Novi napad molotovljevim koktelom na kuću srpskog para u Australiji

Mortimer

Veoma poznat
Poruka
11.366
Srpski bračni par u australijskom gradu Adelejdu sinoć je za dlaku izbegao smrt kada je na njihovu kuću bačen molotovljev koktel, drugi u samo sedam dana.
Stanari kuće u naselju Vudvil, koje australijski novinari predstavljaju kao srpski par u šezdestim godinama, sa imenima Jelena i Džon, izjavili su da je Džon video muškarca kako baca zapaljeni molotovljev koktel kroz prozor njihove kuće oko 2.30 sati ujutru po lokalnom vremenu.
- Da je moj muž spavao u toj sobi, on bi izgoreo - rekla je Jelena jecajući.
Par je odmah izašao iz zapaljene kuće u baštu, odakle su pokušali da ugase vatru kofama vode i baštenskim crevom, ali su uskoro morali da pozovu vatrogasce. Požar je načinio štetu koja je procenjena na 150.000 autsralijskih dolara (oko 110.000 evra).
To je drugi put u nedelju dana da je na kuću Jelene i Džona bačen molotovljev koktel. Prvi se, srećom, odbio o gredu i završio je u dvorištu. Jelena kaže da je na njihov dom pucano u martu, a da su meci pogodili saksije na prozorima. Ona tvrdi da ne zna razlog napada na njihovu kuću, u kojoj stanuju od 1984. godine.
- Mi ovde živimo prelepo, srećno. Sve komšije me znaju, uvek sam u kući ili u bašti, kuvam. Nismo u svađi ni sa kim - kaže Jelena.

http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/25...im-koktelom-na-kucu-srpskog-para-u-Australiji

Pitam se ko bi to mogao biti da na dvoje staraca baca molotovljeve koktele?

Back