Nudle, da ili ne?

• Začetnik teme Začetnik teme proka
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
zanimljivi su začini koji idu uz njih
a nudle ko nudle, prženi rezanici, mogu se jesti i kao takvi, a ima gomila ideja na netu kako se još mogu spremiti
čak i na pizza način gde su nudle umesto testa, pa kao lazanje i svašta nešto još :D

Chow Mein pravio danas i to vegeterijanski pošto sutra na Uskrs ja i kilo plećke imamo 1 na 1 :rotf:...
Pa da damo šansu venama da maknu neki holesterol jer sutra nema bežanja ;)

Nudle kakve imate,konkretno ja sam uzeo specijalne chow mein nudle na danima azije u lidlu svojevremeno ali mogu i te iz instant kesice samo bacite ono đubre od praha :lol:
Za ovo jelo bolje su one od jaja nego pirinčane po meni ali stvar ukusa valjda.

Potopite ih par minuta u ključalu vodu a potom procedite dok su a la dente i operite hladnom vodom da zaustavite kuvanje pošto će ići u vok i procedite pa stavite da se prosuše. Dodajte neko ulje da se ne slepe dok spremate povrće,u originalu ide susamovo ali nisam obnovio zalihe pa je i maslinovo odradilo posao.
Nađete povrće kakvo imate paprika,mladi luk,crveni luk,šargarepa,kupus,đuumbir recimo...sve žilijen. Narano ako imate pečurke idu i te kako dobro.
U vok malo ispržite beli luk isečen na tanje listiće,naravno pazite da ne uhvati...brzo dodate ostalo povrće i propržite par minuta,možete dodati biber beli ili crni ili mix šta volite i imate ili čili u prahu ili ljuspama...
Kad je proprženo i malo omekšalo sa naglaskom na malo, dodate nudle i izmešate...preporučujem da isečete malo kuhinjskim makazama ako su preduge...zatim soja sos,tamni i svetli,malo ribljeg sosa malo oyster šta imate i šta volite,mogu pirinčano vino ili sirće i šećer kašičicu da izbalansira. U principu soja sos je minimun koji vam je potreban, možete i sok od limuna ako nemate sirće ili belo vino umesto pirinčanog...
Jedini zajeb i zašta je potrebno iskustvo i da znate šta volite je upravo da izbalansirate ove soseve i sastojke na kraju. Ja sam generalno dobro opremljen orijentalnim začinima i produktima i naravno ogromnim iskustvom jer sam beznadežno navučen na tu hranu, ali manje više osim soja sosa kao što rekoh sve može neku zamenu da nađe.
Ko hoće mesnu ili tofu varijantu samo prvo propži isto.

Znači dok sam pisao ovo već bih napravio tri ture.Lakše je napraviti nego napisati :lol:

Manje više ovako:

1587240792463.png

samo za fortesa :D
smotra mojih špecija

fali mi jedino dobar vok kao sa tvog videa, da li možda znaš gde bi mogao da ga kupim?

Trenutno ti je veća brigada od moje :lol:

Vokove prave sam video u bloku 70 u njihovom tržnom centru,radnja sa njihovom hranom na prvom spratu u novom delu, ali malo je besmisleno da ih uzimam za električni Gorenje šporet jer niti mogu da postignem potrebne temperature da bi imalo efekta niti da postignem brzinu promene kao na vok stanici. To ko ima dvorište ili barem plinski šporet ima smisla. Kad si u BG pogledaj.

ja imam aristona sa infracrvenim ringlama, veoma slične gasnim, kad rade vruće su a čim ih ugasiš ne greju više
verujem da ne mogu da postignu temperaturu kao na vok stanici, ali služe svrsi :D

apropo voka, hvala ti, prvom prilikom kad bude ova pošast prošla, svratiću do bloka 70 i pogledaću :super:

dugo nisam jeo nudle...
da li ima nudli, smao rezanaca, negde posebno da se kupe?
koliko su im "zdravi" začini u kesecima, posebno mislim na one kesice sa masnoćom...
Naravno proko. Svih širina i dužina od pirinča ili jaja. Samo nađi neku kinesku radnju sa namirnicama. Ja rekoh za onu u Beogradu u bloku 70.
Takođe ima u Lidlu ali se ne sećam da li samo kad su oni dani azije ili je u redovnoj prodaji. BVerovatno bi našao i u nekom od megamarketa ali nema šanse da imaju izbor kao Kinezi. Inače dobro me podseti da odem da kupim nestalo mi supica njihovih.
Nisu zdravi...ali jesu ukusni....zato i jeste instant comfort food.

