O čemu biste voleli da diskutujemo na potforumu Psihologija?

Dobre teme za psihologiju

• Teme iz ličnog iskustva

glasova: 9 52,9%
  • Teme čiji je deo kopiran sa nekog sajta

glasova: 0 0,0%
  • Ozbiljne teme iz psihologije

glasova: 9 52,9%
  • Ne znam

glasova: 1 5,9%

• Ukupno glasova
    17
  • Anketa je zatvorena .
Ovo je malo ponižavajuće za sve ljude koji su pisali na psihologiji.
Sta je tacno ponizavajuce?
Pitanje je da li je pdf psihologija previse otisao u krajnost negativnosti ili nije?
Da li treba malo promeniti smer ili ne treba?
Izneo sam svoj stav i vidjenje- pa iznesi i ti svoj stav i nek drugi clanovi iznesu svoj stav,
pa onda nek se izvuce zakljucak.

Evo jedna zanimljiva tema o kojoj bi se moglo raspravljati "Da li psihologija se bavi podjednako emocijama i mislima?".
Zapravo odlican komentar, i potencijalno dobra tema, a i povezana je s ovom temom, tehnicki gledano misli i emocije su povezane i uticu jedni na druge- no mozda se ovde previse koncentrise na emocije, i to uglavnom negativne, i onda se postavlja pitanje- kako te emocije koje “upijamo” uticu na nas?

Zapravo odlican komentar, i potencijalno dobra tema, a i povezana je s ovom temom, tehnicki gledano misli i emocije su povezane i uticu jedni na druge- no mozda se ovde previse koncentrise na emocije, i to uglavnom negativne, i onda se postavlja pitanje- kako te emocije koje “upijamo” uticu na nas?
U koliko ih upijemo, ne obradimo unutar sebe energija koju nose sa sobom ostaje akumulirana dolazi do psihičkih blokada, sto dalje uzrokuje da se određeni ciklusi misli pojavljuju iz nižih sfera svijesti.

Molim te da ostaneš na potforumu. Piši i otvaraj teme..Kao i do sada.
Ne vredi moliti ljude.
Slobodna volja...
Sto se tice teme
smatram da kvalitetnih tema ovde ne manjka
nedostaje sagovornika iskreno to mislim...

tesko je ocekivati da nas troje ili petoro drzimo teme
niti smo iz struke niti imamo vremena niti volje
Problem je sireg opsega i radi se o onom sto je covek lepo opisao
Kad tad svima dosade spamovanje i trolovanje.

Evo, npr. ovo je najsvežije, a i nije na Psihologiji, a vrlo lepa tema:

https://forum.krstarica.com/threads/jedan-lep-tekst-o-zahvalnosti-hibiscus.1041767/

Tema je odlična, ali je na ptf-u "Svaštara". Moram još jednom da je pročitam i da tražim da se prebaci ovde.

Da li bi mogao da otvoriš tu temu?

Da li bi mogao da otvoriš tu temu?
Mogu, nije problem u otvaranju tema- vec sto kad otvorim temu moram biti kao hostesa da bi odrzavao temu, tj ja razgovaram s osobom B,C,D i E, ali drugi retko razgovaraju medjusobno.

Osnova problema je nedostatak konstruktivnog dijaloga- i to je ono sto treba pokusati resavati- a mislim da se dugorocno moze resiti problem, uostalom bilo je dosta uspeha u zadnjih godinu dana na ovom pdf-u- npr forumasi su poceli da pisu nesto duze recenice, i tu i tamo bude kvalitetnog dijaloga- no nedovoljno

Kad dijalog stane- pada broj pregleda, moderator onda mora reagovati i otvoriti novu temu- sto manje ljudi diskutuju- moderator mora otvoriti vise tema-
Matematika je jednostavna.

Kako najvise povecati broj pregleda?
Negativne i zapaljive teme.

Kakve ljude privlace negativne i zapaljive teme? Uglavnom svadljive ljude i dramosere.

Odakle dolaze ti ljudi? S pdf politika i slicno.
Neto dobitak za forum: 0.

Poenta je kad se registruju novi clanovi i ukljuce u dijalog- a da bi se ukljucili u dijalog treba biti dijaloga u koji ce se ukljuciti.

Poenta je kad se registruju novi clanovi i ukljuce u dijalog- a da bi se ukljucili u dijalog treba biti dijaloga u koji ce se ukljuciti.

Sigurno se sećaš jedne devojke ( žene ) koja se dopisivala sa tobom u jednoj ili dve teme. Dopisivali ste se, ali ne u smislu ćaskanja i spama, već ste diskutovali o temi.

Više ne dolazi. Ne znam zašto.

Ali, da se ne vraćamo više unazad, šta je bilo.

