Novi istorijski film u Srbiji

O čemu bi ste voleli da gledate sledeći film ?

• O caru Dušanu

• O Svetom Savi

• O Kolubarskoj bici

• O srednjem veku u Srbiji

• O modernoj istoriji Srbije

• Nešto drugo

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
O cemu god da bude, optuzice nas za velikosrpsku propagandu, falsifikovanje istorije i promociju neevropskih vrednosti.

Zar bi bilo evropski da se snimi fim o Caru Dusanu, tom varvarinu koji je okupirao drevne balkanske drzave, Vojvodinu, Sandzak, Kosovo...?

Ja iskreno, nemam pojma... Ne bi bilo loše da se snimi nešto ali suvoparan istorijski film - nešto mi se ne sviđa (a s' obzirom na stručnost naših scenarista i režisera film će upravo biti to - suvoparan)... Oni bi se isključivo držali istorijskih činjenica ali nije loše dodati nešto novo, ubaciti nešto zanimljivo... Ni hrana nije dobra bez soli...

Bilo bi dobro da se snimi film o caru Dusanu... S obzirom na materijal mogao bi da se napravi spektakl...
Ali s obzirom na "strucnost nasih scenarista" i glumacku postavu koja to ne bi mogla da odradi ispao bi suvoparan istorijski film...
A takva licnost zasigurno zasluzuje bar jedan dooobar film ;)

Да би се снимио озбиљан историјски филм потребно је да аутор филма и екипа која ради на сценарију добро познаје сопствену историју као и да није подложна дневнополитичкој подобној интерпретацији и извртању историјских чињеница. Такође потребна су и огромна средстава, а наша власт неће финансирати филм који не одобри Ујка Сем. Такође, осим Синише Ковачевића и још неких светлих изузетака наши синеасти се у борби за прљавим доларима утркују који ће више да пљуне по свом народу, тако да не верујем ни да имамо довољно људских ресурса за овакав филм-можда и имамо али политички кланови у уметности их држе на маргинама, а форсирају се излизани и неталентовани квазиглумци, квазирежисери и остала дебилна боранија.

Према томе озбиљан и аутентичан историјски филм у Србији не треба очекивати пре 2050 ако и тад...

Koja god tema da se obradi, mislim da bi bilo neophodno da to bude u koprodukciji sa strancima, i to onim sa Zapada. Holivud, zasto da ne? Nije problem uloziti 50-100 miliona evra, znamo da ima pojedinaca u zemlji i inostranstvu koji imaju taj novac, problem je sto smo mi do sada uglavnom snimali ovakve filmove za domace, eventualno regionalno trziste, pa je, logicno, i isplativost takvih projekata bila mala. Ali, ako bismo uspeli da zainteresujemo neke poznate likove za ovakav film, a to uopste nije nemoguce, uspeh bi bio zagarantovan. Scenario i ne mora da pise Srbin, ali bi nasi strucnjaci morali da nadziru pisanje. Rezija - isto tako. Glumci, pola-pola. Vazno je da bude sto vise svetski poznatih imena, jer imena privlace publiku, a nama treba sto vise publike ako hocemo da afirmisemo sebe, svoju istoriju i kulturu.

Inace, film bi mogao da bude o WWI, sta god iz tog perioda, recimo proboj Solunskog fronta i doprinos Srba ishodu rata.

Poslednja izmena:
Koja god tema da se obradi, mislim da bi bilo neophodno da to bude u koprodukciji sa strancima, i to onim sa Zapada. Holivud, zasto da ne? Nije problem uloziti 50-100 miliona evra, znamo da ima pojedinaca u zemlji i inostranstvu koji imaju taj novac, problem je sto smo mi do sada uglavnom snimali ovakve filmove za domace, eventualno regionalno trziste, pa je, logicno, i isplativost takvih projekata bila mala. Ali, ako bismo uspeli da zainteresujemo neke poznate likove za ovakav film, a to uopste nije nemoguce, uspeh bi bio zagarantovan. Scenario i ne mora da pise Srbin, ali bi nasi strucnjaci morali da nadziru pisanje. Rezija - isto tako. Glumci, pola-pola. Vazno je da bude sto vise svetski poznatih imena, jer imena privlace publiku, a nama treba sto vise publike ako hocemo da afirmisemo sebe, svoju istoriju i kulturu.
.

