НОВЕ ЗАПЕТЉАНЦИЈЕ СА СОФТВЕРОМ АНДРОИДА

Trandaiflko

Aktivan član
Poruka
1.560
Oво поставих на „Мобилни телефони и мреже“ али је можда боље овде, јер су сви проблеми заправо софтверски:
  1. Како год да подесим, екран затамни за 2 секунде после додира. Понекад не видим ко ме зове, може се десити да ме неко цима да му узвратим позив јер нема бесплатне минуте, а ја то не видим па успоставим везу.
  2. Из чиста мира се изгубиле иконице МУЗИКА и АПЛИКАЦИЈЕ. Држим прст на екрану, појави се опција где су у средини ВИЏЕТИ, кликнем, и добијем списак где је и Музика, али не могу да је одатле убацим на екран. Додирујем, краће, дуже, ништа. А кад додирнем ове поставке „плеј листа“ понуди ми опцију да поставим на екран, и ако је поставим, заузме бар ¼ екрана, а црно поље.
    Фотос на крају. овог текста
  3. Био ми је Вибер отворен на рачунару а ја са мобилног звао неке људе. И онда ми на почетни екран мобилног утрчи једна слика са Вибер преписке са једном особом, и то не најновија, та особа ми после слике слала неки текстуалне поруке. Обришем ту слику из мобилног, са рачунара, па са My documents – Viber documents тако да је нема нигде… али је има на почетном екрану. Као "Дан мрмота"...
    Гасим, упалим, одем на подешавање екрана… И онда испразни све да га вратим на фабричка подешавања, кад је некако склоних. Не знам како.
  4. На једној Вибер групи бејах, па оде лево на контакте, кликнем на један, да пошаљем поруку. Вратим се на ту групу, кад профилна иконица од тог контакта, са све бројем телефона, утрчала у пано за дискусије, и то повелика, много већа него горе десно када идем на тај контакт. Питају се остали уу групи одакле ово, те обришем.
  5. Има још неки ситнијих зезања. Одем на контакте, изаберем име и хоћу да зовем, а оно ми на екран искоче 4 поља са тачним временом у азличитим зељама света, мада сам искључио ту опцију, не занима ме...…
*
Жали ми се човек који је знатно искуснији са мобилним, да је сејвирао у контакте обичног нечији број, а Вибер га сам позвао и скинуло човеку паре, јер тај нема Вибер.… Био оно: Шта има, зашто ме зовеш? - Па не зовем те.- Како не зовеш? И човек погледа, Вибер сам позвао тај контакт на Вибер аут.
А мени је пре пар година стари тип мобилог, мада са камером и неком опцијом интернета, али без Вибера и чуда, послао празну поруку свим контактима које имам. У реду за домаће, имам неограничене позиве и поруке, али било 20-ак бројева из ЦГ и другог иностранства. Био је у џепу, закључана тастатура...Нисам се наслањао на шта да бих помислио да сам грешком притиснуо неко дугме...
1622530095846.png

Не троше ми се сад паре, а видим да има класичних модела, Нокиа и сл за неких 80-ак евра. Нов телефон а стари тип. Има камеру, може да спакује неке п3, ништа ми више не треба..
Него, тај андроид добих џабе од једне од тих особа које са сваким новим 2-годишеим уговором са провајдером, узму и нови тип обилног, све оно шта иа везе, 15 евра месечно више, не осетим... Па добијем та андроид, офајдим се од туђег снобизма...
Ово је Леново, нуђен ми касније и Хуавеј, али да не увредим поклонодавца Ленова

Део проблема се реши сам:
Јутрос се појавила иконица ДИРЕКТОРИЈУМ а у њој иконица за МУЗИКУ и ПОДЕШАВАЊЕ али не она главна него ова
Када извукох иконицу Музика напоље, нестаде фолдер Директоријум оста ово Подешавање а после се и оно изгуби
1622539158527.png

Ако вратим на фабричка подешавања, губим све?
Мада ми ишта и не треба осим оне алликације за БусПлус,
шта ће ми на њему Вибер, Фб итд...
Него ако би враћао Вибер, да ли бих могао скенирањем са Вибера на десктопу да га вратим? Да не тражи поново она код са еђународног броја.

