Zensis
Početnik
- Poruka
- 5
Hteo bih da sastavim novi pc, ali ne znam koje delove da kupim. Procesor bih hteo neki sa taktom od 3.6 GHz, 8 GB ram i 1 TB memorije, granica sa cenom mi je oko 400 €. Plz help!!!
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Немаш Gaming PC за тако мали новац. 700e ти је почетак.
А ако хоћеш да играш на medium settings узми неки од AMD A серија APU који ти може чак гурати GTA V на неких 30 fps.
То ти је минималац неки који бих ја препоручио, у супротном рекао бих ти да сачекаш још годину дана са куповином PC-а како би им цена мало пала. Још увек су компоненте прескупе.
Немаш Gaming PC за тако мали новац. 700e ти је почетак.
Ti imaš problema sa čitanjem? Sledeći put probaj da detaljno pročitaš šta sam napisao.
Stara tema pre mesec-dva? Ne razumem tvoje ponašanje, ali bih ti predložio da poradiš na njemu.
Za njegov novac jeste apu izbor jer ne znamo kakav gaming želi. I to je najbolja preporuka za njegov cenovni rang, kako bi imao još para da uloži u neku MB matičnu mini-atx, ram, kućište i HDD.
Dakle, ne treba svakom 60+ fpsa u tom cenovnom rangu 1080p na 30fps je sasvim solidan izbor za taj novac.
To ''ni u ludilu'' možda važi za tebe, a ovo ''Takt'' 5.0 Ghz samo ću reći : smeh. Šta ti to vredi ako igra ne utilizuje CPU više od dva ili četiri jezgra?
Ne znam niti jednu video-igru koja utilizuje osam komada. Mislim da čak i Witcher 3 koristi samo 6, ali nisam siguran. AMD se sasvim solidno održao zbog svoje cene i pristupačnosti, a za Intelom kaska recimo 10 fps-a i to na default podešavanjima, dok je cenovna razlika katastrofalna.
Lošija strana AMD-a jeste pregrevanje kao i malo skuplje matične ploče, ali opet sasvim je dovoljno uzeti i FX-6300 i završiti tu priču igrajući sve naslove koji su do sada izašli.
APu ovde je samo ako baš mora da kupi i ako ne može da sačeka, pošto je to najbolje što može za takav budžet.
Nije meni da cilj da "tera sve u 60fps" već da se osiguram za narednih nekoliko godina i da imam konfiguraciju koja će solidno moći da radi posao što se video-editinga tiče, a zabavu na stranu, to dolazi kao bonus ali mi nije cilj da sada posedujem nešto što će da "tera u 60" i da failuje u drugim aspektima, ili makar da vremenski ne istraje dovoljno.
Nije meni da cilj da "tera sve u 60fps" već da se osiguram za narednih nekoliko godina i da imam konfiguraciju koja će solidno moći da radi posao što se video-editinga tiče, a zabavu na stranu, to dolazi kao bonus ali mi nije cilj da sada posedujem nešto što će da "tera u 60" i da failuje u drugim aspektima, ili makar da vremenski ne istraje dovoljno.
@BigMazi, hvala na preporukama, javiću se uskoro u slučaju da mi zatreba pomoć. Sad čekam samo da mi se završi ispitni rok, i da rešim još neke obaveze, pa ću sastavljati kantu verovatno sredinom jula. Dotad će biti rešeno pitanje rx 400 serije, kako po ceni, tako i oceni![]()
S obzirom da je video-editing u pitanju idi na GA-990X-Gaming SLI i upari ga sa AMD FX-8350 koji je zakon za video-editing sa svojih osam jezgara. Na to staviš jedan kuler do 5.000 din.
Ovo zvuči kao kul varijanta, samo me zanima onda napajanje najviše,do koliko vati bi mi bilo dovoljno?
A inače ne verujem da ću moći da priuštim crosffire rx 480-ice, neće biti baš tako jeftine, ni ovde ni bilo gde u Evropi, skeptičan sam po tom pitanju i očekujem minimum od 240 evra, pa naviše.
Ako je i blizu nivoa 980-ice, rado ću dati i 300 evra na nju a za ostalo ću da prodam bubreg da bih omogućio kupovinu![]()