Dragan_srbcg
Ističe se
- Poruka
- 2.640
Krajnje si neobavješten ili namjerno iskrivljuješ stvarno stanje.
Do sada je eshumirano preko 5.000 žrtava Srebrenice a identifikovano i sahranjeno 3.500 ostali su neindetifikovani i DNK analiza je u toku. Postoji vjerovatnoća da neka tijela neće nikad biti identifikovana jer su pobijene neke kompletne familije i neke žrtve nemaju bližih srodnika kako bio se završio postupak identifikacije.
Do sada je oko 150 večih ili manjih masovnih grobnica od čega su nekoliko sekundarnih večina je primarnih, dakle u cilju sakrivanja zločina tijela su iskopavana bagerima i premještana.
Amor Mašović pretpostavlja da još ima oko 100 masovnih grobnica a za mnoge se još nezna ni gdje su.
U Srebrenici prije rata je živjelo oko 27.500 Bošnjaka u vrijeme okupacije Srebrenice u njoj je bilo između 50 i 60.000 Bošnjaka oko 50% izbjeglice iz drugih dijelova Podrinja.
Tačan ili približno tačan broj poginulih poslije okupacije je 8.000 a to je puno više 5%, sam računaj postotak.
U opštini Srebrenica je prije rata živjelo 8.315 Srba, 3.500 poginulig Srba koliko ti navodiš je dva mnogo manji od 90%, opet sam računaj "matematičaru"
Toliko o pristrasnosti lažove.![]()
ko meni moze da garantuje da te DNK analize nisu falsifikovane... ko moze da garantuje da je onaj les sto je pronadjen bio les nekog civila, koji je stvarno bio ubijen u tom "genocidu" ? niko....! ja ne vjerujem ni muslimanima, ni njihovim DNK analizama ni Amerima, .........