:ok: .

Inace, film bi mogao da bude o WWI, sta god iz tog perioda, recimo proboj Solunskog fronta i doprinos Srba ishodu rata.

Мислим да је то погрешан приступ.
Такав пројекат уопште не треба да тежи комерцијализацији и исплативости него да акценат буде на квалитету и аутентичној историјској грађи. То би по мојој визији требао бити пројекат од националног значаја који би морао окупити најеминентније стручњаке из свих релевантних области који би морали, ако не бити Срби, оно изванредно познавати историјске околности о којима говори филм.

Ово о чему ти причаш је више у циљу неке рекламице која не би могла оставити дубљи траг и која би била узалудан одговор на бљувотине које снимају о нама дуги низ година. Моје је мишљење да се такав историјски филм треба пре свих обраћати нама, Србима јер ми полако али сигурно губимо темеље националног идентитета услед дејства разних нечастивих сила. За пројекте намењене профиту, тржиштима и тексашким домаћицама увек ће се наћи неки Драгојевић, Ђуричко, Карановић...

Мислим да је то погрешан приступ.
Такав пројекат уопште не треба да тежи комерцијализацији и исплативости него да акценат буде на квалитету и аутентичној историјској грађи. То би по мојој визији требао бити пројекат од националног значаја који би морао окупити најеминентније стручњаке из свих релевантних области који би морали, ако не бити Срби, оно изванредно познавати историјске околности о којима говори филм.

Ово о чему ти причаш је више у циљу неке рекламице која не би могла оставити дубљи траг и која би била узалудан одговор на бљувотине које снимају о нама дуги низ година. Моје је мишљење да се такав историјски филм треба пре свих обраћати нама, Србима јер ми полако али сигурно губимо темеље националног идентитета услед дејства разних нечастивих сила. За пројекте намењене профиту, тржиштима и тексашким домаћицама увек ће се наћи неки Драгојевић, Ђуричко, Карановић...

Ako se u startu krene sa idejom da film bude namenjen domacem trzistu, onda dobijas novi Boj na Kosovu - malo trziste ne garantuje profit, vec gubitak za investitore, a to znaci da niko sem drzave nece da finansira takav film. Onda drzava odvoji neku bednu sumu za koju pristaje da radi jedino Sotra i njemu slicni, i onda se posle smejemo kad jedan isti statista gine pet puta u razlicitim scenama ili se u kadru pojavi neki zalutali traktor itd. S druge strane, Kinezi, Korejanci, pa evo i Turci su shvatili da komercijalizacija ne samo da je neophodna, vec ne mora uopste da bude u koliziji sa istorijskim cinjenicama tj. na stetu nacionalnih interesa, a cak je pozeljno i malo dodatnog sminkanja (kao sto je uradjeno u Hrabrom srcu) da bi se privukla publika. Postoji ogroman broj ljudi na svetu koji uopste nije cuo za Srbiju a kamoli da poznaje nasu slavnu istoriju, i ovo je jedini nacin da im se priblizimo. Ako necemo mi sami da radimo na svojoj reklami, reklamirace nas drugi, ali u negativnom svetlu, kao sto to vec rade.

Разумем твој поглед на ствар али мислим да се ми потпуно непотребно оптерећујемо сликом о нама у свету. Та слика је таква каква јесте и ми ту не можемо ништа променити, без обзира на тамо неки филмић који би снимили. Ту слику кроје много моћнији од нас.
Шта мене брига шта тамо неки дебил из Висконсина или Брауншвајга мисли о мом народу, када ће његова политичка елита увек наћи начин да искриви слику о нама и направи жртве од тамо неких Ханџар дивизија и Абу хамзи.

Slažem se sa SAMCRO, za film, bitno je da bude gledan (već sam na drugoj temi pisao) jer dobar film vuče sa sobom dosta drugih dobrih filmova... Šta je poenta uraditi film koji će pogledati recimo 400.000 Srba (gotovo nemoguće, pola bioskopa ne radi...ma više od pola) ako film ne zaradi i ne omogući snimanje još filmova, zašto snimiti jedan film i stati tu jer je loše urađen ili malo gledan...?
Ali se takođe slažem sa Velebitdrema za ovaj poslednji post iznad mene... Tačno je ali to ne znači da ne treba da pokušamo... Zašto da iko misli loše o nama...?

