Novi Sad: Državljanin BiH teško pretučen na Exitu

• Začetnik teme Začetnik teme Uysal
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Uysal

Elita
Poruka
16.872
Jedan državljanin Bosne i Hercegovine teško je povrijeđen u kampu muzičkog festivala Exit, piše srbijanski Blic.

Novosadska policija je saopćila da je njemu jučer nepoznata osoba udarcem u glavu polomila vilicu.

Dodaje se da su sinoć u Dunavskom parku nepoznate osobe napale jednog mladića iz Kanade i ukrale mu ranac sa pasošem, novcem i video kamerom.

Prema procjenama policije, prve večeri festivala Exit na Petrovaradinskoj tvrđavi prisustvovalo je oko 35.000 ljudi, dok su organizatori saopćili da je sinoć bilo više od 40.000 posjetilaca.

Policija je zaplijenila oko 100 grama marihuane, oko 80 grama amfetamina i 87 komada različitih tableta. Masovnijeg narušavanja javnog reda i mira nije bilo.

U zatvoru su zadržana dvojica domaćih državljana zbog sumnje da su švercovali drogu, a zbog posjedovanja droge uhapšeno je 27 stranaca koji će biti privedeni istražnom sudiji Osnovnog suda u Novom Sadu.

http://www.sarajevo-x.com/bih/crnahronika/clanak/110708129

-----------------------
Eto kako u Srbiji docekuju Bosance.

Замисли балија претучен... . А то што у Новом Пазару више Срби не смеју да шетају слободно то ником ништа ал ако је један балија претучен то је одмах велика ствар...???

Мислим од скупу на којем се налази од 30-60% надрогираних и преко 90% алкохолисаних људи десила се туча и сад то нешто као чудно ???

Jedan državljanin Bosne i Hercegovine teško je povrijeđen u kampu muzičkog festivala Exit, piše srbijanski Blic.

Novosadska policija je saopćila da je njemu jučer nepoznata osoba udarcem u glavu polomila vilicu.

Dodaje se da su sinoć u Dunavskom parku nepoznate osobe napale jednog mladića iz Kanade i ukrale mu ranac sa pasošem, novcem i video kamerom.

Prema procjenama policije, prve večeri festivala Exit na Petrovaradinskoj tvrđavi prisustvovalo je oko 35.000 ljudi, dok su organizatori saopćili da je sinoć bilo više od 40.000 posjetilaca.

Policija je zaplijenila oko 100 grama marihuane, oko 80 grama amfetamina i 87 komada različitih tableta. Masovnijeg narušavanja javnog reda i mira nije bilo.

U zatvoru su zadržana dvojica domaćih državljana zbog sumnje da su švercovali drogu, a zbog posjedovanja droge uhapšeno je 27 stranaca koji će biti privedeni istražnom sudiji Osnovnog suda u Novom Sadu.

http://www.sarajevo-x.com/bih/crnahronika/clanak/110708129

-----------------------
Eto kako u Srbiji docekuju Bosance.

ruka mu se pozlatila... :)

Замисли балија претучен... . А то што у Новом Пазару више Срби не смеју да шетају слободно то ником ништа ал ако је један балија претучен то је одмах велика ствар...???

Мислим од скупу на којем се налази од 30-60% надрогираних и преко 90% алкохолисаних људи десила се туча и сад то нешто као чудно ???

Ajde ti balijo prije svega ne lupaj.

Uysal, jesu li ovi batinasi trazili momku licnu kartu? Sumnjam. Il' je imao previse vutre a nije htio da podijeli sa "bracom" il' je trazio guzici cepa. Opasni su Novosadjani, ne daju oni tek tako lako svoje mace. :ok:

Na EXIT-u su sve sami drogasi kojima uopste nije bitna ni vjera ni nacija nista bez dop. Za njih je dzoint Bog i Allah

Uysal, jesu li ovi batinasi trazili momku licnu kartu? Sumnjam. Il' je imao previse vutre a nije htio da podijeli sa "bracom" il' je trazio guzici cepa. Opasni su Novosadjani, ne daju oni tek tako lako svoje mace. :ok:

Na EXIT-u su sve sami drogasi kojima uopste nije bitna ni vjera ni nacija nista bez dop. Za njih je dzoint Bog i Allah

