Novi ustaški filim (2009)

ma nesto sam ja totalno,ono,negativan kad su u pitanju dinaroidi,bilo crnogorci,hercegovci,dalmatinci:rumenko::rumenko:
ali,ajd mi statisticki pokazi...koliko je bilo u ustasama hrvata iz hrvatske
mislim,malo se ja salim,ali sad ozbiljno,da se vratimo na temu
po nekoj logici stvari,tu ste vi iz herceg bosne,u vreme ndh,pokupili kajmak,a hrvati dobili ogromnu ljagu na istorijskom imenu...koja im manje vise i ne prilici
mislim,jesu i herceg bosanci isto hrvati,ali opet,uvozna ste roba:per:

postujem te jer si tenkista,a tenkiste (kao ni druge) ne djelim po raci,pripadnosti ili necem trecem :cool:

rekao sam vec da nije na meni da ti prosvjetljujem skucene povjesne i socioloske vidike,ali si me stvarno stjerao u cosak

spominjes da su hrvati herceg-bosne nekakvi hrvati van tadasnjih hrvatskih granica.preporucujem ti da prelistas povijesne karte,pa ces uvidit da ti outsajderi iz hb-a i nisu outsajderi jer su do ndh-a bili u banovini,cije granice se lako mogu provjeriti

pokupili kajmak,bacili ljagu....bla bla.....kad bi u bilo kojem smislu poznavao taj narod (necu rec povijesno,jer si tu veoma tanak) uzeo bi tvoju konstataciju na razmisljanje,al ovako puste zelje dalekih dusebriznika

uvozna roba :hahaha:.....kosto je bila izjava u jednom filmu -vise sam zaboravio nego sto ces ti ikad naucit ;)

:mrgreen:

Zakon o zabrani diskriminacije
Diskriminacija nacionalnih manjina
Član 24.
Zabranjena je diskriminacija nacionalnih manjina i njihovih pripadnika na osnovu nacionalne pripadnosti, etničkog porekla, verskih uverenja i jezika.

Poslednja izmena od moderatora:
Ma jake su ustaše kad se radi o klanju nezaštićenih i nenaoružanih Srba. Isto tako i '95. poslaše 150000 svojih na 35000 krajiških vojnika. Nisu se usudili poslati manje, a pritom su jošte znali da su ovi dobili naredjenje iz Beograda o povlačenju.

Nego, jel postoji u Srbiji iti jedan spomenik ili ulica nazvana po atentatoru na Pavelića ??

Ma jake su ustaše kad se radi o klanju nezaštićenih i nenaoružanih Srba. Isto tako i '95. poslaše 150000 svojih na 35000 krajiških vojnika. Nisu se usudili poslati manje, a pritom su jošte znali da su ovi dobili naredjenje iz Beograda o povlačenju.

Nego, jel postoji u Srbiji iti jedan spomenik ili ulica nazvana po atentatoru na Pavelića ??

200 000 policajaca i vojnika

300 - 350 000 Srba je proterano ( mada svake godine broj pada za nekih 20-30 hiljada)

Da vise prestanemo smanjivati te brojeve ................

Ово није НДХ ово је ''крња Југославија''.

Oko Pavelića i NDH je zatajila istorijska struka kao nauka.
Svi prilično lažu i prekrajaju istoriju kako kome odgovara prema politici.
Malo ih govori istinu.

Treba reći to, da je Pavelić bio ekstremista i odkako zna za sebe, borio se za nezavisnu hrvatsku državu i rušenje kraljevine SHS odnosno Jugoslavije.
Čitavo vrijeme ga je podržavala Italija, koja je u raspadu YU vidjela povratak Istre i dijela Dalmacije.

Kad je u Bugarskoj 1927g održao neki govor na jednom skupu, u YU je u odsustvu (bio je u Austriji) bio osuđen na smrt, po zakonu o zaštiti države.
Tako njemu više nije bilo povratka u Hrvatsku i nastavio je kao emigrant.
Tada su ga austrijske vlasti istjerale, i otišao je u Italiju i uspio se povezati sa Musolinijem. Od tamo je radio na ubistvu kralja Aleksandra i posle trećeg pokušala i uspio u Francuskoj. Izvršio je dato obećanje, da će osvetiti Radića i uspio je.

Dalje je uz podršku Musolinija radio na razbijanju Yugoslavije u koju se nije smio vratiti, jer je bio osuđen na smrt.
Obećao je Musoliniju cijelu Istru i Dalmaciju ako ga podrži da proglasi NDH. Ustvari je prihvatio Musolinijevu ponudu.
Italija je to najprije ponudila Mačeku, koji je to odbio, zbog gubitka većeg dijela Hrvatske sa cijelim primorjem, pa je onda ponudila Paveliću.

Hitler je to smatrao da je to pitanje koje rešava Italija, što je i bilo.
Hitler je tu samo Musoliniju dao deklarativnu podršku i otvorene ruke, inače je smatrao, da Pavelić nije čovjek, koji je sposoban da vodi tu kvinslišku državu, zato je predlagao Mačeka.