Разумем твој поглед на ствар али мислим да се ми потпуно непотребно оптерећујемо сликом о нама у свету. Та слика је таква каква јесте и ми ту не можемо ништа променити, без обзира на тамо неки филмић који би снимили. Ту слику кроје много моћнији од нас. Шта мене брига шта тамо неки дебил из Висконсина или Брауншвајга мисли о мом народу, када ће његова политичка елита увек наћи начин да искриви слику о нама и направи жртве од тамо неких Ханџар дивизија и Абу хамзи.
Ja se slažem sa SAMCROM, film je moćno sredstvo propagande, to su znali i Lenjin i Gebels. Zašto misliš da je slika o nama "Та слика је таква каква јесте" ako ne zbog propagande, ili nedostatka iste? Uostalom, ja bih baš da pustim suzu nad sudbinama naših narodnih heroja, umesto da plačem zbog nekih škotskih gologuzana, ili engleskih kraljica... Ko će da čita knjige iz istorije, u dalekom Vinskonsinu? Ali neki filmić... i odmah bude 'Yo man, those Serbs, they're cool'

p.s. A bez kalkulisanja i ozbiljno: to su fenomenalne priče koje bi svet trebalo da zna. I baš to je fenomenalan bioskop: priča o dešavavanjimaa, ljudima, predelima ili vremenu o kojima nikad ništa u životu nisi čuo, ili vrlo malo i površno. Niko neće da uhvati knjigu da čita o Srbima zbog onoga što je video a CNN-u. Ali zbog nekog moćnog filma... može da se zainteresuje da malo pročeprka. Ili - u većini slučajeva - da skroz poveruje u sve što je na platnu. Pa šta je par miliončića za takvu stvar?

Poslednja izmena:
Meni se uvek činilo da bi se o Nemanjićima mogla snimiti odlična, ozbiljna visokobudžetna serija, koja bi angažovala eminentne istoričare - ne ni bolesne glorifikatore srbske istorije ni lokalne fašistoidne srbomrsce. Postoji odličan materijal, izgleda da fale dobri i ozbiljni scenaristi koji umeju da se izdignu iznad dnevnopolitičkih tema.

Bez ozbiljnih sredstava i priprema ne treba nista snimati, da ne bi neke budale napravile sprdnju od nase istorije. Da bi bilo nesto od toga drzava treba da da podrsku ozbiljnim sredstvima, al svi znamo zasto do toga nece skoro doci....

Imamo izuzetno bogatu istoriju, i previse :D i stvarno svasta moze da se napravi...Serja kao sto je gore napisano je odlicna ideja...Hrvati su skoro napravili dokumentarac o svojim kraljevima, da ne ulazim sada u njegovu istorijsku tacnost, ali takva stvar sa dobrom produkcijom bi verovatno postigla odlican efekat :)

A zasto ne i nesto komercijalno? To bi definitivno gledalo najvise ljudi, kad bi nesto iz srednjevekovne istorije odradili sa holivudskim efektima, dobrom pricom to bi isto bilo odlicno....A mogli bi i po nekoj epskoj pesmi odlican film snimiti.... Samo nam trebaju pare :mrgreen:

O cemu god da bude, optuzice nas za velikosrpsku propagandu, falsifikovanje istorije i promociju neevropskih vrednosti.

Zar bi bilo evropski da se snimi fim o Caru Dusanu, tom varvarinu koji je okupirao drevne balkanske drzave, Vojvodinu, Sandzak, Kosovo...?

kad bi bio snimljeno iole objektivno, bez namere veličanja "slavne prošlosti" gde istinitost informacija izvuku deblji kraj - zašto da ne
problem je što nema ko da finansira ISTORIJSKI TAČAN film
ko god da pare hoće malo iskrivljenu verziju u svoju korist

a najgora varijanta je da ga plaća sama država

ne slažem se sa ovim. možda je to samo faza u našoj kinematografiji, ali većina najpoznatijih glumaca su uglavnom loši glumci, ili, barem nepodobi za uloge u istorijskim filmovima. većina njih su vrlo šablonski glumci koje tolerišemo u filmovima/serijama jer i ne znamo za bolje. mislim, oduševljavamo se njima, a nemamo kontakta sa jednom potpuno svežim kontigentom glumaca koji ne mogu da izbiju na komercijalu, pa većinski jer to ne žele. kaže drug glumac: radije ću da čistim ulice beograda nego da glumim u šotrinoj seriji. ja pozdravljam.

