Khal Drogo
Elita
- Poruka
- 17.476
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Još jedna tema srbovanja.
Sad će svaki dan da se otvaraju teme gde se pokazuje kako smo jaki i moćni, da se zvecka oružjem, lože nacionalisti a ostalima uteruje strah od rata kako bi ćutali i bili poslušni.
Pa do sledeće slične teme...![]()
Za odbranu.Naoružanje se nabavlja prije nego se zarati,a ne kad se zarati.
Čitav svijet se naoružava,a ti postavljaš pitanje zašto se naoružavamo i zašto nabavljamo.
Svaka čast, impresivno.
Kad su Hrvatskoj prije 10tak godina nudili lansere gusjeničare sa raketama dometa od 300, a koje nismo ni namjeravali nabaviti, Vućić je okolo potezao za rukav i molio zapadnjake da nam to ne daju. Ni sada, kad se Srbija ovako naoružala, nemamo namjeru ovakvo nešto nabavljati, nego ćemo nabaviti taktičke rakete za Himars, dometa 80tak kilometara.
Istina je da nam možete ovako snažnim naoružanjem prirediti Pearl Harbour, ali Srbija nema resursa za duži sukob. Ako se nitko ne bi miješao, prekinuli bi vam dovod nafte, prekinuli puteve prema zapadu, sa HRM starudijama blokirali pomorski dobavni pravac i preko Grčke (to se može i sa par običnih patrolaca i jednim Jadrolinijinim trajektom za logistiku, ponavljam, ako nam se nitko ne bi miješao u sukob) i već zbog toga bi Srbija bila u logističkom minusu. Dakle, nema logike ni da u ovakvom odnosu naoružanja, dođe do srpskohrvatskog sukoba, sve da okolo svi podivljaju, jer bi takav rat završio sa ogromnim obostranim materijalnim i ljudskim gubicima (najvjerojatnije neriješeno, kako kaže ChatGPT).
Super analiza, skoro pa filmski. Samo jedna sitnica.. dok vi gradite imaginarni naftovod koji se pojavljuje kad zatreba, mi ćemo čekati kartu i plan puta za taj trajekt Jadrolinije koji spaja Beograd s Hrtkovcima. Ako imaš linkove za sve te “tajne” projekte, podijeli, inače ću pretpostaviti da se radi o DLC-u za geopolitiku.Ako se niko ne bi mešao, Srbija gradi naftovod ka Mađarskoj, koja pak ima direktan naftovod iz Rusije preko Ukrajine, pa ako se niko ne bi mešao ne bi ste mogli ništa.
HRM starudije su slabije od naše rečne flotile pa ne verujem ni da bi stigle do Grčke a kamoli da ti čamčići blokiraju međunarodni plovni put, posebno kada se uzme u obzir da imamo dalekometni sistem (+dronove) koji zatvaraju ulaz u Jadransko more za takve pokušaje.
A ni taj plovni put nam BTW uopšte i ne treba ako se niko ne bi mešao, jer imamo otvoreno kopno i nebo ka istoku a i ni to nam ne treba ako se niko ne meša, jer imamo zavidnu vojnu industriju sa municijom svih kalibara a snaga za sukob je u municiji.
Super analiza, skoro pa filmski. Samo jedna sitnica.. dok vi gradite imaginarni naftovod koji se pojavljuje kad zatreba, mi ćemo čekati kartu i plan puta za taj trajekt Jadrolinije koji spaja Beograd s Hrtkovcima. Ako imaš linkove za sve te “tajne” projekte, podijeli, inače ću pretpostaviti da se radi o DLC-u za geopolitiku.
HRM se modernizira i između ostaloga kupuje dvije najmodernije korvete.
Riječna flotila jača od HRM? Samo još da vam Dunav napravi izlaz na more pa smo gotovi![]()
Riječna flotila jača od HRM? Sjajno, znači plan ratovanja, prvo Dunav, pa ako se usput sjetite izlaza na more, super, ako ne… trajekt Beograd-Hrtkovci opskrbljuje sve fronte. Mi ćemo testirati HRM korvete, gledati kako čamci pokušavaju preploviti Jadran i praviti memeove, a vi možete voditi strateški sastanak s ribama.Baš tako. Mi nemamo izlaz na more pa nas vaši HRM čamčići ne zanimaju. Imamo granicu na dunavu pa je rečna flotila mnogo bitnija.
potpisali smo neke papire sa nekim ,da ih necemo imati takodje ni razvijatiMožda ćemo imati nekad i rakete do 2000km.
