Новац под ногама

Hmm...
Svi smo mi različiti... volela bih da mogu da tvrdim da me novac neće promeniti, ta neka veća količina.. volela bih da tvrdim da bih uvek postupala ispravno, da nikad ne bih zapostavila druge ljude, da se nikad ne bih okrenula potpuno ka tom materijalnom, volela bih... ali ne mogu... jer lako je sedeti i moralisati, a nisi bio pred iskušenjem..
Чим себи потављаш овакво питање, искушења те неће променити. :cmok2:

Да ли се неко може заиста променити под утицајем новца?
Или је то немогуће, већ је такав био одувек,
само можда није могао да се покаже у пуном сјају...

novac je, na neki nacin, kao mrak ili kao toplo plodno zemljiste - ono sto doneses sa sobom, to je ono sto raste.

eto, to bi bio odgovor :)

I da, samo sam još htela reći da kao jedan od najsrećnijih dana u svom životu pamtim pripremanje porodične slave, pre nekih desetak godina, kad su bile one restrikcije struje i ona beda i besparica... svugde tuga oko tebe, sa vrlo malo para treba mnogo šta da napraviš..verujem da je majka imala mnogo briga.. ali je kuća bila puna smeha... smejali smo se celoj situaciji, i tome što nemaš ni neke od najosnovijih uslova za pristojan život...
Ali smo bili srećni... jer smo znali da i dalje imamo više nego mnogi ljudi.. da i dalje imamo krov nad glavom i da nismo gladni.. da imamo jedni druge... a to se nikad ne sme zaboraviti..
I mislim, dokle god se sećaš i ne zaboravljaš i voliš svoje mile... ne može ti se desiti da zastraniš... barem ne puno, jer će uvek biti nekog pored tebe ko će te vratiti na pravi put...
Jer ljudi su bogatstvo... a ne novac...

Новац, заправо његова велика количина, је неким људима битан док неки не маре за то.
Мени никад није био битан.
Увек сам сматрала да је најлепше кад кренете од нуле и градите и стичете заједно.
Па докле стигнете...
Ех, али шта ако стигнете, то јест попнете се високо и онда један почне да се мења...
Одједном схватите да живите са потпуно другом особом.
И све оне духовне вредности које су чиниле вас и вашу везу почну да се топе и нестају
под утицајем тог моћног шуштања у сламарици...
И онда онај један у вези посматра странца у кревету немоћан да учини било шта...

Шта чините када видите да се ваш партнер (Пичи, још једном, извини молим те)
драстично мења под утицајем нечега или некога?
Да ли прекидате све, јер то више није она особа коју сте заволели,
или покушавате да га вратите на стари пут?

Neophodan je,ali ne marim za količinu,sve dok imamo za neki normalan život...ne zanimaju me vile i besna kola....
Naravno,čovek se bolje oseća,sigurnije,kada ima novac u rukama...
Mislim da novac izvlači ono najgore u čoveku...mislim na preterano puno novca,osećaj moći koji ima može i te kako da ga pokaže u pravom svetlu...baš sam skoro razmišljala o tome....kako mi je brak bio ispunjeniji dok nismo imali onoliko kolko imamo sada...ne može sve u životu da se kupi.
Nemam više snage ni strpljenja da vraćam nekoga na pravi put...jer,to je u stvari pravi on...dižem ruke.
Neki ljudi nedostatak ljubavi i pažnje nadoknađuju skupim poklonima...ne znam,draže mi je od srca,ubran cvet,nego buket od 101 ruže...

Али како да препознамо особу која зна ко је и која тачно зна шта жели?
Или је све ипак лутија?

To se vidi, bar ja vidim. Vrlo brzo izvalim ko je kakav i koja je kakva i ne libim se da skreshem u facu shta o kome mislim

Ako vidim da je neko shtekara ili opterecen kintom nema tu prijateljstva, ljude koje gotivim gotivim ih zato sto su po tim nekim esencijalnim stvarima meni slicni i imaju prihvatljive zivotne norme, ne ocekujem od nikog nista

nije to lutrija samo izrazena volja da se prizna to sto se vidi. Ne valja prebrzo formulisati zakljucke o ljudima ali isto ne treba iz uctivosti prenebegavati istinu.

..ni krenuli od nule, iz jedne sobe, bez ijedne plate..
..zaradjivali kako ko stigne, troshili shodno tome..
..povremeno shtedeli za neshto, povremeno se rasipali iz chistog cefa..
..kad preteramo sa cefovima, ziveli od lj&s-a.. :lol:
..faks, deca, posao jedan pa drugi - nastavilo se sasvim slichno,
osim shto su prihodi bili redovni ali nedovoljni za smirenost... :roll:
..ja sam nezahtevna, mm je razuman i planerski orijentisan..
..za bitno uvek ima, za ostalo kako nam naidje..