Treba da prihvatimo nove članove i da ih zainteresujemo da ostanu.

Sigurno se sećaš jedne devojke ( žene ) koja se dopisivala sa tobom u jednoj ili dve teme. Dopisivali ste se, ali ne u smislu ćaskanja i spama, već ste diskutovali o temi
Koliko se secam imala je intervju za posao i verovatno je dobila posao i nema vremena; no upravo je to kljuc- prebaciti dijalog iz prvog u trece lice, i podkasti gde imaju dvojica sugovornika su mnogo i gledaniji i zanimljiviji generalnoj publici nego kad ima samo jedan govornik, i u rijaliti programima je ljudima zanimljivo zbog interakcije- tj poenta je u tome je da dodje do nekakve diskusije; sta je Janko rekao Marku i sta je ovaj uzvratio itd... Da svako daje monolog to ne bi niko bilo interesantno, i kad se na ovom pdf desava da dodje do diskusije izmedju dvoje ili vise forumasa- odmah raste i gledanost i ponekad se ubaci i neko treci- i to je odmah interesantnije i onima sto ucestvuju i onima sto citaju, uzmimo bird again i njenu kafanu koja je jedna od najaktivnijih tema na ovom forumu- poenta je sto njih nekoliko medjusobno razgovaraju- i nisu skoncentrisani na sebe- i ja nekad odem i pogledam sta se kod njih desava, mada ne ucestvujem cesto jer mi bas ne lezi ta vrsta razgovora, ali je jednostavno interesantno nekad pogledati sta se desava.

Dobra stvar je sto se ovde povecao broj recenica u poruci, iduci korak je prebaciti iz prvog u trece lice- tj umesto stalno ja...ja... malo povecati generalne poruke koje doticu i ostale clanove... Jel ovde se cesto desava da kad se otvori tema ljudi odgovaraju kao da su na ispitu i onda je tesko u tome naci nesto zanimljivo, najbolje je kad neko da svoje misljenje, iskustvo i neku cinjenicu o necemu- onda to otvara put da se vise osoba ukljuci- jedna ce reagovati na emotivni deo i dodati nesto, druga na intelektualni deo, neko ce pak podeliti njegovo iskustvo koje je imao u slicnoj situaciji itd...

uzmimo bird again i njenu kafanu koja je jedna od najaktivnijih tema na ovom forumu- poenta je sto njih nekoliko medjusobno razgovaraju- i nisu skoncentrisani na sebe- i ja nekad odem i pogledam sta se kod njih desava, mada ne ucestvujem cesto jer mi bas ne lezi ta vrsta razgovora, ali je jednostavno interesantno nekad pogledati sta se desava.

Ja odlazim u par kafana na potforumu "Opusti se".

Uspela sam da neke članove usmerim ka ptf-u "Pozorište i Književnost" i nekolicina njih uzimaju učešće u nekim diskusijama.

Na većini potforuma bilo je mesta za ćaskanje. Posebno bih izdvojila kafanu kod Moljaca, ta tema koja posle 600-800 postova menja ime, postoji godinama i ti članovi uzimaju učešće na ptf-u.

Na "Psihologiji" kafana je bila sporedna. Mislim da je to jedan od razloga što nas na ovom potforumu ima malo.

Ali.. ovde i na još nekim potforumima koji su ozbiljniji ne može da se ćaska van teme.

Za takvu vrstu časkanja, četovanja postoji opušteniji deo foruma: ptf Opusti se, Svaštara...

Na "Psihologiji" kafana je bila sporedna. Mislim da je to jedan od razloga što nas na ovom potforumu ima malo.
Pdf psihologija je specificna jer treba imati odredjenog znanja i komunikacijske vestine, i potrebno je veca doza samosvesti jer je potrebno razumeti stajaliste drugih ljudi koji ucestvuju u dijalogu, a narocito je nezgodno kad su ljudi u problemima onda su uglavnom skoncentrisan na sebe i svoje probleme pa se teze snalaze u dijalogu, a upravo takve ljude najvise privlaci pdf psihologija- tako da je izuzetno tesko biti moderator na psihologii jer moras uvek moderirati u punom smislu reci inace sve ode u Honduras, a upravo je dobra komunikacija ono sto je svima potrebna, trenutno u svetu imamo epidemiju usamljenosti i drugih problema jer je mnogo manje interakcije i dijaloga- a ljudi su drustvena bica i bez interakcije s drugim ljudima trpe.
Tako da ja gledam na ovaj podforum kao na vrlo drustvenu korisnu i najplemenitiji deo ovog foruma.
Valjda ce i sami forumasi shvatiti da je dobra komunikacija i interakcija pre svega korisna i za njih same i u njihovom je interesu da komuniciraju i da usput napreduju i pomazu drugima da napreduju.

Back