О чему размишљате сада? званична чет тема пдф Краљево

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
.....откад су металци престали да буду дрогоши, и почели да иду у теретану и живе здравим животом?

otkad je zvanicno umro glam-heavy-rock sa kraja 80-ih i metal se povukao iz zize javnosti sa pocetka 90-ih... eto, tad

Sta mislite da prestanemo da koristimo te anglosaksonske izraze i bilo kakve reci koje nisu deo naseg Srpskog jezika.
Mogli bi da budemo primer ostalima,da budmo prvi koji ce to pokusati.
U vremenu kada nas sa svih strana bombarduju ,klevetaju i muce pokusajmo da budemo jaci i pametniji.
Sta mislite?

nemam nista protiv "tudjica" (zamisli kako glupa rec koja treba da pokaze da je neka druga rec pozajmljena, uzeta, prihvacena iz drugog jezika) u srpskom jeziku. mislim da nas to obogacuje jer se tako ucimo novom i onom sto nije nase. ne prihvatam "hrvatstvo" (to je ono sto su oni uradili sa svojim jezikom) i za srpski jezik.

engleski jezik nije uzalud jezik sveta. vise od 70% reci koje su u upotrebi u engleskom jeziku nema uopste koren u tom jeziku. pa im nista ne fali.
ne volim zatvaranje, getoiziranje, komunizam, rusofile i ostale...

није...реч је о речима које су се увелико одомаћиле у нашем језику....не осећају се као туђице, као страно ткиво....

razumela sam. meni manje smetaju reci kao
sto je "tudjica", nego ubacivanje engleskih reci.
rec tudjica je ipak srpska rec, sigurna sam, kao
sto je (mislim) i hrvaski jezik srpski samo sa
nekim dijalektom... uh, to lingvisti bolje znaju...

hrvatski je hrvatski, srpski je srpski i najbolje je da tako ostane
laugh-1.gif

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back