Novogodisnji paketici

Koliko ih pravite?
Kakve pravite?
Povecava li se svake godine broj dece tj.paketica?

I kako finansijski to podnosite?

:)

obavezno! :heart:
uzivam u novogodisnjoj euforiji!
uhapsen-mladic-koji-je-progutao-10-paketica-heroina.jpg

nikad nisam pravila paketike.ne volim sto se u njih savljaju slatkisi
uvek svima kupujem poklone,koje krisom stavljam ispod jelke u dogovoru sa muzem i mamom,ako smo sa njima.onda i drugi vide da se nesto desava,pa guraju krisom svoje poklone.deca jos ne kupuju drugima

Moji su odrasli ali volim da im kupim nesto i stavim pod jelku. Muz ima rodjendan prvog januara pa takodje uvek dobije poklon.

Deca rodjaka i prijatelja su slicnih godina kao moji pa sad naravno ne pravim paketice za njih ali kad su bili mali svi su dobijali u paketu gomile slatkisa, igracku i nesto od odece. Volim da kupujem i pakujem poklone :D i obradujem one koji su mi dragi a pogotovo volim kad dete vadi iz kutijetine ili kesetine , pa vadi, pa vadi a nikad kraj ... volim odusevljenje na njihovom licu

Kad budem imala unuke nece biti slatkisa ni u poklonima niti ovako - vec neku godinu ako idem negde gde ima dece ne nosim nista slatko, samo igracku, zao mi je sto nisam ranije shvatala koliko su slatkisi stetni pa sam ih kupovala. a ja sam navucena na njih, pre neku godinu sam probala da ih manem i skoro dve godine nista slatko nisam pojela , ali ponovo sam pocela :mrgreen:. Ali to je druga tema

Mi ne kupujemo jedni drugima, samo cemo detetu.
Ali imamo bas puno dece najblize brace,
i obrni okreni, moras nesto deci kupiti,
A redovan paketic ispod 1.000 din nemas,
x 10oro dece... mnogo mi nesto...

Rekoh, kako drugi ljudi to rade?
Gde je jos poklon medi...

Mi ne kupujemo jedni drugima, samo cemo detetu.
Ali imamo bas puno dece najblize brace,
i obrni okreni, moras nesto deci kupiti,
A redovan paketic ispod 1.000 din nemas,
x 10oro dece... mnogo mi nesto...

Rekoh, kako drugi ljudi to rade?
Gde je jos poklon medi...

pa svom medi mozes kupiti i gumenog patka sa pijace
nije vazno da poklon bude skup,vec da se detetu svidi.i ostaloj deci ne moras paketice u kojima su slatkisi,vec upakovan poklon sa slikovnicom i igrackicom

To sam i mislila, da svakom detetu uzmem nesto shodno njegovom uzrastu i ovima starijim po cokoladu,
malima kasicu, upakujem lepo i eto.

Najradije bi ja svima odnela i igracku i garderobicu i paketic ali stvarno je mnogo.

A medi isto ne planiram nista skupo,
tj.videcemo do kraja meseca,
koliko ostane za poklon... ;)
on je mali, njemu to i nije mnogo bitno.

Obrni, okreni x 10, to tebe marice ima da košta k'o prva ljubav. :(

Ja sam dobijala paket ispod jelke dokle god se nisam udala. Onda sam svoju jelku (kupljenu 1971. godine) donela u miraz, i kitimo je i dan danas. Deci i mužu uvek bude ispod jelke poklon, dok su bili manji obavezno i slatkiši, sada nešto konkretno šta im treba, najčešće nešto od garderobe. Mužu neka sitnica, ali bukvalno sitnica.

Napravim paketiće unucima moje radnice, i to im uglavnom kupim nešto od školskog pribora starijem, a mlađem nešto od odeće. I dosta. I ovo mi bude previše, ali uspevam još uvek...

To sam i mislila, da svakom detetu uzmem nesto shodno njegovom uzrastu i ovima starijim po cokoladu,
malima kasicu, upakujem lepo i eto.

Najradije bi ja svima odnela i igracku i garderobicu i paketic ali stvarno je mnogo.

A medi isto ne planiram nista skupo,
tj.videcemo do kraja meseca,
koliko ostane za poklon... ;)
on je mali, njemu to i nije mnogo bitno.

a zasto ne kupujete ti i muz jedno drugome poklone?

- - - - - - - - - -

Obrni, okreni x 10, to tebe marice ima da košta k'o prva ljubav. :(

Ja sam dobijala paket ispod jelke dokle god se nisam udala. Onda sam svoju jelku (kupljenu 1971. godine) donela u miraz, i kitimo je i dan danas. Deci i mužu uvek bude ispod jelke poklon, dok su bili manji obavezno i slatkiši, sada nešto konkretno šta im treba, najčešće nešto od garderobe. Mužu neka sitnica, ali bukvalno sitnica.

Napravim paketiće unucima moje radnice, i to im uglavnom kupim nešto od školskog pribora starijem, a mlađem nešto od odeće. I dosta. I ovo mi bude previše, ali uspevam još uvek...

a za tebe?dal je moguce da se niko ne seti da i tebi kupi sitnicu:(

Hm smokvo, vrlo interesantno pitanje.

