica, a autor ovih redaka ce, po vec najavljenoj metodologiji, analizirati samo one priloge koji imaju za osnovu cinjenice koje se mogu provjeriti iz razlicitih izvora, dok se komentarima i lamantacijama nece baviti.
Orvelovo doba je karakteristicno po tome sto se namjerna laz zamotava u ogroman broj bezvrjednih informacija, tako da jedino oni koji imaju strpljenja, znanja i postenja mogu upornoscu doci do izvornih lazi.
Drugim rijecima, kome danas od obicnih gradjana pada na pamet da cita djelo od 800 stranica? Ali ce zato prosjecan gradjanin pomisliti: ?Ako je vec napisano 800 stranica, onda mora, da je to o cemu se pise ipak istina?!
Autor ovih redaka ce pokazati da je inflacija bezvrjednih informacija o Srebrenici prisutna i u drugim djelima slicne vrste, na primjer, u izvjestaju parlamentarne komisije Francuske o Srebrenici koji ima 2000 stranica!!!
Iako smo rekli, da se necemo baviti inflatornim tekstovima, priredjivac ove knjige, S. B., ipak zasluzuje nekoliko redaka.
-S. B. ZNA da je ?srebrenicki masakr? Srba nad muslimanima izvrsen i da je to namonstruozniji zlocin pocinjen tokom jugoslavenskih ratova 1991-99. Po njoj, nakon holokosta nad Jevrejima postoji prvenstveno genocid u Ruandi (milion ubijenih) i ?srebrenicki genocid? pocinjen od strane ?srpskih skorpija? (Vojske Republike Srpske) koji su to radili ?na ocigled cijelog svijeta i likvidirale blizu 10.000 mu?kih civila, ne birajuci ni godine ni uzrast?!!!
*S obzirom na navode, S. B. je cak kriticnija od zvnicne optuznice koja govori od 6-8 000 pobijenih muskaraca i mladica (u slijedecem prilogu cemo dati preciznije podatke), a ne 10 000 muskih civila ?bez obzira na godine i uzrast? sto ukljucuje, dakle, muske bebe, djecu, itd.
*B. S., isto tako, ne pravi razliku izmedju ?muskaraca? i ?muskih civila?, posto su i oni, cak najzlonamjerniji, priznali da se medju navodno pobijenim muskim muslimanima nalazio poprilican broj zarobljenih vojnika regularne (Izetbegoviceve) ?armije BiH? koji su godinama vrsili zlocine nad srpskim stanovnistvom oko Srebrenice. Mutatis mutandi, po S. B. nitko nije imao pravo hvatati i hapsiti naciste i njemacke vojnike, jer cim bi odbacili uniformu, automatski bi se pretvarali u civile!
*Pored ovih ?nepreciznosti?, S. B. ne brinu oko 300 americkih (para) vojnih intervencija u svijetu nakon Drugog svjetskog rata i milijune poginulih uslijed tih intervencija: oko milijun u Indoneziji, tri milijuna u Vijetnamu, po UNICEFU preko milijun nastradale djece u Iraku kao direktna poslijedica americkog bombardiranja te zemlje i nametnutog embargoa, itd.
Ne, po S. B., tek je Srebrenica ?isprovocirala ozbiljne moralne dileme svuda u svetu, osim u Srbiji?!!! (kurziv je moj, E. V.; mozemo jedino zamisliti na sto bi Srbija na moralnom planu izgledala, bez S. B., N. K., M. V. i inih!)
*Za razliku od ?neosvijescene Srbije?, S. B. odaje priznanje Republici Srpskoj: ?Cak je i vlada Republike Srpske pod pritiskom pripremila vlastiti izve?taj o zlocinu u Srebrenici. Takode pod medunarodnim pritiskom, priznala je cak i broj ubijenih i, makar formalno, izvinila se?.
Za neobavijestene, Rep. Srpska je dio bosansko-hercegovackog protektorata uspostavljenog od strane ?medjunarodne zajednice?, gdje namjesnik ima pravo da bezuslovno smjenjuje sve legalno izabrane pojedince i organe, da ukida i uspostavlja zakone, i da salje vojne kaznene ekspedicije (uglavnom snage ?humanitarnog? NATO-a gdje mu se svidi).
Prvoizabrana komisija Rep. Srpske je vec bila napravila PRVI IZVJESTAJ ( 2002.) koji je dovodio u pitanje ?srebrenicki masakr?, ali je taj izvjestaj, dakako, bio anatemiran. Nakon toga je namjesnik stavio revolver na celo vlastima Rep. Srpske, sto je rezultiralo ?DRUGIM izvjestajem? kojeg S. B. spominje, gdje su bosanski Srbi priznali i ono sto se od njih nije ni trazilo.
*I sada dolazimo do onog najljepseg sto jedino ?moze sluziti na cast? priredjivacu ovako ?znacajnog? djela i glavnom sponzoru istog, t.j. SAD-u.
S. B., naime objavljuje, bez ikakve ograde i/ili kritike, a, vidjeli smo, u pohvalnom smislu te rijeci, CJELOKUPAN ?Drugi izvjestaj? komisije Republike Srpske pod naslovom: ?Izvje?taj Komisije a za istra?ivanje dogadaja u i oko Srebrenice od 10. do 19. jula 1995 - Banja Luka, jun 2004? (kod knjige S. B., str. 784. i dalje).
A, cini se, najznacajnija knjiga (istaknuta na prvom mjestu) koja daje ?teorijski osnov? srpskog ?genocidnog ponasanja? prema muslimanima je:
? KNJIGA: Naser ORIC: ?SREBRENICA svjedoci i optu?uje?
Dakle, najveci krvnik srpskog naroda od 1992- 95., koji je je svoju zlocinacku bazu imao upravo u Srebrenici, oznacen je od strane samih Srba i prihvacen od S. B. kao osoba koja je u stanju da meritorno pruzi ?dokaze? o navodnom ?srpskom masakru? ?10 000 muslimanskih muskih civila svih doba i uzrasta?!!!
Da su casni autori ovog ?DRUGOG izvjestaja? imali vise inspiracije, oni bi, pored ORICA, uvrstili u literaturu i PAVELICA, koji bi zasigurno svojim spisima pruzio jos bolju teorijsku osnovu o ?srpskoj genocidnosti?.
Iz svega izlozenog, postoji vjerovatnost da bi S. B. i ovakvo prosirenje teorijske osnove ?srpske genocidnosti? prihvatila i pohvalila.

