Novi napad pasa u Beogradu - Psi napali ženu i vukli je do ulice

Doticnu zenu poznajem i upravo sam veceras cula sta se desilo .
Situacija je grozna i vrlo slozena tako da je one by one od ujutro prebacuju po klinikama i bolnicama i pokusace da saniraju rane a ujutro cemo i znati dali ce morati na operaciju zgloba pod hitno ili ovako kako jeste bar 6 nedelja u gipsu .
Zena inace voli pse i nema sanse da ih je na bilo koji nacin izazvala osim sto je u rukama imala svog malog psa sto moze da bude okidac za napad .
Dali su onda ti psi lutalice sterilisani , cipovani i vakcinisani ?
Sigurno NE , jer sterilisan pas nema taj nagon za napadom a vise je nego sigurno da joj onda ne bi dali vakcinu protiv tetanusa a i BESNILA , koja nije ni malo naivna za primiti jer komplikacije mogu biti prilicno velike .
Sve je jos sveze i videcemo kako ce se dalje odvijati situacija :(

Шта би било да их не воли? Напад би био оправдан, и још би жена била процесуирана?

Прича о томе да их воли, треба да изазове емпатију код љубитеља џукела, ваљда...:roll:

e svasta ............

ja sam imala skoro 15 godina ogromnog dugodlakog vucjaka i moje dete je odraslo sa njim pa je opet svojevremeno napao copor pasa i jedan ugrizao
u tom momentu je imala neku kesu u rukama kojom je mlatarala u hodu i moguce da je to bila provokacija ako su bili gladni
cinjenica je da su je okruzili i ona stala i cekala da vidi sta ce se desiti JER STRAHA NIJE IMALA i pored svega , misleci valda da su svi psi kao njen

ljudi koji se boje odasilju taj strah koji copor jos vise iritira i daje jos vise snage za napad

u tom smislu je i bila moja moja recenica :evil:

Danijela se ne boji pasa i nije ih provocirala nicim !

Protivnik sam pasa i bilo kojih zivotinja lutalica i imam pravo to da kazem jer sam dugo imala psa i znam koliko zrtava smo svi u kuci podneli zarad te vrste ljubavi koja se stvori izmedju kucnog ljubimca i porodice .
Ko se odluci na to mora da bude svestan obaveza koje ima jer postaje kao novi clan porodice sa svim svojim zahtevima i u kuci i van kuce prema okolini .
Ne moze se tek tako izbaciti napolje i pustiti da se sam snalazi u sred grada gde se naravno nastave da kote i divljaju udruzujuci se u copore .
Azili previse kostaju ako nema donatora a i to je sumnjiva prica . Znam pricu za azil u blizini aerodroma i ni malo mi se ne dopada . U takvim slucajevima bolja je humana eutanazija nego ziveti cak i u azilu

aj sad ljubitelji ...... oj-ha napad...... ne menjam stav jer odmalena sam imala zivotinje i imam puno pravo na ovakav stav
kome se ne dopada neka usvoji svaku napustenu zivotinju koju sretne i vidi dokle ce moci tako :think:

Градске власти морају да уложе више новца у азиле за псе.

:lol: koje novce ?
jel mozda onih 400.000 koje godisnje npr daju za ''razvoj'' jedne maloletne teniserke po politickom kljucu a ne po rezultatima i pritom se jos uchepe u ugovor za svaki slucaj za buducnost

Градске власти морају да уложе у народне кухиње и смештај за бескућнике - људе.
e to su vec prave tuzne price kojih je sve vise

juce sam u jednoj bolnici bila prisutna tretiranju pacijenta kome treba da se izvrsi transplatacija pankreasa
covek je zapenio od ogromnog secera koji ima
i ?
kod nas se to ne radi nigde a i ne postoji medjudrzavni ugovor sa bilo kojom zemljom za te vrste operacija :eek:
kosta inace 100.000 evra u svajcarskoj
koje naravno covek nema
sama cinjenica da je u toku ove godine 200 puta posetio samo dom zdravlja radi raznih uputa i da je tretiran i juce na moje oci gore nego svaka izbacena zivotinja od strane m sestara a i same cuvene doktorke , govori o nama

Danijela danas preko veza krci sebi put prema ozdravljenju jer bi se ohoho nacekala na njihove upute i zakazane preglede