Ne znam, muž i stariji sin su napravljeni na isti kalup, nemaju tu žicu da nekom nešto kupe i time ga obraduju. ne meni, nego bilo kome. Prosto, takav je muž, takav je od kada ga znam, i takvo je dete, isti na njega. Mlađi je opet isti na mene, taj bi samo kupovao i priređivao iznenađenja, i uživa u tome da poklanja, ali ga ja sputavam, jer kada nemaju potrebu ona dvojica, ne mora da ima ni on. :)

Tako da ću ja sada da napišem jednu izlizanu rečenicu: najveći poklon su mi njih trojica, tako da stvarno nikada ništa ne očekujem ispod jelke. Ali, dešava se povremeno, kada mi se mlađe dete otme kontroli, da mi na njegovu inicijativu, uz finansiranje ovog matorog, oca mu, poklone nešto što znaju da će me obradovati. A to su uglavnom stvari koje imaju veze sa kuhinjom i tortama. :rumenka:

Nas dvoje kupujemo jedno drugom.
Sestrinoj deci. I mamama i tati.
Ostali mogu i sami sebi, kao i ja što mogu sama sebi, stvarno ne mogu više od toga.
Porodica mi nije mala, sad i drugarice krenule da se razmnožavaju, kad bih krenula redom ne bi mi ni plata bila dovoljna.
Zato nikom ništa i ni od koga ništa i šlus.

Ok, ok, ovo stvarno zvuči grozozo, uvek bude il' kinder jaje deci a roditeljima im po krem bananica, il već tako neka sitnica, čisto simbolično.
Ali ništa veliko, to dobijaju naši matorci, realno, najviše i zaslužuju.

Hm smokvo, vrlo interesantno pitanje.

Ne znam, muž i stariji sin su napravljeni na isti kalup, nemaju tu žicu da nekom nešto kupe i time ga obraduju. ne meni, nego bilo kome. Prosto, takav je muž, takav je od kada ga znam, i takvo je dete, isti na njega. Mlađi je opet isti na mene, taj bi samo kupovao i priređivao iznenađenja, i uživa u tome da poklanja, ali ga ja sputavam, jer kada nemaju potrebu ona dvojica, ne mora da ima ni on. :)

Tako da ću ja sada da napišem jednu izlizanu rečenicu: najveći poklon su mi njih trojica, tako da stvarno nikada ništa ne očekujem ispod jelke. Ali, dešava se povremeno, kada mi se mlađe dete otme kontroli, da mi na njegovu inicijativu, uz finansiranje ovog matorog, oca mu, poklone nešto što znaju da će me obradovati. A to su uglavnom stvari koje imaju veze sa kuhinjom i tortama. :rumenka:

pa nisi ti muzevljeva mama.ja ne merim koliko sam dala,da toliko i ocekujem,al bih pokazala da mi je krivo sto sam se ja potrudila da ga obradujem,a on ni obicne hulahopke iz drakstora
ti se njima toliko dajes,da bi on mogao malo da se zamisli da bi i tebi prijao neki pokloncic
sto se tice dece i moj mladji je takav.imao je 9 godina kad sam ga pustila na par dana kod drugara u sutomore i dala mu 5e,a on se vratio sa poklonima za moje matorce i za nas troje.jadnicko je danima obilazio sta moze da se kupi za te pare :lol:

i sve mi tolerishu, volio bi da se sve nastavi u tom trendu <33333

- - - - - - - - - -

pa nisi ti muzevljeva mama.ja ne merim koliko sam dala,da toliko i ocekujem,al bih pokazala da mi je krivo sto sam se ja potrudila da ga obradujem,a on ni obicne hulahopke iz drakstora
ti se njima toliko dajes,da bi on mogao malo da se zamisli da bi i tebi prijao neki pokloncic
sto se tice dece i moj mladji je takav.imao je 9 godina kad sam ga pustila na par dana kod drugara u sutomore i dala mu 5e,a on se vratio sa poklonima za moje matorce i za nas troje.jadnicko je danima obilazio sta moze da se kupi za te pare :lol:

al si se pretrgla, a i nikad mi nisu bili jasni ti roditelji koji puste djecu bez para :))))))))))

a zasto ne kupujete ti i muz jedno drugome poklone?

- - - - - - - - - -
a za tebe?dal je moguce da se niko ne seti da i tebi kupi sitnicu:(

Kupovali smo... ponekad... ne svake godine...
Sad bas i nismo u poziciji...

Znam da svi kazu sitnica, ali i te sitnice se nakupe.
Pa ja gledam za ovo 10oro, minimum 500din po detetu, minimum minimuma,
sta i da kupis danas za te pare?

Iskreno, razmisljam se da umesim medenjake, ili neke kolacice, da to ukrasim,
pa neka igracka, uz to sareni medenjaci i to je to.

i sve mi tolerishu, volio bi da se sve nastavi u tom trendu <33333

- - - - - - - - - -

al si se pretrgla, a i nikad mi nisu bili jasni ti roditelji koji puste djecu bez para :))))))))))

pa dala sam mu za sladoled
ja sam decu jako skromno vaspitala.nema kod mene bahacenja
nikad necu zaboraviti kako su mi svekar i svekrva pricali odusevljeno kako su bili u madjarskoj,moj muyz bio mali i kao sad ce oni njemu da kupe sladoled.kupe jednu kuglu,on lizne,baci,oce drugu kuglu.tako smu mu cetrnaest razlicitih ukusa kupili
meni vilica pala dole.doslo mi da i njih i njega isamaram

- - - - - - - - - -

Kupovali smo... ponekad... ne svake godine...
Sad bas i nismo u poziciji...

Znam da svi kazu sitnica, ali i te sitnice se nakupe.
Pa ja gledam za ovo 10oro, minimum 500din po detetu, minimum minimuma,
sta i da kupis danas za te pare?

Iskreno, razmisljam se da umesim medenjake, ili neke kolacice, da to ukrasim,
pa neka igracka, uz to sareni medenjaci i to je to.

to je bas lep poklon.ja bih se iskreno obradovala da dobijem nesto sto je neko napravio

Back