a druga stvar je: publika je pobesnela rulja. film koji se pravi da bi se svideo publici i pokupio pare na blagajnama vredi jedino za potpalu. npr u istorijskom filmu o karađorđu bi trebalo da bude pomenuto da je imao problem sa izlivima besa, da je ubio oca, tukao ženu i u principu bio jedan vrlo namrgođen lik. pored svih ostalih sjajnih vojničkih kvaliteta. dakle, takav film nema šanse da bude finansiran u srbiji.

ja bih volela da vidim istorijski film koji će se baviti problematikom identiteta nacije, a ne nekim istaknutim ličnostima.
npr film o životu srba u vojnoj krajini posle seobe, ili o zajednici srba tokom pokušaja osamostaljivanja mađara 1848.

Neko iz Holivuda da ulozi 50 milona u film sa kojim njihova publika ne moze da se poistoveti, pa samim tim nece ici da ga gleda?! When hell freezes over. Ili kad na vrbi rodi grozdje, po srpski.
Cak i filmovi koji nisu direktno vezani za njihovu istoriju, kao Braveheart ili Kingdom of Heaven pricaju pricu prilagodjenu shvatanjima americke publike i vrednostima i iedealima koje oni mogu da prepoznaju.
To treba da bude nas nacionalni projekat, ako se radi koprodukcija, neka se radi sa nekom evropskom kinematografijom, ali cisto u smislu da mi platimo strance da nam dodaju na profesionalizmu i kvalitetu.
Nebitno kojim periodom i temom se bavi. Najvaznije za mene je dobar scenario, pa tek onda solidna tehnicka realizacija. I da ne rezira Sotra. :lol:
Bila bi ok i neka serija, cak i ako se odigrava uglavnom u zatvorenom prostoru, sa fokusom na vladarsku porodicu. Ili neki dobar dokumentarac, kao gorespomenuti koji su napravili Hrvati, sasvim solidan kvalitet.

ne slažem se sa ovim. možda je to samo faza u našoj kinematografiji, ali većina najpoznatijih glumaca su uglavnom loši glumci, ili, barem nepodobi za uloge u istorijskim filmovima. većina njih su vrlo šablonski glumci koje tolerišemo u filmovima/serijama jer i ne znamo za bolje. mislim, oduševljavamo se njima, a nemamo kontakta sa jednom potpuno svežim kontigentom glumaca koji ne mogu da izbiju na komercijalu, pa većinski jer to ne žele. kaže drug glumac: radije ću da čistim ulice beograda nego da glumim u šotrinoj seriji. ja pozdravljam.

Ne znam da li se razumemo, ja sam mislio na ukljucivanje stranih poznatih glumaca, jer cim u film stavis jedno ili vise poznatih imena, mozes da racunas na par puta vecu gledanost na svetskom nivou. Uostalom, to je vec radjeno za vreme SFRJ u partizanskim filmovima, a i mnoge nacionalne kinematografije van engleskog govornog podrucja se bore rukama i nogama da dovedu nekoga iz Holivuda da glumi u nekom njihovom filmu. Ustvari, to nije samo slucaj sa filmskom industrijom, nego i sa sportom i drugim oblastima. Svi se bore da podignu svoj kvalitet da bi svet imao bolju sliku o njima.

a druga stvar je: publika je pobesnela rulja. film koji se pravi da bi se svideo publici i pokupio pare na blagajnama vredi jedino za potpalu. npr u istorijskom filmu o karađorđu bi trebalo da bude pomenuto da je imao problem sa izlivima besa, da je ubio oca, tukao ženu i u principu bio jedan vrlo namrgođen lik. pored svih ostalih sjajnih vojničkih kvaliteta. dakle, takav film nema šanse da bude finansiran u srbiji.

Ne, to je film koji investitore cini zadovoljnim i ohrabruje ih da snime jos slicnih filmova. Ne moraju svi da imaju neku umetnicku vrednost, ali kvantitet radja kvalitet. U obrnutom slucaju, film koji ne pretenduje da se svidi publici obicno niko i ne gleda, a njegovo finansiranje moze da prihvati jedino drzava i to ako autor ima dobre veze u nekoj vladajucoj stranci. Naravno, kod takvih filmova se odmah racuna na negativan finansijski rezultat.