Emil Vlajki
vemil@wanadoo.fr
(nastavak analiza slijedi)
P.S. Znam, da smo usred ljeta i da odaziv na moj apel nije mogao biti velik, ali bi mi nesto veca pomoc za nastavak mog rada bila potrebna. Naravno, to se ne odnosi na one koji su se na Apel vec odazvali.

Уопште се не треба чудити делатностима Соње Бисерко,
објављено је а није демантовано ДА ЈЕ ОНА ХРВАТИЦА, А ДА СУ ЈОЈ РОДИТЕЉИ И ОТАЦ И МАЈКА РАДИЛИ ЗА УДБУ.
Има ту у Београду један, неки Раде Којчиновић који тврди да му је она сестра И ДА ЈЕ ЊИХОВА ПОРОДИЦА
ЗА ВРЕМЕ ПАВЕЛИЋА ПОКРШТЕНА ИЗ ПРАВОСЛАВЉА У
КАТОЛИЧАНСТВО. Можда је и то тачно да је "потурица
гори од турчина"!

POLITIKA
26. jul

ТРАГОМ САОПШТЕЊА КОМАНДАНТА „ЕЛ МУЏАХЕДИН”

Вести слали у Америку

БАЊАЛУКА – Извештаји о ратним успесима муџахедина у борбама за
Возућу током рата у БиХ свакодневно су слати у Америку, одакле су даље
ширени по свету, открива јуче „Глас Српске”. Према писању листа, док је
трајала операција бошњачке Армије БиХ названа „Ураган 95” – освајање Возуће
и дела Озрена – злогласни командант одреда „Ел муџахедин” Абделкадир
Моктари, познатији као Абу ал-Ма`али, свакодневно је слао извештаје
америчкој исламској групи, која их је под ознаком „Глас ислама” прослеђивала
на адресе по целом свету.

„Битка која је почела у недељу 10. септембра 1995. године и даље
се наставља великом победом над непријатељем. Муџахедини су заузели многе
планине и нове стратешке положаје. Неколико села под српском влашћу
прегажено је уз милост Алахову, много непријатељских војника је погинуло, а
60 је заробљено”, извештавао је тада командант одреда „Ел муџахедин”, који
је у БиХ водио „свети рат”. Абу ал Ма`али, познат и под надимком „Млади
Осама”, један од блиских сарадника вође „Ал каиде” Бин Ладена, потврдио је
овим да су муџахедини заробили групу српских бораца за којима се и данас
трага.

Пронађена саопштења команданта „Ел муџахедин”, према писању
„Гласа Српске”, представници Канцеларије за тражење несталих обавестиће
Тужилаштво БиХ, од кога ће тражити отварање истраге у циљу проналажења
посмртних остатака Срба „Гостовићке групе”, који су нестали у борбама
вођеним на Возући. Реч је о 64 борца ВРС и српским цивилима, који су
заробљени и које су из зграде месне заједнице Кестен одвели муџахедини у
свој камп – о чему сведоче и фотографије на којима се виде тада још живи
српски заробљеници.

Посмртни остаци заробљених Срба још нису пронађени и, према
сазнањима Канцеларије за тражење несталих, њихова тела су била сахрањена у
масовној гробници у Кучицама код Завидовића, одакле су накнадно извађена и
премештена на друга непозната места. (Танјуг)

Back