Naravno proko. Svih širina i dužina od pirinča ili jaja. Samo nađi neku kinesku radnju sa namirnicama. Ja rekoh za onu u Beogradu u bloku 70.
Takođe ima u Lidlu ali se ne sećam da li samo kad su oni dani azije ili je u redovnoj prodaji. BVerovatno bi našao i u nekom od megamarketa ali nema šanse da imaju izbor kao Kinezi. Inače dobro me podseti da odem da kupim nestalo mi supica njihovih.
ovde nema kineskih radnji
a prvom prilikom kad budem u bgd ima d aodem u taj blok 70
da li tamo ima i vokova?

U univeru u Promenadi ih nisam videla. A sumnjam da ima, kod nas su indonezanske, nepalske i ne znam koje jos.
Te korejske su najpopularnije medju mukbangerima pa bih volela da probam, deluju mi najukusnije od svih.
ne znam zašto, ali mislim da sam ih baš u unveru u promenadi video
ima jedna caka, u toj prodavnici ništ ane stoji na gomili
imaju dva mesta gde izlažu nudle
prvo je kad ideš od šerpi, par vitrina niže, a drugi je skroz prema sokovima, tu ima i vitrina sa sosevima, dodacima i sl
e baš u toj vitrini mislimda sam ih video, sigurno tu ima drugačijih nudli i nadam se da ih nisam zamenio

ne znam zašto, ali mislim da sam ih baš u unveru u promenadi video
ima jedna caka, u toj prodavnici ništ ane stoji na gomili
imaju dva mesta gde izlažu nudle
prvo je kad ideš od šerpi, par vitrina niže, a drugi je skroz prema sokovima, tu ima i vitrina sa sosevima, dodacima i sl
e baš u toj vitrini mislimda sam ih video, sigurno tu ima drugačijih nudli i nadam se da ih nisam zamenio
Bas cu morati da vidim kad sledeci put budem isla, mislim da sam ih vidjala na odeljku gde su testenine, ali moracu bolje fa pogledam. Bilo bi dobro kad bi njih imali

Bas cu morati da vidim kad sledeci put budem isla, mislim da sam ih vidjala na odeljku gde su testenine, ali moracu bolje fa pogledam. Bilo bi dobro kad bi njih imali
garantovano da drže nudle na najmanje dva mesta, medjusobno udaljena
inače mrzim te marketinške fore, tama se naviknem na neku prodavniciu, znam gde je šta, a oni posle nekog vremena sve ispreturaju
danima ne mogu ništan aći :D

dugo nisam jeo nudle...
da li ima nudli, smao rezanaca, negde posebno da se kupe?
koliko su im "zdravi" začini u kesecima, posebno mislim na one kesice sa masnoćom...

Inače evo brzinski od ovog posta pošto si me primio malo :lol: , potopio chow mein nudle, isekao beli luk,crveni luk,đumbir i kupus na žilijen i izrendao šargarepu pošto me mrzelo da sečem. Propržio susam na suvo pa dodao susamovo ulje pa u njega beli luk,ubacio svo preostalo povrće propržio,pa oceđene nudle, natopio sve sosom od ribljeg sosa,oyster i soya,pirinčanog sirćeta,kašike meda,malo nekog meksičkog čilija pošto mi nestalo srirače...uravnotežio malo sa vodom i sipao u vok ....voila...savršena večera za deset minuta...neka fuzija chow meina i sesame noodles....bez mesa...koje ću dodati sledeći put...nisam imao ništa odmrznuto pri ruci sada.

Da me želja mine :ok:

Poslednja izmena:
Trenutno ti je veća brigada od moje :lol:

Vokove prave sam video u bloku 70 u njihovom tržnom centru,radnja sa njihovom hranom na prvom spratu u novom delu, ali malo je besmisleno da ih uzimam za električni Gorenje šporet jer niti mogu da postignem potrebne temperature da bi imalo efekta niti da postignem brzinu promene kao na vok stanici. To ko ima dvorište ili barem plinski šporet ima smisla. Kad si u BG pogledaj.
Da li se sećaš cene?

Back