Odoh sad da pisem prijavu doktorki od juce za drugi slucaj
daleko im lepa kuca i niko ih ne trebao

Zemljo Srbijo :dash:

e svasta ............

ja sam imala skoro 15 godina ogromnog dugodlakog vucjaka i moje dete je odraslo sa njim pa je opet svojevremeno napao copor pasa i jedan ugrizao
u tom momentu je imala neku kesu u rukama kojom je mlatarala u hodu i moguce da je to bila provokacija ako su bili gladni
cinjenica je da su je okruzili i ona stala i cekala da vidi sta ce se desiti JER STRAHA NIJE IMALA i pored svega , misleci valda da su svi psi kao njen

ljudi koji se boje odasilju taj strah koji copor jos vise iritira i daje jos vise snage za napad

u tom smislu je i bila moja moja recenica :evil:

Danijela se ne boji pasa i nije ih provocirala nicim !

Protivnik sam pasa i bilo kojih zivotinja lutalica i imam pravo to da kazem jer sam dugo imala psa i znam koliko zrtava smo svi u kuci podneli zarad te vrste ljubavi koja se stvori izmedju kucnog ljubimca i porodice .
Ko se odluci na to mora da bude svestan obaveza koje ima jer postaje kao novi clan porodice sa svim svojim zahtevima i u kuci i van kuce prema okolini .
Ne moze se tek tako izbaciti napolje i pustiti da se sam snalazi u sred grada gde se naravno nastave da kote i divljaju udruzujuci se u copore .
Azili previse kostaju ako nema donatora a i to je sumnjiva prica . Znam pricu za azil u blizini aerodroma i ni malo mi se ne dopada . U takvim slucajevima bolja je humana eutanazija nego ziveti cak i u azilu

aj sad ljubitelji ...... oj-ha napad...... ne menjam stav jer odmalena sam imala zivotinje i imam puno pravo na ovakav stav
kome se ne dopada neka usvoji svaku napustenu zivotinju koju sretne i vidi dokle ce moci tako :think:

Страх од чопора паса, па и од неких власничких, већих опаснијих раса је реалан, а не ирационалан страх, јер већи пси могу веома озбиљно да повреде човека, па чак и да га усмрте*.

* случај Диане Випл из Сан Франциска, која је изуједана до смрти од две канарске доге у сопственој згради, пред вратима свог стана.

Наравно да они који узимају љубимца, морају бити свесни и одговорни људи, али друштво не сме априори да рачуна на нечију свест и одговорност, већ мора власницима љубимаца, а посебно онима који држе потенцијално опасне псе (и друге животиње, као змије, тарантуле....) да постави нека ограничења, типа шта се сме држати у стамбеној згради и под којим условима. Наравно, друштво свако понашање које излази из законских оквира мора да санкционише.

Код нас је у целој причи трагично то што друштво, држава толерише чопоре паса луталица, као и неприхватљиво понашање многих власника паса. Чопори паса луталица немају шта да траже по градским улицама, а власници треба барем да чисте за својим љубимцима, да их воде на повоцу, а опасније псе са корпом и наравно немају шта да траже на дечијим игралиштима.

:lol: koje novce ?

e to su vec prave tuzne price kojih je sve vise

juce sam u jednoj bolnici bila prisutna tretiranju pacijenta kome treba da se izvrsi transplatacija pankreasa
covek je zapenio od ogromnog secera koji ima
i ?
kod nas se to ne radi nigde a i ne postoji medjudrzavni ugovor sa bilo kojom zemljom za te vrste operacija :eek:
kosta inace 100.000 evra u svajcarskoj
koje naravno covek nema
sama cinjenica da je u toku ove godine 200 puta posetio samo dom zdravlja radi raznih uputa i da je tretiran i juce na moje oci gore nego svaka izbacena zivotinja od strane m sestara a i same cuvene doktorke , govori o nama

Danijela danas preko veza krci sebi put prema ozdravljenju jer bi se ohoho nacekala na njihove upute i zakazane preglede

Odoh sad da pisem prijavu doktorki od juce za drugi slucaj
daleko im lepa kuca i niko ih ne trebao

Zemljo Srbijo :dash:

Тачно, то су тужне приче, као што је тужна прича и индиферентност градских власти на изуједане људе.

