NTLDR missing...

Lexa

Buduća legenda
Poruka
30.368
..... press Ctrl Alt Delete to restart.....

E tako mi veli na početku, dok nisam prekinula dovod struje i ponovo ga upalila, nije hteo da startuje Windows..... Znade li neko kakav je problem u pitanju i je l da premeštam sve na drugu particiju za ne daj bože :lol:

??

Tnx
 
Meni je tu poruku izbacivao kad nisam imao instaliran nijedan operativni sistem, mada ako vec imas neki instaliran, verovatno je pukao boot manager.
Uglavnom popravka boot managera je lako kad je u pitanju XP, ne znam kakav je sa Vistom ili Sedmicom.
 
Eto, nije juče hteo da startuje uopšte, sa istom porukom, i tako pade reinstalacija, pa sad sve radi normalno, s tim što me opasno mrzi da guzim silne programe na njega sada ali šta je tu je :roll:

Elem, naravno da sam pokušala ovo sa kopiranjem fajla, međutim... ovaj disk, kakav je da je (kupila na ulici) jednostavno nema tu opciju "repair" i na pikanje slova "R" ne reaguje. E sad, možda ja n'umem tu nešto da uradim, zato ovo pišem. Dok load-uje one neke gluposti dole izbaci da za "automated system recovery" pritisnem F12 (ebem ga, već je mrtav, mogu malo i da se igram :lol: ) i pritisnem ja F12 a on ište neku disketu :confused:

Zlu ne trebalo, al'..... kako majku mu da koristim tu repair opciju, kad - neće?
Nije mi problem da instaliram Windows kad god pukne, ali ostali programi su žešći smor :/ a i šteta mi da izgubim neke... Ša numem?
 
E da, još jedno pitanje. Šta je ovo i koji ga program kači, pošto nije postojalo kada je samo windows bio instaliran, a negde sam pročitala da je virus u pitanju...?

71746696.jpg
 
Ne, nije virus. Njega pokreće Microsoft Office i ima neke veze sa tekstovima, tastaturom i sl. Ako ga isključiš (a ne možeš to da uradiš preko msconfig-a) možeš imati problema sa Office-om.
 
Fora je što ga je par nekih programčića kojima sam, na preporuku baš na ovoj temi skenirala komp, protumačilo kao virus koji glumi to nešto što bi office trebao da pokreće... :think: e sad, to je bilo sa prethodnim windows-om...
 
'nači opet ista poruka :( mislim, to za NTLDR. A novi windows :(

Naravno, koristila sam ovaj (instalacioni) disk i ranije, i na drugim računarima, i nije bilo nikakvih problema, ovo mi se dešava otkad sam stavila ups, da nije moguće slučajno da je do njega? Slaba baterija ili tako nešto? :think: Nenam šta da radim, testirala sam hard nekim programčićem i ispade da je savršeno ispravan, a ovaj drugi ne može ni da registruje jer je mnogo star, valjda, što nije ni bitno, obzirom da windows nije na njemu...
 
I da 'nate da nije bio ni virus ni loše instaliran Windows ni crkla ploča, već je crko stari HDD (na kome su samo stajali neki podaci) i tako crknut mi rušio sistem 3 puta :( eto budućim naraštajima za nauk, over and out :)
 

Back
Top