NSA .

verujem u to, samo sto im nase laprdanje nije interesantno, vidite kakve se sve budalastine ovde pisu. Drugo, izbacili su listu kljucnih reci po kojima se nadzire, tj, na sta obracaju pozornost.

Ja znam za slucaj gde su brat i sestra ili sta god da su bili, pre puta u Ameriku napisali kako ce nesto dici u vazduh, u svakom slucaju pomenuli u istom kontekstu Ameriku i bombu. Sleteli u Ameriku, a na aerodromu ih sacekase operativci. Dodje mi da napisem kako bih rado digao pola Amerike u vazduh negde na fejsu ili nesto, ali ne smem, cale mi vojno lice, posumnjace nesto XD

Ja znam za slucaj gde su brat i sestra ili sta god da su bili, pre puta u Ameriku napisali kako ce nesto dici u vazduh, u svakom slucaju pomenuli u istom kontekstu Ameriku i bombu. Sleteli u Ameriku, a na aerodromu ih sacekase operativci. Dodje mi da napisem kako bih rado digao pola Amerike u vazduh negde na fejsu ili nesto, ali ne smem, cale mi vojno lice, posumnjace nesto XD

A sta bi sa onom drugom polovinom?

Ja bi celu potrovao pa spalio te poplavio i na kraju digao u vazduh.

CIA snajka, CIA...
Mnogo ta NSA *****, ako hoce nek spijuniraju njihove drzavljane, a nas iz ostatka sveta nek' ostave na miru.

Bez obzira što nas prisluškujum, nisam baš siguran da će ovo biti uzeto u analizu.
Stoga, mislim da bi ovo trebao zanično da im saopštiš, zasigurno bi poslušali ovaj tvoj mali ali djagoceni sav(j)et.

mozda nece uzeti za ozbiljno sto mi tu pisemo ali svatko od nas je imao na krstarici komentar koji izvaden iz konteksta moze posluziti za ucjenu .

Već si rekao i crvena lampica se upalila. Na spisku si.

mozda nece uzeti za ozbiljno sto mi tu pisemo ali svatko od nas je imao na krstarici komentar koji izvaden iz konteksta moze posluziti za ucjenu .

Šta bi NSA-i trebalo od nas pa da nas ucenjuju?
tajni plan kako da se osloodimo tašte (punice)?

To mi je malo paranoično.
Daleko brže, jeftinije, lakše i jednostavnije, nego što je kompromitujuće preturanje po ovim i ovakvim gomilama đubreta, je da, ako im nešto zatreba, uzmu pa potplate oderđenu osobu, mi smo odavno postali veoma jeftini što se toga tiče.

Prisluškivanje stanovništva, ko još ima para i vremena za to?
Čemu, na kraju krajeva? Stanovništvu su ionako isprani mozgovi. Evo pogledaj samo one likove na Politici.
Većina prepričava sadržaje dnevnog đubreta kojim su zadavljeni i to vredi pratiti samo onakao kako je Obama javno priznao: Površno i globalno, nikako personalizovano, jer niko nije lud da se razbacuje resursima u prebrojavanju svakodnevne izlučevine, uopšte po bilo kojoj temi ovde na Krstarici npr. Ozbiljni teroristi se rešaržiraju drugim metodama, čak ni otkačene potencijalne "boom town" serijske ubice, mislim na one koji prete na FB isl. pa kad ih nko ne ferma, pobiju pola svoje bivše škole, ni njih niko ne prati, niti preventivno deluje protiv,(a moglo bi se) jer to je upereno protiv naroda i uglavnom je sporadično, može da ima nekog javnog uticaja, samo ako se dešava uoči lokalnih izbora, a i to samo kratkotrajno.
Pa onda, koga briga za narod?
Osim naravno naroda samog

mislim da je to sa pucjanjavom po skolama namjerno izazvano iz dva razloga :

1) zabrana nosenja oruzja .

2) profit farmaceutske industrije na lijekovima za ludake .

Američka Nacionalna sigurnosna agencija gradi centar za pohranjivanje podataka prikupljenih u tajnim akcijama, koji će se mjeriti zetabajtima.

VIJESTI> Sjeverna i Južna Amerika
NSA gradi centar podataka iz tajnih akcija
14 juni 2013 Izmijenjeno 07:48 CEST

Američka Nacionalna sigurnosna agencija gradi centar za pohranjivanje podataka prikupljenih u tajnim akcijama, koji će se mjeriti zetabajtima.
Dijeli
inShare.0Share on emailEmailShare on printPrint0Share
ShareFeedbackSkandal koji je izazvao zviždač Edward Snowden uzdrmao je američku obavještajnu zajednicu. Ipak, to nije poremetilo završne radove na najvećem centru za prikupljanje podataka koji Nacionalna sigurnosna agencija (NSA) gradi u saveznoj državi Utah.