Ma to za strah je čista budalaština i neosnovana hipoteza.

Jedan pas tako neće napasti ako proceni da je slabiji. Samo će lajati. (Pod uslovom da je agresivan). Eventualno će od iza leđa ujesti za nogu. Ali veći čopor pasa će izimno napasti ako se oseti jačim od jedinke koju napada i to bez obzira da li se taj neko plaši ili ne. Oni su jači i vode se time.

Pa mene umalo da urnišu prošle godine jedno 5-6 njih. Sreća pa sam prošao bez povreda jer sam se branio i rukama i nogama (pazio da mi ne priđu s leđa i šutirao ih kad god se previše približe). Onda su ko po dogovoru odustali od kidisanja. A gospoda savesni gradžani koji je tu bio pun **** nisu ni prstom mrdnuli. Posle naišli neki momci sa kamenjem (koji su napadnuti pre mene) pa se neka tetka pobunila zbog jadnih kuca. E, što li meni nije zucnula, tako bih je slatko razvukao preko onog nasipa da bi sve zvonilo.....

Doticnu zenu poznajem i upravo sam veceras cula sta se desilo .
Situacija je grozna i vrlo slozena tako da je one by one od ujutro prebacuju po klinikama i bolnicama i pokusace da saniraju rane a ujutro cemo i znati dali ce morati na operaciju zgloba pod hitno ili ovako kako jeste bar 6 nedelja u gipsu .
Zena inace voli pse i nema sanse da ih je na bilo koji nacin izazvala osim sto je u rukama imala svog malog psa sto moze da bude okidac za napad .
Dali su onda ti psi lutalice sterilisani , cipovani i vakcinisani ?
Sigurno NE , jer sterilisan pas nema taj nagon za napadom a vise je nego sigurno da joj onda ne bi dali vakcinu protiv tetanusa a i BESNILA , koja nije ni malo naivna za primiti jer komplikacije mogu biti prilicno velike .
Sve je jos sveze i videcemo kako ce se dalje odvijati situacija :(

moram da priznam da mi to nije jasno
ako nekog osakate (sterilisu) normalno bi bilo da bude jos nervozniji, mrzovoljniji i agresivniji nego pre

e pa NIJE
ako su psi lutalice sa neke teritorije prosli CNR program , trebalo bi da su ostali miroljubivi i onda oni svoju Pasju terotpriju cuvaju od DRUGIH pasa a ne LJUDI .
oni se obelezavaju raznim bojama ogrlice .
Agresivni , bolesni , lose dresirani pa izbaceni .... nemaju sta da traze na ulici
To je posao grada jer se onda sve drzi pod kontrolom .
Ali kako nisu sposobni ni pse da kontrolisu tako i neznaju koliko gladnih i bolesnih ljudi ima u ovom gradu a kojima ZAISTA treba momentalna pomoc :rtfm:

Imam 2 psa, velikog bernskog i maltezera, dakle znam šta je pas, volim pse i znam koliko rada, brige i novca ide tu. I mislim da sam odgovoran vlasnik.
Ali nemam razumevanje za uličnog psa, bio on u čoporu ili ne. Te pse je neophodno ukloniti sa ulice, makar primenili i nepopularne mere. Takođe mislim da domaća životinja i njeno "pravo" ne može bi tretirano ni slično kao pravo čoveka. Tu je neko teško pomešao nešto, pa nam kojekakve organizacije za zaštitu životinja proturaju koješta. Zna se gde je mesto psu, a gde čoveku.

Imam 2 psa, velikog bernskog i maltezera, dakle znam šta je pas, volim pse i znam koliko rada, brige i novca ide tu. I mislim da sam odgovoran vlasnik.
Ali nemam razumevanje za uličnog psa, bio on u čoporu ili ne. Te pse je neophodno ukloniti sa ulice, makar primenili i nepopularne mere. Takođe mislim da domaća životinja i njeno "pravo" ne može bi tretirano ni slično kao pravo čoveka. Tu je neko teško pomešao nešto, pa nam kojekakve organizacije za zaštitu životinja proturaju koješta. Zna se gde je mesto psu, a gde čoveku.

ljudi su zli a psi dobri, shodno tome na ulicama je potrebno da ima vise pasa :) a manje ljudi

Back