Ако вратим на фабричка подешавања, губим све?
Мада ми ишта и не треба осим оне алликације за БусПлус,
шта ће ми на њему Вибер, Фб итд...
Него ако би враћао Вибер, да ли бих могао скенирањем са Вибера на десктопу да га вратим? Да не тражи поново она код са еђународног броја.
Viber je primarno mobbilna aplikacija, pa ćeš ipak morati ponovo da ga registruješ na telefonu, pa onda da ponoviš povezivanje sa desktop aplikacijom.

Viber je primarno mobbilna aplikacija, pa ćeš ipak morati ponovo da ga registruješ na telefonu, pa onda da ponoviš povezivanje sa desktop aplikacijom.
Када са послао лаптоп на реинсталацију Виндоуса, деинсталирао сам Вибер, не због себе него због особа из именика, њихових порука, од којих доста чувам.
По повратку назад, активирао егзе фајл, и када је изашао онај мрљави код, скенирао га мобилним и он се синхронизовао, све се вратило како је било, сим фолдера MY NOTES који је остао празан.
А има оа опција: пресели Вибер на други мобилни, ваљда не треба поново слати за код. Шта ако хоћу да мењам телефон?
Иначе, почео да га користим пре пар недеља, претходни власник га вратио на фабричко а ја отишао пар пута а Јујтуб, Фб, Вибер, днневе новине... Видео са ако иде а Ггл и неке сатове да иа досадих реклама а ту немам Ad blocker тако да нисам много сурфвао на њему, не а како са га могао заразити.

Када са послао лаптоп на реинсталацију Виндоуса, деинсталирао сам Вибер, не због себе него због особа из именика, њихових порука, од којих доста чувам.
По повратку назад, активирао егзе фајл, и када је изашао онај мрљави код, скенирао га мобилним и он се синхронизовао, све се вратило како је било, сим фолдера MY NOTES који је остао празан.
А има оа опција: пресели Вибер на други мобилни, ваљда не треба поново слати за код. Шта ако хоћу да мењам телефон?
Иначе, почео да га користим пре пар недеља, претходни власник га вратио на фабричко а ја отишао пар пута а Јујтуб, Фб, Вибер, днневе новине... Видео са ако иде а Ггл и неке сатове да иа досадих реклама а ту немам Ad blocker тако да нисам много сурфвао на њему, не а како са га могао заразити.
Pomenuo si hard reset. U tom slučaju ako instaliraš Viber na telefon, moraš opet da ga registruješ, ne možeš da povučeš registraciju sa kompjutera. Kao što rekoh, Viber je mobilna aplikacija, ako ti ostane na telefonu, a promeniš ili reinstaliraš kompjuter, bez problema povežeš, ali ako promeniš ili resetuješ telefon, nova instalacija, nova registracija. E sad, ako registruješ novi telefon na isti broj kao i ranije, vratićeš sve stikere koje si imao, grupe i sl. a ako promeniš i broj telefona, onda si novi korisnik.

Ne razumem zasto se mlatis Viberom kada je to pod kontrolom fejsbuka sada ,pa i preko Vibera si mogao da dobijes neki virus nema to veze sa surfovanjem samo.
Telegram je mnogo bezbedniji i sve vise korisnika ima.

Део проблема се реши сам:
Јутрос се појавила иконица ДИРЕКТОРИЈУМ а у њој иконица за МУЗИКУ и ПОДЕШАВАЊЕ али не она главна него ова
Када извукох иконицу Музика напоље, нестаде фолдер Директоријум оста ово Подешавање а после се и оно изгуби
Pogledajte prilog 938072
Koja ti je to ikonica direktorijum?

Back