Nove uniforme VS

izdaje se i ostalima jer Svi sluze u KZB.
a trebalo bi da me poslusaju i da svu opremu sto imamo stave na gomilu i zapale.
jedino tada ce nabaviti sve novo, a ne da se karabudzi sa jna opremom koja je pravljena za onaj opasac, pa sad to nista vise ne moze da se sastavi kako treba.

ma sta fali staroj opremi maska, rap, ranac prosto zaboravis koji te kais vise gusi i steze :)))
mi smo sad na zdruzenom poduhvatu nosili preko prsluka i ranac... samo sam ocekivao i rap da nam kazu da nosimo ali smilovali su se...

da li ce i dalje biti opticaj takozvani Nato opasac...ili su nasi strucnjaci izmislili nesto bolje...?

evo u filmu Juznjacka uteha...iz 1981 god.....garda nosi te iste...:)

virisaaaaa.jpg

ne. trenutno se nosi ko šta hoće. Postoji kačket, sad se ne sećam kakav je na toj novoj uniformi, ali na onoj M03 je imala taj zarez ko šajkača, pretpostavljam da će to tako ostati što se tiče kačketa.

Дигитална шара у војскама ван земље Србије полако излази из употребе, но код нас то иде мало наопако. Ипак после две пуне деценије и мало више ВС добија полако НОВУ униформу. Не улазим у то да ли је тендер тј произвођач изабран циљано (само да не буде Миле Драгић), што вероватно јесте и плашим се да одсуство контроле не буде погубно за квалитет исте време ће показати. С обзиром како се све ради у земљи Србији све је и могуће.
Што се тиче опасача он више није кожни и то има већ 12-13 година. Сви припадници ВС носе беретке у боји свога рода, само мали број старешина који имају униформе које је произвела компанија МД (М03) носи качкете. Лично мислим да је та униформа квалитетнија, економичнија и са бољом шаром. Но ипак то је Миле Драгић. Нису могли ови наши да се истале за лову вероватно па је отпала као варијанта.

Ova nasa nova naravno SRPSKA :D uniforma pomalo podseca na Hitlerove diverzante i izvidjace,jedino mi se to NE SVIDJA,ali sudeci ko nam je predsednik ako budemo dobri moguce je i da dobijemo ustaska obelezja,nista novo
pozdrav

Дигитална шара у војскама ван земље Србије полако излази из употребе, но код нас то иде мало наопако. Ипак после две пуне деценије и мало више ВС добија полако НОВУ униформу. Не улазим у то да ли је тендер тј произвођач изабран циљано (само да не буде Миле Драгић), што вероватно јесте и плашим се да одсуство контроле не буде погубно за квалитет исте време ће показати. С обзиром како се све ради у земљи Србији све је и могуће.
Што се тиче опасача он више није кожни и то има већ 12-13 година. Сви припадници ВС носе беретке у боји свога рода, само мали број старешина који имају униформе које је произвела компанија МД (М03) носи качкете. Лично мислим да је та униформа квалитетнија, економичнија и са бољом шаром. Но ипак то је Миле Драгић. Нису могли ови наши да се истале за лову вероватно па је отпала као варијанта.

Pitanje?
Zašto onda Jumko šije za Nemačku vojsku?
Koje su to zemlje izbacile digitalnu šaru, kako ti kažeš izlazi iz upotrebe?

Јумко је некада давно шио за Немачку војску, па и 1999.године. Осим Армије БиХ, ко то па још носи дигиталну шару? Када те ово питам мислим као примарну врсту униформе. У ствари волео бих да ми кажеш које су то војске које је још увек носе? Наравно немој ми помињати Америчку, јер само мали број је носи:

Back