Nvidia 275 < ATI 6850

Thunder_Den

Početnik
Poruka
50
Da li mi se isplatiti manjati 275 GTX za 6850,ili da cekam za neko novo cudoviste
iz Nvidie?
Moj drugar je uzeo 6850(prvo Gigabajt pa ga je menjao za Safira),
i kad smo provrteli Vantage razlike se bile mozda nekih 5 frejmova za ATI
(na 7623 Nvidia,8050 ATI).

U tom slucaju mi treba nova maticna i novo napajanje(imam od 550w) i ne znam da li bi moj procesor C2D8400 mogao to da izvuce.

care prodaj tu tvoju 275 za 110 evra ima mnogo onih koji ce ti dati toliko, u najgorem slucaju 100 evra, dodaj 50 evra i uzmi sebi novu 6850,to je moj savet,pozdrav, njegova saphire posto je polovna vredi max 140 evra

Poslednja izmena:
Posto mi se ne prelazi na novu arhitekturu intela,imam sledece opcije:

1)Da uzmem dva sapphira 6850 i poteram ih u crosffire-u(kupicu od drugara
DFI Lanparty JR P45-T2RS za 50€, plus jace napajane jer ima Thermaltake TR2 550W,
kontam da nece moci da potera dve grafike oko70-100€).Znaci sve ukupno 430-450€.
2)Da kupim kad se pojavi kod nas GTX 570,kontam da ce cena biti oko 350€.
3)Da kupim Sapphire 6950,cena 300€.

Koji je najbolji odnos cene i performansi od ove tri opcije?

Inače ne volim uvjeravati ljude ni u šta ali ovo što ti pitaš zaista niko ne zna vjeruj mi na riječ. Za takvo nešto moraš lično viditi kako to sve fercera, jer inače internet je prepun raznih testova koji nisu mnogo vjerodostojni zbog raznoraznih marketinških trikova. Svakako ti ne preporučujem da uzimaš DFI JR seriju zato što su te ploče premalene, i ja sam imao takvu, dobra je bila, ali je imala samo 1 PCI slot koji postaje neupotrebljiv ako staviš dvije GFX na ploču. UT su preskupe, DK bi bile najbolje.

Uglavnom,i da je ATi-ka brza (ne moze biti puno),uzeo bih nVidia-ji.

Kad li se samo setim kako su mi crkavale ATi-ke, i koliko sam imao problema sa drajverima.....haos.

Sve je stvar navike.Ranije sam bio priklonjen ATi-ju ,pa nVidia-ji,...sad nikome. :zimag:

Šta si htio sa ovim testom? Da mi potvrdiš kako sam u pravu? Dobro onda.
Kartice su slične cijene, a nvidiu su cijepali i sa njihovom igrom Crysis Warhead.
Daleko od toga da je 570 loša kartica i ako si je kupio, to je to. Miran si bar 3 godine, a tad ćeš morati samo malčice spustiti detalje. Samo ćeš skorije morati početi spuštati detalje ako budeš htio igrati u 3D.

Inače i da si se zajebo, bilo bi riječ o mizernih 10-15€ što nikako ne smije biti razlog za brigu.

Back