Nozevi uopste

Do iljadu/tisuću dinara mogu se naći Famipe, kinezi i eventualno Bratstvo- Ohrid Makedonija. Može se pazariti i neki skuplji nož ako je taj koji ga prodaje neinformisan ili je u nekoj stisci. :)

Ma ja sam kupio Muelu za 2200 ,i iskreno i to mi je mnogo da dam za noz ,ali eto imao sam i platio.Noz je malo veliki za dranje i sredjivanje divljachi ali je oshtar,ostriji od kineza,i iskreno zadovoljan sam.Ja imam "fetish" prema nozevima i msm da je to ok ,msm volim ja i vatreno oruzje :-DD,ali se ne kuchim da idem po gradu sa nozem glumim nekog zajebanog frajera,to je glupost.Volim da na svakom sajmu kada se odrzava u mome gradu,sajam lova i ribolova,pazarim neki noz ,koji ce da stoji u fioci ,dok ne krenem u lov ili u shumu,Uvek kada idem u prirodu prva stvar koju spremim je noz!! Mada bi trebao da kupim neki manji i prikladniji za dranje ali bice vremena,za sada kada odstrelim cale se muchi oko dranja :-D

Do 1000 dinara je najbolji preklopni nozic Opinel.
Ima ga u raznim velicinama kao i u dve varijante celika ugljenicni i nerdjajuci.
Licno imam 2 kom jednu 8-icu i jednu 12-icu u nerdjajucoj varijanti i mogu reci da sam prezadovoljan.

Do 1000 dinara je najbolji preklopni nozic Opinel.
Ima ga u raznim velicinama kao i u dve varijante celika ugljenicni i nerdjajuci.
Licno imam 2 kom jednu 8-icu i jednu 12-icu u nerdjajucoj varijanti i mogu reci da sam prezadovoljan.

Ne znam zasto svi pricaju, napisu marku itd ali ja mislim da je bitno da se pstavi slika noza da to vidimo a ne da zamisljamo...

Ja sam ribolovac i treba mi neki noz za takve stvari ali bih vise voleo nekako univezalan...
Npr da pored ribe itd mozete da isecete nesto drugo, da oderete neku zivotinju mada ne bih ubijao nikad zivotinju sem ako moram npr u slucaju prezivljavanja borba za opstanak i to...Vidim oni lovci kakve puske imaju opremu skupu skupu samo tako lukovi strele i odu da se zabavljaju iz zabave ubijaju zivotinje pij i zderu...
Ne treba mi kolekcija i nisam fetish fan ko so ovde rekose i mislim prvo sto treba svaki ribolovac da ima jeste solidan noz malo univerzalniji ne samo za secenje ribe vec da koristi i za secenjenje neceg oko kampa i mnogo mnogo toga sto zahteva...

Evo ih Opineli.
Ovaj manji (8-icu) cesce koristim a drugi je 12-ica.
Za sve su dobri osim za ribolov, posto im je drska od drveta, pa cim se nakvasi noz ne moze da se zatvori.
Odlicno drze ostrinu i lako se ostre.

Prilozi

• IMG_2787.jpg
    IMG_2787.jpg
    17,9 KB · Pregleda: 101
Po meni najbolji za prirodu kao i ribolov je Mora 2000.
Nju najcesce i nosim na pecanje upravo zbog futrole koja je plasticna, pa zbog toga nemam problema da vratim mokar noz u futrolu, kao kod koznih futrola. Kada zavrsim sa radom lako se operu i drska koja je od nekog gumiranog materijala i futrola.
Odlican je celik (12c27) za sve poslove osim za cepanje drva(sto inace ni sa jednim nozem ne bih radio) posto je u ledjima debeo oko 3mm.
Toliko za sada od mene ako ima nekih stvari koje sam propustio da napisem kazite.

Prilozi

• IMG_2788.jpg
    IMG_2788.jpg
    29,4 KB · Pregleda: 61
imam 4. i dobro se pokazao isto sam ga kupio na Bubanj potoku za 700 bez futrole a prvi sam vidjao za 1000, bio je oglas na loristu ili bese srbijalov nisam siguran, famipa je imala i dobar preklopni nozic ni to ne bi bio los izbor

Pa to i meni za prirodu manje-vise..drvo i to

ja nozeve pravim, .... asembliram,... kujem,... kalim.... ostrim,.... tupim :)
.... i tako evo vec mnoooooooooooooogo godina :)

imas u Sarajevskoj preko puta nekakvog hotela, radnju za motorne testere, accesories, etc....
e, tamo mozes da nadjes Bahco za 800 dinara, sto je = Mora
Nekoliko je puta jeftiniji od bilo kog Muela noza, ali je zato nekoliko puta bolji od skoro svakog Muela noza
Ko jednom proba Moru (Bahco) taj ih skupi makar jos nekoliko :)

Iskreno lep je noz ali mi se uopshte ne svidja shto mu je plastichna futrola :-)) nekako mi nije lovachki ,ali dobro shta je tu je moze da se napravi ,ja bash sluchajno imam praznu koznu futrolu :-D kupljenoo samo da dodjem do kinte i kupujem :-D

Back