gost 246390
Buduća legenda
- Poruka
- 38.508
naravno da nisu sve žene iste, gluposti! jer neke su lepe a druge ružne.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
ili na engleskom, kome je lakse tako: NAWALT- not all women are like that
primer 1.
primer 2.
da li smo sve vise skloni da suprotni pol sagledavamo kao skup zajednickih osobina, karakteristika i sterotipa, bez ambicije, ali i nade da cemo pronaci nekog ko se ne uklapa u tu sliku?
zasto ocekujemo od druge strane posebnost i osobenost ako je i sami ne donosimo?
ako sam ja recimo u nekim stvarima, tipicna zena, zasto ocekujem od muskarca da bude poseban i da znacajno odudara od "svi su muskarci isti" klisea?
to vazi i za suprotnu stranu.
da li su nas nasa i tudja losa iskustva nacinila paranoicnim usamljenicima ili mudrim i opreznim osobenjacima koji ostatak svog zivota zele da provedu u miru i bez potresa?
da li je upustanje u brak danas upustanje u rizicnu avanturu ravnu nekom ekstremnom sportu? moze da se desi da usled nepromisljene hrabrosti i poginemo?
nije li "sve su zene /svi su muskarci/ iste" samo jedan kukavicki i slabicki stav ili smo postali generalno previse sebicni i okrenuti sebi da drugima uopste vise i ne zelimo da se bavimo pa ih i ovako i onako posmatramo kao neku bezlicnu homogenu masu?
ili u sustini, svi i jesu isti? hm...
mislim da dosta tema na ovom forumu polazi upravo od tih predubedjenja, ali mene interesuje, sta vi mislite koliko u tome ima istine a koliko je takav stav predrasuda nastala kao posledica evolucije m/z odnosa?
eto vam sad jedna lagana letnja temilica![]()
Uhh, izvinjavam se, nešto sam se zamislio, možeš li da ponoviš pitanje?
Muskarac koji je smislio frazu "Sve zene su iste" - bio je Kinez koji je izgubio zenu u guzvi![]()
zene ce uciniti ,greska!!! , govoriti , bolje receno, jer ih taj palacali jezik nista ne kosta truda ni rada, da ne izgledaju povrsno vec misaono duboko kao karakter je bitan personality lalalala, a ustvari gledace, izgled status i lovu.eto..sad su vec i milimetarske..mikro razlike,
kazem ja..![]()
Sve si u pravu, zene su zaista paklene.zene ce uciniti ,greska!!! , govoriti , bolje receno, jer ih taj palacali jezik nista ne kosta truda ni rada, da ne izgledaju povrsno vec misaono duboko kao karakter je bitan personality lalalala, a ustvari gledace, izgled status i lovu.
zene dizu sebi cenu , trudeci se da ne izgledaju povrsno spolja, a ustvari su najpovrsnije sto postoji.
I ja sam jedno 1000 puta izgovorio tu recenicu "sve zene su iste".Naravno,to se ne misli u bukvalnom smislu jer daleko bilo kad bi stvarno bilo tako.
Ipak,ima tu i malo istine.Ono sto mene malo iritira kod zena je da previse teze nekom perfekcionizmu.Sve mora da bude savrseno i cim im nesto malo zasmeta odmah prave dramu i srusi im se citav svet.
Nisu spremne da se uhvate u kostac sa problemima i nekim stvarima koje ljude neminovno prate kroz zivot.Takodje,ono sto im je bas svima zajednicko je da previse traze od muskaraca ali ipak sve u skladu sa svojim izgledom.One malo boljeg izgleda se nikako nece zadovoljiti ako njihov dragi nije u isto vreme lep,bogat(ovo posebno),sarmantan i sve sto uz to ide dok ove losijeg izgleda moraju da se zadovolje sa tim sta im se pruzi.
Dakle to su neke osobine koje zajednicke za bas sve zene.
slazem se u potpunosti, jer sam srela i par istih takvih po opisu,
ali muskaraca![]()
Cekaj,cekaj,govoris o ovim osobinama koje sam naveo?Za muskarce?
upravo tako, perfekcionizam, drama, slabost u suocavanju sa problemima, previse ocekuju od zene, gotovo neko nadnaravno savrsenstvo jer sve ispod toga ih nije vredno niti dostojno itd itd...nisu li to identicne stvari koje si i ti napisao?
i veruj mi, takvih muskaraca itekako ima..ali srecom, nisu pravilo, znaci...nisu svi isti![]()
Uh...Pa ne znam sta bih ti rekao.Mora da zivis u nekoj prilicno neobicnoj sredini ako cesto sreces takve muskarce.Verovatno ima i takvih ali ja stvarno ne poznajem nijednog kojem bih pripisao takve osobine.A opet znam gomilu momaka koji su ozbiljni,dobri,posteni,vredni i voljni da zasnuju porodicu ali ih nijedna nece jer su prosek.U fizickom(manje-vise) i finansijskom smislu.Ostalo im nista ne fali.
A nebih bas rekao da ima puno devojaka takvih osobina koje nece bas nijedan,zar ne?