cao. nas nekoliko sa arhitektonksog fakulteta radi projekat koji obradjuje uticaj izgradnje metroa na novi beograd. iako, kao sto rece profesor, 'ne postoji opasnost da ovo bude izvedeno u skorije vreme' bili bismo vam jako zahvalni kada biste nam rekli sta vam smeta, sta vas nervira, sta vam je lepo ovde... naravno, ne mora sa aspekta struke. bilo sta. nerviraju vas psi. ok. mozda mi izgradnjom ili nekim pravilima mozemo bar indirektno uticati na to. ima li ovde uopste nekog drveca koje mirise? da li dugo cekate prevoz? da li biste voleli da setate dunavskom obalom kada biste mogli da dodjete do nje za plafon 20 minuta? osecate li se bezbedno dok setate, dok prelazite uicu, kada padne mrak? ima li vasa zgrada nekih gadnih, skrivenih budzaka koji vas plase? ima li toga oko zgrade? kakvo je stanje u vasim zgradama sa liftovima, stepenistem, cistocom, instalacijama, bukom, kiselim kupusom (upravo na trinaestom spratu osecam kako ga neko meraci
) imaju li vasa deca gde da se igraju? sta je bilo bolje kada ste vi bili mali? je li vam novi beograd ruzan? jeste? nije? da mozete, sta biste srusili? sta biste dodali, cega fali? ma, pisite sve sto vam padne na pamet. mi, u sustini trebamo da ispunimo sve vase zelje. makar na papiru. ali, i mi mali studenti cemo jednom porasti, pa, ko zna?