U njemu će se pohranjivati velike količine podataka prikupljenih u tajnim akcijama, izvijestio je reporter Al Jazeere John Hendren.

U podnožju planinskog vijenca Wasatch smješten je mozak "velikog brata".

"Znamo da je velik. Nalazi se ovdje u Utahu. Bit će to ogroman objekat za pohranjivanje podataka", kaže Karen McCreary iz Američke unije za građanske slobode.

Dok svijet reagira na vijest da je SAD tajno prikupljao ogromne količine podataka, prateći telefonski i internetski saobraćaj, NSA gradi objekat u kojem će u budućnosti to raditi još opsežnije i bolje.

"Imati ovdje neku vrstu velikog betonskog objekta u kojem će se prikupljati i pohranjivati svi lični podaci Amerikanaca za mene je izuzetno uznemirujuće. Uvijek smo sebe smatrali mjestom na kojem se cijene privatnost i sloboda pojedinca", kaže Karen McCreary.

Zvaničnici NSA-a odbili su dati izjave za Al Jazeeru. Zato se ekipa uputila u unutrašnjost Utaha, u bazu Nacionalne garde po imenu Camp Williams, budući dom tajnog centra za prikupljanje podataka.

Narušavanje privatnosti

No, putovanje je prekinuto čim se ekipa približila bazi. Službenik sa značkom Agencije rekao je da su na cesti zabranjenoj za javnost, poklonio im brošuru NSA-a i zatražio da se vrate.

Uspjeli su vidjeti samo da je novi centar velik, zapravo ogroman, površine pet puta veće od Capitola u Washingtonu. U njemu će se podaci mjeriti zetabajtima - veličinom za koju većina ljudi nije ni čula.

Reporter Al Jazeere smatra da je sve to razlog za zabrinutost, posebno među lokalnim stanovništvom: "Govorimo o znatnom narušavanju privatnosti. Pitamo se za šta će koristiti sve te podatke?"

Ali mnogi Amerikanci pomirili su se sa činjenicom da će morati zamijeniti privatnost za obećanje sigurnosti, jer će centar otvoriti mnogo dobrih radnih mjesta u ovoj zajednici.

NSA, također, gradi i trafostanicu, za koju kaže da će strujom napajati 65.000 domaćinstava i dovoljno vodovodnih instalacija za protok 1,5 miliona vode dnevno, koja će sprečavati pregrijavanje kompjutera, što je dovoljan znak da Agencija planira veću operaciju prikupljanja podataka nego ikada.

http://balkans.aljazeera.net/vijesti/nsa-gradi-centar-podataka-iz-tajnih-akcija

Lična fizička privatnost pojedinca je poput nacionalnog suvereniteta.
Nekad bilo, sad se pripoveda.

Toga nema odavno, potrebno je da se većina probudi i to shvati.

Bivši potpredsjednik SAD-a Dick Cheney branio je američke programe špijuniranja, rekavši da su neophodni za sprečavanje terorističkih napada, a čovjeka koji je javnosti otkrio detalje o njima nazvao je "izdajnikom".

"Razlog zbog koga smo ušli u ovo je to što smo bili napadnuti, a napad je bio gori od Pearl Harbora", rekao je Cheney, gostujući u emisiji Fox News Sunday.

Postojala je zabrinutost da bi napadači u budućnosti mogli upotrijebiti "smrtonosnije oružje nego ikad prije", uključujući nuklearno i biološko oružje, kazao je.

Cheney je, kako prenosi AFP, rekao da razumije zabrinutost građana u vezi s tajnošću programa, ali je dodao da otkrivanje izvora i metod znači njihovo otkrivanje neprijateljima i nazvao Amerikanca Edwarda Snowdena, koji je informacije objelodanio, "izdajnikom".

Potvrđeno špijuniranje

"Mislim da je ovo jedan od najgorih događaja u mom sjećanju da je neko pristupom povjerljivim informacijama napravio ogromnu štetu nacionalnim sigurnosnim interesima SAD-a", kazao je Cheney, koji je imao ključnu ulogu u administraciji bivšeg predsjednika Georgea Busha kada je ona odobrila programe praćenja Agencije za nacionalnu sigurnost (NSA) nakon terorističkih napada 11. septembra 2001. godine.

Snowden (29), koji je radio za jednu privatnu firmu angažiranu od NSA-e, saopćio je prošle sedmice da je medijima dostavio podatke o internetskom špijuniranju koje provodi američka Vlada.

Britanski Guardian je nekoliko dana ranije, a zatim i Washington Post, objavio da američka sigurnosna agencija tajno putem agencije Verizon prikuplja podatke o svim pozivima koji se vrše u toj mreži u Americi.

Američki predsednik Barack Obama je potvrdio istinitost tih informacija, ali je sve branio borbom protiv terorizma, rekavši da nad tajnim programom postoji sudska i kongresna kontrola i da se time štite američki državljani od potencijalnih napada.

Back