O cemu razmisljate?

skuvah pasulj sa slaninom....vanremenski
taman odahnuo jedan sat ispod poklopca i sad ću da ga atakujem -->> bezdušno, neumoljivo, bezgrešno

kad kuvam pasulj ili kupus, ženče mi se povlači ponizno...nema pojma tajnu ovih jela :ceka:

idem juče sa psima po finom svežem vazduhu, gomila starije i mlađe dece se vraća iz škole, svima u rukama smartfonovi,
idu kao zombirani, čukaju po ekranima razgoračenih očiju i poluotvorenih usta

prođe grupa smartfon zombija, kad iza njih, na jednoo 50m udaljenosti, ide jedna devojčica (8-9 god) i u rukama drži blokčić i olovku i crtka nešto

verovali ili ne, ne verovali ili da...pravi pravcati papir i drvena olovka umesto mob. telefona u rukama...

išla je iza te grupe mobilnih debilčića iiii - crtkala po svom blokčetu, ponekad je okretala olovku i drugom stranom (gumicom)
briskala je, pa opet crtkala
onda je par puta zastala, pogledala oko sebe, posmatrala je okolinu, ljude, pa opet zagnjurila glavu i nastavila

imao sam neodoljivu želju da vidim šta je to crtala, ali nisam želeo da joj se približavam da se ne prestraši pošto sam bio sa dva velika psa
malo sam zastao i gledao dok je odlazila dalje u svom crtajućem elementu...

elem, to detence mi je ulepšalo dan...zaista
čak toliko da me i nisu nervirali u nastavku puta, smartphon debili i debilčići svih uzrasta, jadni zombiji degenerisanog društva

i šta sad ?

danas se kao čeka n. godina i treba to da se proslavlja, luduje, veseli, ždere, šljoka...

prolazim danas pored marketa raznoraznih a unutra pošast...
jagma, ne zna se čija kolica punija sa namirnicama, guraju se , grabe, halapljivo trpaju u korpe i kolica šta stignu, guraju se,
deca vrište, plaču, deru se, odrasli izbezumljeno nastavljaju grabe sa rafova, vade iz frižidera, iz gajbi voće i povrće..............jad i čemer, jadna slika, grozomoran prizor ljudske alavosti
u opseni zvanoj - nova godina

mislim se: 'počeo rat, 'ebo te bog' !

a danas je samo jebbeni tries prvi decembar, ništa jebeniji od ostalih dana i ništa veličanstveniji od ostalih noći

Back