Sutanovac i Tadic koji osakatise sto su mogliIsto tako grade se nepotrebne bolnice i opremaju se nepotrebnom opremom, dok doktori idu u Nemačku da nose ajncer.
Vojska je komplikivan, trom i zahtevan sistem. Modernizacija dugo traje i skupa je ali je potrebna. Problem je samo što se ranije nije krenulo sa tim a ne zašto se krenulo.
Kada se modernizacija završi, onda novac može da se preusmeri na veće plate oficira i stanove (koji su već u nekoj meri i dodeljeni).
Riječna flotila jača od HRM? Sjajno, znači plan ratovanja, prvo Dunav, pa ako se usput sjetite izlaza na more, super, ako ne… trajekt Beograd-Hrtkovci opskrbljuje sve fronte. Mi ćemo testirati HRM korvete, gledati kako čamci pokušavaju preploviti Jadran i praviti memeove, a vi možete voditi strateški sastanak s ribama.
Riječna flotila jača od HRM u scenariju "nitko se ne miješa"?Pa da jača je, pritom je jedina relevantna u hipotetičkom sukobu nas i vas u kome se niko ne bi mešao (teza kolege koji je tu diskusiju započeo).
Te nove korvete ne možete da testirate jer ih nemate a nemate ni ugovor, kao ni za Leoparde, samo neke rekla kazala kako ih nabavljate.
Pritom je u tom hipotetičkom sukobu u kojem se niko ne meša, ta vaša HRM nesposobna da zatvori međonarodni plovni put (opet teza kolege), jer je ulaz u Jadransko more poklopljen dronovima i raketama a ta HRM laka i zgodna meta.
Ako se niko ne meša takođe je irelevantan i taj morski put, postoje mnogi drugi logistički pravci..
90-tih smo imali izlaz na more a to nam ništa nije značilo jer se neko mešao..![]()
Riječna flotila jača od HRM u scenariju "nitko se ne miješa"?
Super, znači mi testiramo korvete, a vi testirate teoriju kako Dunav postaje more![]()
A da, relevantna za što točno? Pecanje?Jača je u svakom scenariju jer je bolja i opremljenija a jedina je relevantna u našem hipotetičkom sukobu u kojem se niko ne meša..
U drugom scenariju jednostavno nema sukoba..![]()
A da, relevantna za što točno? Pecanje?
Ne znam trudiš li se ili ne biti smiješan, ali zapravo si parodičan.
Za slučaj ako preko svog polusatelita Crne Gore odlučite probat plivat.A za šta je vaša HRM relevantna u takvom sukobu?
Šta se ti trudiš?
Za slučaj ako preko svog polusatelita Crne Gore odlučite probat plivat.
Ha ne znam ja tko je plivao Drinom..U sukobu u kome se niko ne bi mešao jedino ko bi zaplivao ste vi..![]()
ja se izvinjavam vasem visocanstvu sto cu od ovog ''silovitog'' arsenala izvuci samo :Najjače domaće rakete u Vojsci Srbije:
1. Šumadija – modularni raketni sistem dometa do 285 km (raketa “Jerina-1”). Najsnažniji u arsenalu, razvijen u Srbiji.
2. Oganj – modernizovani višecijevni bacač raketa (verzije “Oganj-M” i “Tamnava”), domet do 50–70 km.
3. Plamen-S – lakši sistem dometa do 20 km, za podršku pešadiji.
4. ALAS – vođena raketa dometa do 25 km, namenjena za uništavanje oklopa i brodova.
5. Grom – raketa iz sistema “Šumadija”, precizna i kompatibilna sa GPS/INS vođenjem.
Po dometu i snazi, Šumadija je najjača i srpski ekvivalent HIMARS-u.
када и колкоBio sam u vojsci.
хахахаNisam seoski vatrogasac, svi se mi vodimo da radimo za MUP Sektor za vanredne situacije, dakle imamo dva državna ispita završeno, završen dril sa profi vatrogasscima.
о мени показује моје тело. ранеŠta je smešno.
Ne verujem ni ja tebi, pošto u perzistentno se ovde praviš kao da si stručnjak u svemu.