Lahko je prepoznati bosanski naglasak, a pogotovo sarajevski. ;)

Па то сам и ја рекао...мислим ја сам из Новог Сада ако неко зна ко су и шта су егзитовци то сам ја...Да би био довољно луд да скочиш са моста мораш бити само две ствари... наркоман и британац ...? Јбг кад британци не смеју да се каче са Србима :mrgreen:

Kakav je to srbijanski novinski list Blic? Daj hoce te li vec jednom nauciti da Srbi nisu Srbijanci!!!!
A ako je u kampu onda ga je neki balija nalupao. Koji ce andrak Srbi u kampu :)

A ovaj Kanadjanin je trebao da zna bolje a ne da uvece ide sam kroz park...

Postoji samo jedan srpski narod. I ovde i tamo.
A ti bi morao da prestanes da vredjas.
Sve to ti vrlo dobro znas, al provociras, je si inace primitivac,

Poslednja izmena:
A tebi smeta kad neko kaze "lahko" ili "kahva"? :think:
Ti koji tako govore mora da su mudzahedini naoruzani do zuba. :rtfm:
Ne smeta mi uopšte...Mnogo sam ja fildžana kahve ispio na Baš-čaršiji i mnogo Ferhatovićevih ćevapa pojeo...
Samo ti kažem kahva neka ostane ono što je u Bosni vazda bila- kahva, a posao radi lako kako se u Bosni odvajkada i radilo...;)

Postoji samo jedan srpski narod. I ovde i tamo.
A ti bi morao da prestanes da vredjas.
Sve to ti vrlo dobro znas, al provociras, je si inace primitivac,

Sta tebi decko nije jasno?To sto si primitivan i nisi u stanju da ukljucis mozak je tvoj problem. EXIT se npr odrzava u Novom Sadu ( ne bas tacno ) al u svakom slucaju u Vojvodini. U Vojvodini zive Srbi a svako ko ih naziva Srbijancima je mentalno retardiran... Pre nego sto napises neku glupost procitaj jos jednom ili se barem razbudi....

Poslednja izmena:
Da ti ne smeta ti ne bi obracao paznju na takve banalne stvari.

smeta mi samo bespotrebna provokacija sa tvoje strane tim lahko, koja ni u Sarajevu nije zaživjela. Inače, ovde je puno Bosanaca i ijekavica je uobičajena stvar na ulicama Beograda i niko ne obraća pažnju na nju. Tako isto, niko nije obraćao pažnju na moju ekavicu u Sarajevu, iako sam mogao pricati i ijekavicom (Hercegovac i Crnogorac sam po poreklu)...

Kaže se drogalji :mrgreen:

smeta mi samo bespotrebna provokacija sa tvoje strane tim lahko, koja ni u Sarajevu nije zaživjela. Inače, ovde je puno Bosanaca i ijekavica je uobičajena stvar na ulicama Beograda i niko ne obraća pažnju na nju. Tako isto, niko nije obraćao pažnju na moju ekavicu u Sarajevu, iako sam mogao pricati i ijekavicom (Hercegovac i Crnogorac sam po poreklu)...

Ako tebe vrijedja sto drzim do svog jezika, onda ti se stvarno izvinjavam. :cool::lol:
U Sarajevu poprilicno dosta raje kaze "lahko", ona druga polovina ne govori tako, jer danas nazalost ima mnogo onih koji se jos uvijek dodvoravaju Srbima, ulizuju im se, pa onda se stide reci i kako se zovu, najvise bi voljeli da kazu da su Jovane, Radmile, Tanje ili da su Miloradi, Ognjeni, Slobodani itd.
U Beogradu sumnjam da ima Bosanaca, to su ovi srbi iz manjeg bh.entiteta koji tamo studiraju ili žive. I Zdravko Čolić govori ijekavicom, ali on je Srbin, pa za njega nema opasnosti.
Ipak, ako ti ja smetam sto kazem "lahko", a ne "lako", kako onda da ti ne smeta Hanka Paldum, za koju tvrdis da je velika prijateljica tvojih roditelja. Hanka je u Stranci za BiH, Silajdzicevoj stranci, i jos uz to snimila pjesmu u cast zrtava genocida u Srebrenici.

Poslednja izmena:

Back