Chow Mein pravio danas i to vegeterijanski pošto sutra na Uskrs ja i kilo plećke imamo 1 na 1

...
Pa da damo šansu venama da maknu neki holesterol jer sutra nema bežanja
Nudle kakve imate,konkretno ja sam uzeo specijalne chow mein nudle na danima azije u lidlu svojevremeno ali mogu i te iz instant kesice samo bacite ono đubre od praha

Za ovo jelo bolje su one od jaja nego pirinčane po meni ali stvar ukusa valjda.
Potopite ih par minuta u ključalu vodu a potom procedite dok su a la dente i operite hladnom vodom da zaustavite kuvanje pošto će ići u vok i procedite pa stavite da se prosuše. Dodajte neko ulje da se ne slepe dok spremate povrće,u originalu ide susamovo ali nisam obnovio zalihe pa je i maslinovo odradilo posao.
Nađete povrće kakvo imate paprika,mladi luk,crveni luk,šargarepa,kupus,đuumbir recimo...sve žilijen. Narano ako imate pečurke idu i te kako dobro.
U vok malo ispržite beli luk isečen na tanje listiće,naravno pazite da ne uhvati...brzo dodate ostalo povrće i propržite par minuta,možete dodati biber beli ili crni ili mix šta volite i imate ili čili u prahu ili ljuspama...
Kad je proprženo i malo omekšalo sa naglaskom na malo, dodate nudle i izmešate...preporučujem da isečete malo kuhinjskim makazama ako su preduge...zatim soja sos,tamni i svetli,malo ribljeg sosa malo oyster šta imate i šta volite,mogu pirinčano vino ili sirće i šećer kašičicu da izbalansira. U principu soja sos je minimun koji vam je potreban, možete i sok od limuna ako nemate sirće ili belo vino umesto pirinčanog...
Jedini zajeb i zašta je potrebno iskustvo i da znate šta volite je upravo da izbalansirate ove soseve i sastojke na kraju. Ja sam generalno dobro opremljen orijentalnim začinima i produktima i naravno ogromnim iskustvom jer sam beznadežno navučen na tu hranu, ali manje više osim soja sosa kao što rekoh sve može neku zamenu da nađe.
Ko hoće mesnu ili tofu varijantu samo prvo propži isto.
Znači dok sam pisao ovo već bih napravio tri ture.Lakše je napraviti nego napisati
Manje više ovako: