Vi sve ovo u teoriji , jel da?
Prvo , u praksi obicno ne lepe slike nego batinaju po bubrezima, jer kad niko ne vidi , to i ne postoji...
To kad su zene u vecini , pa onda se radi ovako kako ste opisali...
Drugo neka sam ja recimo krao....mislis da neko moze da mi zabrani ulaz u neki objekat , osim po internoj odluci, a za trgovine ne postoji mogucnosti interne odluke da selektivno biraju musterije...
Tada tek mozes da pozoves policiju i da se sacini zapisnik...
Bez obzira sto interno znaju da si krao, ako nije ucinjen zapisnik, nista od toga...
Ne postoji nacin da se izvrsi gradjansko hapsenje, ako je osoba fizicki agilna i snazna...postoji samo nacin da precicom dobijete poziv za sud....
Bez obzira sto su svi nasi zakoni pravljeni da se nekad primene, a nekad ne, tj da uvek postoji namerno ostavljeni suprostavljeni akt...zakon ni idealan ne bi resio ovo...
Ja sam cak na strani kradljivaca, jer oni iskazuju postovanje vlasniku trgovine...jasno pokazuju da on ima, a oni zele....
Jedanput cak i zasluzuje razumevanje...
U praksi su gadniji oni koji ne lepe slike, a lepljenje slika jeste prilicno miran nacin da se jasno izoluje i izopsti pojedinac iz neke drustvene zajednice, znaci lokalni kraj....Naravno da Sapcaninu ne znaci nista nalepljena slika....bas kao sto im ne znaci nista ni zabrana parkiranja u sarajevskoj....Nije on odavde....
Kakvo je vreme doslo , ne bi me iznenadilo da se javi suprotni efekat....
Jer bilo kakva paznja je dobra paznja...
Klinac dobija paznju , faca je jer eto sme da krade, slika mu na javnom mestu , bez placene reklame, mora da pazi samo da je u kul garderobi kad to radi...Foto seshn...
Nema osnovne selekcije kod ljudi, a to je selekcija po idejama , pa kasnije i po ponasanju... vec se uglavnom sudi po ponasanju prema vama i po novcu...Uspesnost se ostvaruje saradnjom sa novcem saradnika i radnom snagom saradnika, a ne sa saradnikom....znaci nebitno je i da je ubica...
Stoga podrzavam slike u izlozima...
Drugacije se covek ponasa kad mu zbog ukradene cokoladice ne dozvole ulaz uvece u kafic, a vi bi odmah po bubrezima u padinjaku...Onda je lakse da pokupite nas 100 tinjak i da nas stavite iza resetaka, jer u zemlji srbiji , posle onog doba, verujem da ima samo 100 tinjak ljudi koji nisu varali na cekovima, preprodavali, pa eto cak i ja, imam zabranu kod postanske stedionice, zato sto su legalnu uplatu izgubili i doveli moj tekuci racun u minus, za vrednost 85% od te izgubljene uplate...sto nije moja krivica, ali stoji zapis da sam ucinio prevaru , a moje pare je neko podigao u kuferu...(tako se radilo...naprave u ono vreme silne pogresne uplate i onda neko samo pokupi novac, a vi se ne bunite jer za dva dana ionako nista ne vredi...a minus na tekucem izadje nesto malo...)...