..e sad..
..ja bih mogla zauvek ovako..
..ali, kako idu godine, mm se sve ceshce "zakopava"
u crne misli o tome shta ce biti za 10, 20, 30 godina..
..smatra da je potrebno stvoriti "zaledje"..
..s vremena na vreme radi na tome, suludi tereni po egzotichnim zemljama..
..plus - par meseci je smireniji..
..minus - nedelje i nedelje i nedelje razdvojenosti..
..rezime - po povretku svaki puta kaze -nikad vishe..i onda prodje par meseci... :(

..ni krenuli od nule, iz jedne sobe, bez ijedne plate..
..zaradjivali kako ko stigne, troshili shodno tome..
..povremeno shtedeli za neshto, povremeno se rasipali iz chistog cefa..
..kad preteramo sa cefovima, ziveli od lj&s-a.. :lol:
..faks, deca, posao jedan pa drugi - nastavilo se sasvim slichno,
osim shto su prihodi bili redovni ali nedovoljni za smirenost... :roll:
..ja sam nezahtevna, mm je razuman i planerski orijentisan..
..za bitno uvek ima, za ostalo kako nam naidje..

..e sad..
..ja bih mogla zauvek ovako..
..ali, kako idu godine, mm se sve ceshce "zakopava"
u crne misli o tome shta ce biti za 10, 20, 30 godina..
..smatra da je potrebno stvoriti "zaledje"..
..s vremena na vreme radi na tome, suludi tereni po egzotichnim zemljama..
..plus - par meseci je smireniji..
..minus - nedelje i nedelje i nedelje razdvojenosti..
..rezime - po povretku svaki puta kaze -nikad vishe..i onda prodje par meseci... :(

Исте ове фазе смо прошли и ми некад раније.
Само је он нашао начин да "мирно спава" и овде, то јест, да не мора да иде у те егзотичне земље.
И ја рекох – одлично и коначно.
А онда се то претворило у то да смо мање заједно кад је ту него кад није...
И онда је почело да расте и претвара се у џина који руши све оно што је тешком муком стечено...

И сад размишљам...
Да ли је то васпитање, генетика, природа...
Да ли сваки мушкарац има ту потребу да има неку залеђину да би се осећао сигурно.
Или је то потреба да се обезбеди породица?
Или да се докаже пред собом и другима...
Или...

А да при томе од брвна у оку не види у шта му се претворио живот...

..a promena.. :think:
..ne znam da li sam bila tuznija kada sam mislila da to radi zbog mene :(
ili kada sam shvatila da to nije sluchaj, nego da to radi zbog sebe.. :(
Ја сам дефинитивно осетила олакшање када сам схватила да то ради због себе.
Али, он још увек то неће да призна себи, или не сме... не знам...

Да ли сваки мушкарац има ту потребу да има неку залеђину да би се осећао сигурно.
Или је то потреба да се обезбеди породица?
Или да се докаже пред собом и другима...
Или...

А да при томе од брвна у оку не види у шта му се претворио живот...

..mislim da je na sva pitanja gore odgovor DA..
..narochito pred sobom i pred drugima..
..a o prioritetima..
..tako su mi lepo vezane ruke i zapushena usta samim tim
shto nam deca rastu, shto im objektivno sve vishe treba, a i tek ce im trebati..
..a i nama..we are not getting any younger.. :neutral:
..ali treba im i tata, svaki dan, a i srecna mama.. :(

Svi se promijene pod uticajem novca!!!Pogotovu oni koji su osjetili siromastvo pa posle dosli do para takvi su najtezi!!!Od njih naj cesce mozes cuti ono" ko sisa sirotinju" !!!Naj manje se promijene oni ljudi kojima pare nikad nisu bile problem i koji su uvijek znali zaradit pare.Mada takvi ljudi u principu nikad ne steknu neko veliko bogatstvo ali uvijek imaju pare i uvijek im pare samo prolaze kroz ruke.Obicno takvi ljudi su ono uvijek srecni!!!Ljudi kojima je prevashodna zelja da zarade bogatstvo kad to uspiju onda oni padaju u neko stanje nezadovoljstva jer neznaju sta vise .Neki nastave da pohlepno hoce jos dok drugi pocinju da rasipaju i trse shvativsi da to nije to sto ih ispunjava!!!

Новац, заправо његова велика количина, је неким људима битан док неки не маре за то.
Мени никад није био битан.
Увек сам сматрала да је најлепше кад кренете од нуле и градите и стичете заједно.
Па докле стигнете...
Ех, али шта ако стигнете, то јест попнете се високо и онда један почне да се мења...
Одједном схватите да живите са потпуно другом особом.
И све оне духовне вредности које су чиниле вас и вашу везу почну да се топе и нестају
под утицајем тог моћног шуштања у сламарици...
И онда онај један у вези посматра странца у кревету немоћан да учини било шта...

Шта чините када видите да се ваш партнер (Пичи, још једном, извини молим те)
драстично мења под утицајем нечега или некога?
Да ли прекидате све, јер то више није она особа коју сте заволели,
или покушавате да га вратите на стари пут?

