Novogodisnji paketici

Dizu dizu, oce da im ****** vidi puta , pa planina pa pokloni, jedese, pijese a ovamo onda gladuj.....

Neko se stvarno napali za praznike pa trose ko ludi, cak i pozajmljuju pare...

Slave se slave , 150 jela i predjela sve da se narod divi domacci a ovamo im iskljuce struju na kraju meseca.

Samo mi Srbi slavimo slavu a Rusi i Grci to ne rade a mozad su ortodoksniji od nas.

Немам појма, ја не правим те теревенке за цело село. Нисам у том филму.

sad u nedelju su detinjci, sledece nedelje (dan nedelja) su materice, a trece su oci. detinjci su uvek u istoj nedelji u kojoj se obelezava sv. Nikola, pa redom tri nedelje... divni obicaji ali skoro zaboravljeni... veseli nezni i puni ljubavi... eto i ja sam se raznezila :)

ee, to je to, hvala ti, nikako nisam mogla da se setim a znam da ide nedelja za nedeljom
ma mnogo, mnogo lep obicaj

mislim ne znam da li to praktikuju braca rusi, al dobro sad : )

Dizu dizu, oce da im ****** vidi puta , pa planina pa pokloni, jedese, pijese a ovamo onda gladuj.....

Slave se slave , 150 jela i predjela sve da se narod divi domacci a ovamo im iskljuce struju na kraju meseca.

Samo mi Srbi slavimo slavu a Rusi i Grci to ne rade a mozad su ortodoksniji od nas.
Слава је реликт из доба примања хришћанства тамо негде од 9.-11. века, али како се много шта у међувремену издогађало неки датуми су премештени, али симболика је иста.

Otkrio si Ameriku,bravo!Ostaci paganizma jos su zivi kod Srba,zato mi i jedini slavimo u cast boga koji nam cuva dom i porodicu!
Vidim ides po slavama,zar nisi licemur kad nakon dobre klope olajavas domacine?

Reče čovek koji na sva usta ogovara domaćine i domaćice kod kojih nije jeo i slepo crevo napunio :roll:
Jel ti beše reče da svi treba da imamo u frižideru čajnu ( ili beše pečenica, mada pre mislim da je čajna ) i kačkavalj i da treba da čuvamo za goste, da nasečemo kad naidju? :roll:

Što se paketića tiče, imam i ja klinaca u rodbini dosta, i svima pravimo po simboličan paketić. S tim što sam ja krenula još od oktobra negde da kupujem sitnicu po sitnicu, slatkiš po slatkiš. Paketići su zaista skromni, ali mnogo ih ima i ne bih mogla sve u kratkom roku.

Divna tema :)
Mi smo malo upropastili ovogodišnji paketić klincu jer smo pre nekih mesec, dva mu kupili par igračaka i sad mi nekako to nije to.A što se slatkiša tiče muka mi kad ih vidim, na slavi kod mojih je nadobijao majko mila i kako raste tako ljudi valjda kontaju cool sad mogu da mu kupujem slatkiše i non stop ih dobija a ja ne volim da jede mnogo slatkiša stvarno i sva se naježim.Tako da ih sakrivam, imam podebeo štek :)
Tako da ćemo mu kupiti jednu knjigu koju smo merkali već neko vreme i par nekih šarenih autića,u Pertiniju ima jako slatkih. Sad ga autići baš zanimaju, maaaalo slatkiša al drugačijih, našla sam u Idei baš simpa novogodišnjih slatkiša.
Već je dobio iz vrtića, pa će od mojih pa je od druge babe...Dosta.

Pravimo i paketić za firmu mm-ovu, ali mali, malo je dece i simbolično će biti.Spakovani su i pokloni za zaposlene ispod jelke

A da, i mm-u kupujem i on meni jel.Mada, bzvz jer sad već znamo šta ćemo kupiti jedno drugom al tako ispalo.

Poslednja izmena:
Госпођица данас у вртићу добија један пакетић, поподне код мене на послу други.

А Деда Мраз је јуче поподне Дејли експресом доставио тражену играчку (А шта је то стигло, мама? Лекови за деду z:mrgreen:).

И тако је Деда Мраз преживео још једну годину.

Blago vama kad vam deca imaju omiljenu igracku. :aha:
Ova moja sve voli. Ima ona omiljene ali su uvek "u setu". Bratzillaz su ove god br. 1, a samo kugla kosta oko 5 hiljada :zroll:, a lutke... ima ih vise ne znam ni koliko. Mislim ima - kao postoje, a ne ona ima... A prednost toga sto voli sve je - uvek bude zadovoljna, svemu se obraduje :)
Paketic iz vrtica je bio neki Starkov, slatkisi... Verovali ili ne dobila ga je prosle nedelje i jos uvek stoji pored jelke. Otvorila ga je pregledala, sve vratila u kesu i stoji tako ceo. Nije da ne jede slatkise, istina retko, ali ovaj paketic nije interesantan...

Medu ne zanimaju slatkisi, on samo prepakuje iz jednog u drugi. :)
Tacno mi dodje da mu kupim par onih kesa, napunim nekim dzidzabidzama, kutijama, pa nek se zanima... :)

Danas je dobio ogroman sator od ujaka,
sjajno jer smo mi bas to hteli da mu kupimo,
i obradovao se, ali vise se obradovao sto su oni dosli,
i sto smo svi zajedno... on obozava drustvo i druzenje...

pravili smo dok je cera bila manja
sad posao Deda Mraza odradjujemo u sopingu, a ove godine je dobila prve Primadona cipele sa stiklom od 12,5cm, Champion trenerku i gomilu novogosnje sminke
osecam da ce sledece godine biti sama sebi Deda Mraz jer je vec izjavila da joj damo pare a da ce sama da kupi sebi poklone
sve u svoje vreme
kad je bila dete cekalo je uvek nekoliko poklona ispod jelke i bez obzira sto je prestala da veruje u Deda Mraza jos dok je bila sasvim mala, paketici su bili neizostavan deo sve do njene 13-te godine

Смарт комплет за младе физичаре (са упутствима и потребним материјалом да направе компас, потенциометар, струјно коло и слично).

Нашла је још летос на интернету, рекла да је занимљиво, изненадиће се...

Иначе јој купујемо такве комплете, јер се моје дете не игра са луткама и медама, више воли овакве ствари.

Прошле године је био сет за грнчарију, добили смо прелепу пепељару (која не сме да се пере, али нема ни везе z:lol:).

Šta će vaša deca dobiti za Novu Godinu? z:) :zjelka2:

monster high lutku ( :roll: )
malog ponija bebu sa sve proborom za hranjenje...pusta neke zvukove kad jede i sta vec ne znam ni ja
minions komada dva...
neke pantalonice,jaknicu,hulahopkice...kojoj sta treba
za ostalo ne znam,dobice paketice neke koje ce muz doneti sa posla kad odradi docek
u petak kad se probude dobijaju poklone

Juče mlađi sin primio u tatinoj firmi, odn školi.Slaktiši su u paketiću
Stariji prerastao paketiće,,:D
Danas paketići i u drugoj školi (opet samo za mlađeg) u kojoj su uglavnom igračke, videćemo. Javiću šta je bilo:D
Od nas svaki po omiljenu igračku.

Back