NSPM-ovo tumačenje intervjua koji je za New York Post dao Vučić

Mačevalac

Aktivan član
Poruka
1.151

"Њујорк пост". Запад греши што мисли да ће после Вучића бити боље. Вучићева опозиција је мешавина екстремиста и идеалиста, ултранационалиста и националиста. Нема ниједну Вучићеву врлину

1756374884048.png
1756374915409.png

Цео текст је у линку у наслову или ево и овде.

Poslednja izmena:
Ово је нешто о чему ја причам јако дуго. Вучић је ЛДП са националистичком каросеријом и удбашким методама.
Нешто најгоре што се догодило српској националистичкој идеји од окупације Титових црвених бандита 1945.године.

Зоран Ђинђић је 1000 пута већи родољуб од Алека Муслијуа који би о рођену мајку продао за паре.
Moguće ali moja intencija nijua bila da pravim gradaciju među političarima u pogledu patriotizma nego o stavu zapadnjaka prema Srbima.Taj stav je očigledno neprijateljski i samim tim svaki srpski političar koji se i u najminimalnijem obliku zalaže za srpske nacionalne interese od zapadnjaka će biti etiketiran kao nacionalista ili ultranacionalista,čvrstorukaš,proruski diktator i sl.

Malo sam istražio i došao do zaključka da NSPM sa kog je vest preneta izmišlja neke stvari. To je najverovatniji spin ovog intervjua koji su novinari imali sa samim Vučićem:

https://nypost.com/2025/08/24/opini...erbian-president-aleksandar-vucic-to-succeed/

Tekst se završava ovim rečima, ali izjavu iz naslova nisam uspeo da nađem:

The West must, if only to avoid being sucked in by this crisis spiraling out of control and singeing the region, use its leverage with Serbia to urge Vučić and the legitimate protesters to enter a dialogue.

Ako to nije to, neka me neko ispravi.

Moguće ali moja intencija nijua bila da pravim gradaciju među političarima u pogledu patriotizma nego o stavu zapadnjaka prema Srbima.Taj stav je očigledno neprijateljski i samim tim svaki srpski političar koji se i u najminimalnijem obliku zalaže za srpske nacionalne interese od zapadnjaka će biti etiketiran kao nacionalista ili ultranacionalista,čvrstorukaš,proruski diktator i sl.
Koji su to "srpski nacionalni interesi" ?.. i koje ostvaruje Vučić ?

Zapad vidi da su Srbiji potrebne promene ali ne vidi naslednika. Studenti su "rulja bez lica" a u opoziciji "sve moj do moga". Zato se cela stvar i razvlači u večnost. Niko ne zna koje je rešenje problema. Jer sa jedne strane, zapadu ne odgovara prevelika diktatura i nestabilnost na ovim prostorima, a sa druge strane ne bi ni da odustanu od pogodnosti koje im pruža Vučić, da od Srbije pravi koloniju i deponiju za taj isti zapad. Situacija se može popraviti samo ako se pojavi alternativa vučiću, u vidu opipljive ličnosti. Međutim, takve nema na vidiku. Jer to nije niko iz opozicije, a ni studenti nemaju neke karte, plus su svi zajedno nesposobni da naprave novog Koštunicu. I sad u svom tom nastalom svinjcu, nastaviće da pliva upravo onaj kome je to prirodno okruženje. Srbija za par decenija nije odmakla od iste pozicije, da vazda bude u go**nima.

Ako je tačno, kako me živciraju.

Dakle, opet neka ideologija, što je bitno d li smo nacionalisti ili ne, kada želimo demokratiju !

Naod nije ni za kakvu ideologiju ovog puta, neko je možda za kralja, neko voli EU, neko Rusiju, ali bunt naroda je ka tome da se skinu lopovi, da se ne iyvlač ogromne pare iz budžeta, da odgovaraju koji su činili nedela, da se ne rasprod zemlja, da se ne rasprodaje EPS i ostale bitne državne kompanije, vode, šume, reke, vode, da ne budemo rudarska kolonije , da ne propadaju dalje bolnice, zdravstvo, školstvo

to su sve praktične stvari !!

O ideologiji posle kada se skinu lopovi

Malo sam istražio i došao do zaključka da NSPM sa kog je vest preneta izmišlja neke stvari. To je najverovatniji spin ovog intervjua koji su novinari imali sa samim Vučićem:

https://nypost.com/2025/08/24/opini...erbian-president-aleksandar-vucic-to-succeed/

Tekst se završava ovim rečima, ali izjavu iz naslova nisam uspeo da nađem:

The West must, if only to avoid being sucked in by this crisis spiraling out of control and singeing the region, use its leverage with Serbia to urge Vučić and the legitimate protesters to enter a dialogue.

Ako to nije to, neka me neko ispravi.
Текст је објавио РТ.
НСПМ је пренео.
Све је могуће.

Не мора значи. Морамо наћи неки суживот са њима ипак. Ако не можемо најебасмо.

Dakle, opet neka ideologija, što je bitno d li smo nacionalisti ili ne, kada želimo demokratiju !

Naod nije ni za kakvu ideologiju ovog puta, neko je možda za kralja, neko voli EU, neko Rusiju, ali bunt naroda je ka tome da se skinu lopovi, da se ne iyvlač ogromne pare iz budžeta, da odgovaraju koji su činili nedela, da se ne rasprod zemlja, da se ne rasprodaje EPS i ostale bitne državne kompanije, vode, šume, reke, vode, da ne budemo rudarska kolonije , da ne propadaju dalje bolnice, zdravstvo, školstvo

Њима је битније да им неко завршава послове овде.

Вучић са литијумом је 100 пута бољи од патријарха Павла без литијум.

Pre neki dan sam rekao: ja cu, kao levicar, radije ziveti u drzavi koju vode desnicari, a koja je drzava, gde se zna red, zakoni, insititucije, nego u drzavi, kakva god da je, gde red i zakon zavise od volje diktatora.

Nas problem je bezakonje a ne ideologija.
Ideologija je, u odnosu na bezakonje, irelevantna.

Не мора значи. Морамо наћи неки суживот са њима ипак. Ако не можемо најебасмо.
Ne možeš sarađivati sa onima koji hoće da te ubiju.Možeš da im se čepiš.možeš da dubiš na glavi ali oni imaju svoj interes a ako im je interes da tebe nema onda ti je takav stav uzaludan.

Текст је објавио РТ.
НСПМ је пренео.
Све је могуће.
Volim uvek da proverim sve te navode naših medija, jer često umeju masno da slažu.

Ne kažem da to ne rade svi, zato u principu ne verujem na prvu loptu ni novinarima ni političarima pre nego što se lično uverim, koliko mi to okolnosti dozvole.

Ovo je bilo lako proveriti, sve što je objavio NYP i danas stoji na sajtu.

Back