Tako je Pavelić, sklopio sporazum sa Musolinijem i Italiji poklonio najkvalitetnije djelove Hrvatske, Istru i cijelu Dalmaciju a dobio zato brdovitu i siromašnu Bosnu.

Znači, on je prodao najkvalitetnije djelove Hrvatske Italiji, samo zato, da bi došao na vlast.

Čim je došao na vlast i proglasio tu tvorevinu, koju su Italija i kasnije i Njemačka priznale, otvorio je logore u Jasenovcu i Gradiškoj i tamo poubijao uglavnom domaće Srbe iz Krajine i Bosne ali i svoje neistomišljenike Hrvate.
Tu je pobijeno, po provjerenim međunarodnim istraživanjima od 70.000-250 hiljada ljudi. Ima nekoliko verzija, koje različito opisuju (ubijeni, umrli, protjerani, itd..).
Tu se sa brojkama pretjerivalo na obje strane.

Da se poštuje istorijska struka i nauka i da neko pošteno kaže o svemu tome, danas u Hrvatskoj nebi bilo pristalica ustaškog pokreta, jer bi svaki Hrvat vidio, da je to bila velika sramota za hrvatski narod.

Jeste, zatajili su istoričari, složio bih se.

Moračanin: Obećao je Musoliniju cijelu Istru

europe_1939aug_800x720.jpg

Idi?!? :think:

Da se poštuje istorijska struka i nauka i da neko pošteno kaže o svemu tome, danas u Hrvatskoj nebi bilo pristalica ustaškog pokreta, jer bi svaki Hrvat vidio, da je to bila velika sramota za hrvatski narod.

bogdan krizman,fikreta bulic, sabrina remet,(da spomenem samo neke) su napisali odlicne studije pavelica i NDH. nije da nije receno, ili da literatura ne postoji.

"Fascist Italy and Independent Croatia: A Difficult Alliance", Luciano Monzali je noviji clanak
http://www.ceeol.com/aspx/getdocument.aspx?logid=5&id=a0d3965a1b484e81ba1bdda1ce18e87d

Musolini je Paveliću dao zemlju, koja nije bila održiva, zato da bi se što prije raspala a uzeo je ono najbolje a to je Istra i primorje.
Antiši je dao za utjehu Lastovo i Palagružu da može "zrakomlatom" doći do njih.
Evo etničkog sastava te tvorevine:
ako racunamo samo hrvatsku i bosnu onda je
Hrvata bilo nesto malo vise od 3 miliona ili 53% ,
Srba je bilo 1,6 miliona ili 28% ,
Muslimana 720.000 ili 13%
Njemaca oko 100.000 ili 1,7%
Madara 55.000 ili 1%
ostali oko 4%

Dukljana ono pod ostalo 4%.
To je bila Boka ali tamo ustaše nijesu mogle ući nikad.
Uspjelo im je uz pomoć Italijana zauzeti nešto malo teritorija prema Hercegovini oko Trebinja ali su tamo čim su se dotaknuli crnogorske granice najebali i bježali ka zečevi.

To je dukljanski=zetski=crnogorski etnički prostor.

To je bio prostor kraljevine Duklje za vrijeme dinastije Vojislavljevića i kasnije za vrijeme kralja Bodina.

Kraljevina_Duklja_za_vrijeme_Bodina.gif

DUKLJA_ZA_KNEZA_VOJISLAVA.jpg
http://pic.srv104.wapedia.mobi/thum...LJA_ZA_KNEZA_VOJISLAVA.jpg?format=jpg,png,gif
http://209.85.129.132/search?q=cach...ina+duklja&cd=4&hl=sl&ct=clnk&gl=si&inlang=pl

Poslednja izmena:
Ovo je sramota da moderatori pustaju hrvate da smanjuju broj srpskih zrtava sa 750 000 - 1 500 000 (kako razni zvanicni dokumenti pokazuju) na nekih 75 000 (po ustaskim procenama).....pa Srba je na teritorijama danasnje Hrvatske bilo oko 40% izmedju 2 rata a pogledaj sada ....

Ovo je sramota da moderatori pustaju hrvate da smanjuju broj srpskih zrtava sa 750 000 - 1 500 000 (kako razni zvanicni dokumenti pokazuju) na nekih 75 000 (po ustaskim procenama).....pa Srba je na teritorijama danasnje Hrvatske bilo oko 40% izmedju 2 rata a pogledaj sada ....

Na čitavoj NDH je možda i bilo toliko žrtava.
Sam Pavelić se hvalio da je pobio oko milion Srba.
Da li je lagao ne znam.
Oko 250000 je bilo pokatoličeno.

Nije me sramota jer rasprava ide, po mom mišljenju, potpuno normalnm tokom.

Tvoja argumentacija se sastoji u sledećem: "kako razni zvanicni dokumenti pokazuju". Hajde navedi neki zvanični dokumenat, pa da promenimo tok priče!

I još nešto!

Da li se kolega Moračanin izjasnio bilo gde u vezi sa nacionalnom pripadnošću?

Koliko ja znam – nije. Ni u njegovom javnom profilu. Prema tome, polako. I "hrvati" se pišu sa velikim "H" – Hrvati! Kao i Srbi...

Back