Sto se tice filma o Karadjordju, zar mislis da je Vilijam Volas stvarno bio onako idilican kao sto je predstavljen u filmu? Ili jos bolje, zar mislis da su hajduci bili bukvalno onakvi kakvim ih predstavlja narodna poezija? Film i stvarnost imaju jako malo veze jedno sa drugim.

ja bih volela da vidim istorijski film koji će se baviti problematikom identiteta nacije, a ne nekim istaknutim ličnostima.
npr film o životu srba u vojnoj krajini posle seobe, ili o zajednici srba tokom pokušaja osamostaljivanja mađara 1848.

To ce nazalost morati da saceka neka bolja vremena.

Poslednja izmena:
Neko iz Holivuda da ulozi 50 milona u film sa kojim njihova publika ne moze da se poistoveti, pa samim tim nece ici da ga gleda?! When hell freezes over. Ili kad na vrbi rodi grozdje, po srpski.
Cak i filmovi koji nisu direktno vezani za njihovu istoriju, kao Braveheart ili Kingdom of Heaven pricaju pricu prilagodjenu shvatanjima americke publike i vrednostima i iedealima koje oni mogu da prepoznaju.
To treba da bude nas nacionalni projekat, ako se radi koprodukcija, neka se radi sa nekom evropskom kinematografijom, ali cisto u smislu da mi platimo strance da nam dodaju na profesionalizmu i kvalitetu.
Nebitno kojim periodom i temom se bavi. Najvaznije za mene je dobar scenario, pa tek onda solidna tehnicka realizacija. I da ne rezira Sotra. :lol:
Bila bi ok i neka serija, cak i ako se odigrava uglavnom u zatvorenom prostoru, sa fokusom na vladarsku porodicu. Ili neki dobar dokumentarac, kao gorespomenuti koji su napravili Hrvati, sasvim solidan kvalitet.

Ako su pomenuti filmovi dostigli toliku slavu, ne samo u SAD nego u celom svetu, a to je bitna razlika, ne vidim zasto to ne bi uspela prica o npr. Milunki Savic, jedinoj zeni na svetu koja je ikada odlikovana francuskim ordenom Ratni krst sa zlatnom palmom, a ucestvovala je u Kolubarskoj bici koja se inace proucava na vojnim akademijama sirom sveta, od Vest Pointa do japanskih.

Po cemu se govor majora Dragutina Gavrilovica razlikuje od govora Vilijama Volasa pred bitku sa Englezima, osim sto je bio stvaran a ovaj drugi izmisljen?

Jasenovac. Materijal koji bi mogao da uzdrma ceo svet sa sve Vatikanom, samo kad bismo znali da ga iskoristimo. Al' posto ne znamo...

Znam da nije tema, ali moram da pitam: da li taj drug glumac zaista radi kao đubretar?
Zar nije za glumca ipak mnogo bolje da glumi, nego da odnosi đubre?
Niti vidim zašto je Šotrina serija toliko strašna - mislim, da li očekuje da ga otkrije Majkl Man (lars von Trier?) koji će baš oko 4 ujutro da prolazi pored Kalenića i uoči naočitog đubretara?

A što se tiče poznatih a loših glumaca - mda, naravno da iam dosta foliranta, ali to je valjda razlika između zvezde i glumca. Ima mnogo dobrih glumaca koji su i čuveni, ne slažem se da su svi loši.

Poslednja izmena:
O ženama. Sve one carice, kraljice, majke, sestre, žene, itd. iz epskih pesama. Volela bih da vidim veliki istorijski film, raskošan, o nekoj ženi. Za promenu. Ali da glume stvarno dobre pozorišne glumice, a ne neke lepo izgledajuće folirantkinje.

