O čemu biste voleli da diskutujemo na potforumu Psihologija?

Dobre teme za psihologiju

• Teme iz ličnog iskustva

glasova: 9 52,9%
  • Teme čiji je deo kopiran sa nekog sajta

glasova: 0 0,0%
  • Ozbiljne teme iz psihologije

glasova: 9 52,9%
  • Ne znam

glasova: 1 5,9%

• Ukupno glasova
    17
  • Ova anketa će se završiti: .

Džudi S

Brišem spam
Moderator
Poruka
7.273
TEMA.jpg

Napomena: Molim vas da ne ćaskate i ne spamujete ovu temu, kako ne bih morala da brišem vaše postove
Hvala! :)

Na ovom potforumu teme otvaraju forumaši, moderatori, supermoderatori.

Otvaraju ih i novi forumaši koji imaju neke probleme i ovde traže pomoć, savet.

Ponekad upućujete kritiku da se o nekoj temi pisalo pre 3-5 i više godina i da vam zato tema nije zanimljiva.

O čemu biste voleli da diskutujemo na ovom potforumu?

Da li su to teme koje sam navela u anketi, ili ima još tema koje sam zaboravila da spomenem?

Zanima me vaše mišljenje. Hajde da diskutujemo o tome. Možete i da glasate, anketa će biti otvorerena 10 dana.

Foto: Unsplash.com

Свака тема је занимљива на свон начин.
А ти што критикуку немају шта да кажу.
Мани ти њих и само постављај кад желиш.
Имаш добре теме и занимљиве
али не можеш натерати људе да долазе и коментаришу.

Evo, sredila sam anketu.

Slažem se.
Mislim u principu i ako je prepisano, OK je,.. jer se to nekome zaista dogodilo (ili događa), ali pomoć u lečenju nosi rizik, ponekad i ozbiljan rizik da se stanje pogorša,..
zato sam radije glasao za ozbiljne teme iz psihologije (imali smo taj predmet u gimnaziji i polagao sam ga kasnije za stručni (licencu) u prosveti).

ali pomoć u lečenju nosi rizik, ponekad i ozbiljan rizik da se stanje pogorša,..

Da, to važi i za ovaj potforum, kao i za potforum "Zdravlje". Možemo da delimo naša lična iskustva, ali ne smemo da dajemo predloge vezane za lekove.

Lekove mogu da prepisuju samo stručna lica, psihijatri, ukoliko postoji potreba za njima.

Da, to važi i za ovaj potforum, kao i za potforum "Zdravlje". Možemo da delimo naša lična iskustva, ali ne smemo da dajemo predloge vezane za lekove.

Lekove mogu da prepisuju samo stručna lica, psihijatri, ukoliko postoji potreba za njima.
Kontam da možemo da pričamo o našim ličnim iskustvima u fazonu kako je to kod nas izgledalo, šta smo radili i gde je to odvelo + šta bi uradili drugačije da smo u takvoj situaciji.
Nisam ni siguran koliko je do nekih lekova moguće doći bez recepta lekara, a pogotovu psihijatra?

Samo pitanje u naslovu je interesantno: O cemu bi ste voleli da diskutujemo- iz mog zapazanja je bitnije ko ucestvuje u samoj temi od same teme, i osnovni problem citavog foruma je nedostatak dijaloga i u dijalogu se nedovoljno obraca paznja na drugu osobu, bilo aktivnog forumasa ili citaoca, tako da mislim da je glavni cilj razvijati kulturu dijaloga, sto je vrlo teska misija.

Poslednja izmena:
Samo pitanje u naslovu je interesantno: O cemu bi ste voleli da diskutujemo- iz mog zapazanja je bitnije ko ucestvuje u samoj temi od same teme, i osnovni problem citavog foruma je nedostatak dijaloga i u dijalogu se nedovoljno obraca paznja na drugu osobu, bilo aktivnog forumasa ili citaoca, tako da mislim da je glavni cilj razvijati kulturu dijaloga, sto je vrlo teska misija.

Ovde, na ovom forumu, delimično postoji ta kultura dijaloga. Sećaš li tvojih diskusija sa @EnigmaGirl?

Ovde, na ovom forumu, delimično postoji ta kultura dijaloga. Sećaš li tvojih diskusija sa @EnigmaGirl?
Da postoji, pdf psihologija je jedan od najboljih foruma, upravo zato sto ima nekoliko dobrih redovnih clanova koji cine srz foruma, ima i drugih pdf-ova s dobrim redovnim clanovima, npr u umetnosti i kulturi, ali cesto ih je malo.
Sto se tema tice- takodje na psihologiji ima nekoliko clanova koji otvaraju dobre teme- kontam da je bolje kad clanovi foruma vise otvaraju teme, a moderatori manje- tj slozio bih se s peshom da clanovi trebaju da otvaraju teme iz licnog iskustva i sta njih vec interesuju, a moderatori da otvaraju "ozbiljne" teme cisto da se odrzi odredjeni balans.
Problem je barem kod mene, je kao moderatoru je otvaranje teme postalo kao neka vrsta obaveze- i to je ubilo svu zabavu, i onda je tesko otvoriti neku licnu pricu.
jednostavno receno- najbolje tj najkvalitetnije teme (ali ne i najcitanije) su kad se otvore od srca i kad se clan foruma malo potrudi da to izgleda profesionalno, i kad nije poenta teme da se isprovocira reakcija, te teme je zanimljivo citati i uglavnom su poruke duze jer je doslo do iskrene razmene misljenja,
nazalost takve teme nisu ceste, cesto se ide na emotivne reakcije, da se isprovociraju clanovi- a dugorocno gledano to je stetno i jako stetno deluje na rasplozenje i mentalni sklop citaoca- i zato je to narocito vazno izbegavati na pdf psihologija- barem je moje misljenje takvo, i moram reci da i po tom pitanju radis vrlo dobar posao, i na prvi pogled se vidi koliko je ovaj pdf i ozbiljniji i kvalitetniji od vecine drugih.

Problem je barem kod mene, je kao moderatoru je otvaranje teme postalo kao neka vrsta obaveze- i to je ubilo svu zabavu, i onda je tesko otvoriti neku licnu pricu.
jednostavno receno- najbolje tj najkvalitetnije teme (ali ne i najcitanije) su kad se otvore od srca i kad se clan foruma malo potrudi da to izgleda profesionalno, i kad nije poenta teme da se isprovocira reakcija, te teme je zanimljivo citati i uglavnom su poruke duze jer je doslo do iskrene razmene misljenja,
nazalost takve teme nisu ceste,

Razumem te. Ja ne volim da otvaram mnogo tema. Mislim da sam pokrila sve oblasti psihologije, od depresije do bolesti zavisnosti.

Možda sam pogrešila što sam iznela lično iskustvo sa depresijom, ali to sam uradila kako bih forumaše i možda neke nove forumaše ohrabrila.

Vidim da ovde članovi vole da otvaraju teme i to mi se uglavnom mnogo dopada.

I hvala na pohvali za potforum.

Niočemo više ovde na ovom pdf-u !
Čim osetim neko trenjiranje strogoće i pokušaj stavljanja ljudi u klupicu, za mene je to mesto nepoželjno .
Ubija se životnost i spontanost foruma
Kad se uželim stručnosti i relevantnijih podataka idem na stručne forume za to ili potražim adekvatnu literaturu u vezi psihologije
Ubijate životnost forumu i postali ste stereotipni :bye:

Back