Novac sve vara,vjerovatno je zbog toga doslo do prevrata u njegovoj/njenoj licnosti,osilili se i sada mogu da okuse cak ono sto su drugi radili dok oni nisu mogli. Vrijednosti su im opale,sve u zivotu im se svelo na materijalnu korist,ali to su takvi ljudi, kao ona stara izreka :"Kada se opanak popapuči!"
Jedno vrijeme upucuje kritiku ali kada se nasao u istoj situaciji postupio je suprotno svom razmisljanju,zasto,samo zato sto moze! Prevario se i prodao! Takvi su ljudi, samo rijetke novac ne kvari i rijetki ostanu dosljedni sebe,svojih razmisljanja i starih dobrih kvaliteta.

Ali,eto sta uraditi u takvoj situaciji,stati i popricati ozbiljno s partnerom,bez price nema nista!A tu ce se ostali dio situacije sam odigrati! :)

Novac mjenja zivot,a ne licnost,on samo otkriva nekog na bolje, nekog na gore...i te kako je bitan,potreban.... ne cini osnov srece...a opet,valajno je imati ga....zlu ne trebalo....
Sustina je karakter...onaj ko stice samo svojim radom,uz razna odricanja manja je vjerovatnoca da se drasticno promjeni....mada izuzetaka uvijek ima....smatram da je nemoguce da se taj neko vec u nekim okolnostima nije pokazao promjenljivo....sebicluk je jedan od crta karaktera....a tu je mozda na prvom mjestu kompleks....uporedjivati,zavidjeti,zeleti nesto kao neko drugi...tj i vise-prestiz....
i tesko je tim ljudima kad i dodju do tog "cilja"....jer nemaju pravo ispunjenje....stalno "fali",a to sto fali nije novac....
Znam sta je nemati...nemati dovoljno,imati...zivot nas iskusavao,prebrodili mnogo toga....prosto ne mogu ni zamisliti da nas sad nesto rastavi....iskreno nismo se mnogo promjenili...al' mjenjali jesmo....lijepo je kad imas vise....jer mozes vise mnogo toga...a sto je opet za neke to isto malo...ono sta zelimo jeste samo da zaradjujemo srazmerno koliko radimo....jer nam nista nije tesko....na zalost ovdje je jos luksuz sto je u drugim zemljama normalan zivot....e ja tezim tom normalnom zivotu....i da djeci olaksam put ka ostvarenju njihovih ciljeva....

Ovo je samo u kratkim crtama.....;)

da.
i nije stvar u novcu, nego u tome da osecaju da imaju smisao i da su funkcionalni, dakle - muskarci.*

izuzetak cine likovi koje zene izdrzavaju (po difoltu), nezadovoljni *****tori (imas ih na forumu nekoliko) i sveopste nesposobni likovi.

*- ako se ovo, ipak, ispoljava u ekstremnoj formi i traje godinama, onda im je to elegantan nacin da kidnu od kuce i zarone glavu u pesak...

edit: ja i novac - lose se osecam kada ga nema, osecam strepnju i neizvesnost a to mrzim... inace nisam alava na pare a jos manje na status... po okruzenju mi se cini da novac strasnije menja one koji ga nemaju (posledice su direktno losije zdravlje i bazicni kvalitet zivota), nego one koji ga imaju (sem ako nisu neki dzibrosi koji zive za carsiju)

Poslednja izmena:
Uglavnom se ljudi menjaju narocito ako kasnije zarade neki veci novac ili kasno pocnu raditi..tako da ni tudj ne cene..teram po svom normalno i otvoreno predocim da se snobovski ponasa i da ne pomisli da je iznad nekog ako ima vise vise novca..ako se ne spusti na zemlju cao

pa ne znam, kad neko prosto ima dovoljno naravno da ce da odabere skuplje tj bolje od jeftinijeg. a opet ne mora da bude moron niti da izigrava snoba.
a to se ljudi menjaju u skladu sa sticanjem pa jeste ali ne neminovno. menjaju se i u siromastvu, mogu da postanu mrzovoljni, nezadovoljni, nadrkkani, pa opet imas stranca u krevetu.
ili, moze d aih promeni neka porodicna situacija i sl, ili ti sama, na bolje ili na gore.
tu pre svega zavisi od osobe i karaktera. nekoga i sitnica promeni i ne mozes d aga prepoznas, prosto jer je labilan.

nisam gledala kako novac menja ljude, ali jesam gledala (jos uvek pratim) kako moc menja ljude iz mog okruzenja
ne pomazu tu nikakve price...idu oni sve dok ne lupe glavom o zid...samo obicno tada vec budu neki drugi ljudi pored njih
e, sad, verujem da kad ti se iznenada desi neki veliki novac, svako mora (bar na neko vreme) da poludi

Dobro je, ne moras preterivati. Mozes mi se samo osmehnuti, ne moras me ljubiti.;)

d100.gif
trep-trep-trep....

Back