Нове опције: Уместо чланства, партнерство са Бриселом?

Да ли је боље овако?

• Нисам паметан/а

glasova: 0 0,0%

• Ukupno glasova
    7
Zamislite kompletno deregulisanu ekonomiju na zadnjim vratima Evrope, najnižim porezom za korporacije u svetu, ekonomiju visokih plata i još veće efikasnosti, na najboljem geografskom položaju za svaki oblik trgovine i saradnje. Sa relativno obrazovanom radnom snagom koju treba unaprediti time što će se razbucati državni univerziteti kamen po kamen i ljude osposobiti za znanja koja im zapravo trebaju da bi pravili pare.

Јеси ли то видео од лудог Радула?

Нова политика ДЈБ према ЕУ
28. септембра 2018.

ДЈБ сматра да је једини исправан избор за Србију да одустане од чланства у Европској унији, да изађе из канџи Немачке и да крене другим путем интеграција у Европи, интеграција које се базирају на економској, културној и образовној сарадњи, ослањајући се на ЕФТА и на регионалну сарадњу на Балкану.

https://dostajebilo.rs/blog/2018/09/28/nova-politika-djb-prema-eu/

Што ?

Вучић је у љубави са Макроном, Анђелина је испушена муштикла ...

Zamislite kompletno deregulisanu ekonomiju na zadnjim vratima Evrope, najnižim porezom za korporacije u svetu, ekonomiju visokih plata i još veće efikasnosti, na najboljem geografskom položaju za svaki oblik trgovine i saradnje. Sa relativno obrazovanom radnom snagom koju treba unaprediti time što će se razbucati državni univerziteti kamen po kamen i ljude osposobiti za znanja koja im zapravo trebaju da bi pravili pare.

Досадни сте и проваљени.

Знамо одговор Хамилтона, првог министра фин.САД-а, Британцима зашто САД неће да отвори границе слободне трговине Британији.

Kako god okreneš Srbija zavisi od EU.

Па шта нека зависимо у ономе што морамо, глупо је да трчиш у зависност, тамо где имаш неких могућности.

Глупо је одрећи се баш сваког дела суверенитетам због комодификације

Ne treba nama EU nama samo treba da nemamo carine za izvoz i da nemamo lopova u drzavi kako bi se radilo. Ja recimo mogu da pokrenem posao imam kapitala ali prosto ne pada mi na pamet da se borim sa lokalnim polupismenim inspektorima i slicno :D

Doing business u Srbiji je africki.

Nego daj da ne razmisljamo i ne pricamo o sopstvenim degenericima, nego samo da mi udjemo u EU pa kao Hrvatska da naebemo.

Србија може да се уреди на један једини могући начин - да је уреде њени грађани.
--------------------------
Не видим никакав интерес било које друге заједнице да то уради (чак шта више ...),
поготово је јако плитко очекивати од неких вођа (сваки други добије статус "доживотни" :lol: ) да то сами ураде.

Malo ljudi razmisljaju o tome valja li uci u EU ili ne, ni politika vladajuce koalicije nije bas jasna, hocemo da budemo bliski i sa Briselom i sa Moskvom.
Radi se o tome da sve sto se clanstva u EU tice nije vazno, dok se ne postigne sporazum sa Kosovom i priznanje. To i EU i SAD kazu da je preduslov za clanstvo. A kako pratim forume, ne samo ovaj, i medju liberalima oni sto bi pristali na priznanje Kosova su u manjini. Sporazum sa Kosovom je malo moguc, tim pre sto Aljbin Kurti vodi i tvrdju i nacionalistickiju politiku od prethodne vlasti u Pristini. Ja mislim da mu je najmanje cilj da se sporazum postigne. To svakako radi uz saglasnost Albanije. A i za EU ovako je dobro, u Srbiji i drugim zemljama u regionu koje nisu clanovi mogu da peru pare evropski bogatasi, tako da nisam siguran da ce se za kratko vreme ista promeniti.

Srbija može samo pod pritiskom da se samouredi kao što i naši radnici uglavnom rade pod pritiskom i strahom od šefa. Dakle pritisak od EU može Srbiju da uredi a ako toga nema Vučića i Dačića boli uvo da bilo šta urede kao što i radnik malo radi ako mu je šef neka ladovina.

Robe, ne možeš ti bez biča i svog gospodara da ti kaže šta je moralno, a šta ne, jer u suprotnom ne znaš da radiš ispravno !

"Samo slobodan čovek je odgovoran čovek" i obrnuto.

Robovi nemaju svoj moral, već moral svojih gospodara.

Dobar je tebi i Vučić i Dačić, možda je i to previše moralno !

Back