Ovde dajem svesrdnu podrsku..! O ovome sam imao ideju jos od prosle godine. Naime, bilo bi sjajno kad bi nam neki od nasih vrlih rezisera priblizili i osvjetlili postkosovski period, vrijeme poslije bitke 1389. Dakle, nista o silnim buzdovanima, sabljama i sjajnim oklopima Lazarevih vitezova. Volio bih da vidim jednu pricu o kneginji Milici i Jefimiji i njihovom delanju i ulozi u tom turbulentnom vremenu.. Dvije zene, i ne samo one, koje su spasavale izgubljeno. Pravim analogiju sa danasnjim stanjem u kojem se nalazimo, dok se bus AP-preduzeca 'Miskovic', "Krstic i sin", whatever..., kotrlja ka ivici bioloske, ekonomske i svake druge propasti... (ko jos ne kapira: rijec je o Srbiji) .Konkretan dogadjaj oko kog bi se vrtjela radnja mogao bi da bude njihov put ka dvoru Sultana Bajazita i izbavljenje mladog Stefana Lazarevica.

Simbol zene proslosti i one od danas, tu bi moglo dosta se kaze..

Sad bih podvukao i moj licni stav, kako mislim da je vrijeme doslo da se na vrhu polit. scene Srbije pojavi jedna markantna zena snazne volje, 'Gvozdena Lady', imuna na uticaje nasih monopolista i lokal-kapitalista i spremna da na istoj ravni pogleda u oci npr. jednu Angelu Merkel. Sve mi govori da cemo neizbjezno biti upuceni na instrukcije iz Deutschlanda u narednih 50 god. Mislim da bi to jako uticalo da se ubrzano promjeni tok svijesti, nastup i predstava drugih o nama kao hard-core/macho balkancima (vise nego npr. 1000 B.Tadic/Djokovic i sl. klonova), pa najposle da probudi svijest nas samih o sebi i ulozi zene danasnjice.

Film kao medij, svima poznato, najprije dopire do svijesti pojedinaca, i to bi trebalo da bude jedan angazovani umjetnicki uradak.

Njih dve bih, recimo, mogao da zamislim u glavnim ulogama:
mirjana-jokovic-298879.jpg
Natasa-Ninkovic.jpg

Izbor za lik mladjahnog Stefana ostavljam forumasicama.. :) pa, eto..

Poslednja izmena:
Ne znam da li se razumemo, ja sam mislio na ukljucivanje stranih poznatih glumaca, jer cim u film stavis jedno ili vise poznatih imena, mozes da racunas na par puta vecu gledanost na svetskom nivou. Uostalom, to je vec radjeno za vreme SFRJ u partizanskim filmovima, a i mnoge nacionalne kinematografije van engleskog govornog podrucja se bore rukama i nogama da dovedu nekoga iz Holivuda da glumi u nekom njihovom filmu. Ustvari, to nije samo slucaj sa filmskom industrijom, nego i sa sportom i drugim oblastima. Svi se bore da podignu svoj kvalitet da bi svet imao bolju sliku o njima.

Ne, to je film koji investitore cini zadovoljnim i ohrabruje ih da snime jos slicnih filmova. Ne moraju svi da imaju neku umetnicku vrednost, ali kvantitet radja kvalitet. U obrnutom slucaju, film koji ne pretenduje da se svidi publici obicno niko i ne gleda, a njegovo finansiranje moze da prihvati jedino drzava i to ako autor ima dobre veze u nekoj vladajucoj stranci. Naravno, kod takvih filmova se odmah racuna na negativan finansijski rezultat.

Sto se tice filma o Karadjordju, zar mislis da je Vilijam Volas stvarno bio onako idilican kao sto je predstavljen u filmu? Ili jos bolje, zar mislis da su hajduci bili bukvalno onakvi kakvim ih predstavlja narodna poezija? Film i stvarnost imaju jako malo veze jedno sa drugim.

.

iz tog razloga braveheart nije istorijski film, samim tim nema šta o njemu da se priča na ovoj temi

@Honduras
a što se tiče druga koji je skoro izašao sa FDU
on je napravio izbor: neće prihvatati sve što mu se pred noge baci, već želi da ima izbor uloga, da sam oceni šta želi da igra, a šta ne
jeste stalone počeo u porniću, jeste sad ima pare
ali ima i ljudi sa integritetom i samopoštovanjem na ovom svetu
sad će fanovi bosiljčića da me zakopaju, ali kad god se taj čovek pomene u priči u mom društvu, svi kao po dogovoru napravimo bljak face. nema veze što on možda ima kapaciteta da glumi drugačije likove od kabare majstora i pičkopaćeničkih ljubavnika, on će za nas uvek biti onaj zalizani avijatičar.

p.s. čistio je sneg zimus k'o volonter po beogradu, da li se to računa u đubretarski cv?

Back