Nova politika : ni NATO ni Kosovo ni EU ni Rusija.. NIKO!

• Začetnik teme Začetnik teme Droid
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

• Tako je ne treba nam nista i niko!!!

• ne mi moramo da idemo sa nekim !!!

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.

Droid

Legenda
Poruka
51.844

ne treba nama niko jer nas niko i nece... najbolje je da priznamo nezavisno kosovo i da se posvetimo sebi... necemo u EU, necemo ni 2 miliona Siptara u drzavi, necemo ni sa Rusima koji samo interes svog kapitala gledaju.. ne treba nam niko...

Da se povezemo sa ostalim jadnim mlaim siromasnim drzavama i da pravimo

Neo nesvrstane !

Da da, samo se odrecite Kosova i otkacite Rusiju, pa ne morate ni "sa nama", to je ta politika. ;)

Nova politika Srbije sa pozitivnim rezultatima moze biti samo sledeca ...

Executions-FP.jpg

...a naslo bi se mesta i za tebe ;)

U današnjem globaliziranom svijetu je teško uspijeti van veće matrice.

To ne znači da se ne treba pouzdati u sebe, kako pojedinci tako i države, ali mislim da je korisno odlučiti se za jedan blok u kojem ćeš imati najviše prilika za razvoj. Ako najveće države svijeta pripadaju određenim blokovima, pogotovo trgovinskim, dakle NAFTA (SAD, Meksiko, Kanada, sve odreda velike i mnogoljudne države), EU, AFTA i ASEAN (azijske države) EEC (Rusija i ostale države bivšeg SSSR-a), onda sam siguran da Srbija ne treba izmišljati toplu vodu već da treba izabrati onaj blk gdje će moći najviše ostvariti svoje interese. Sada već pripadate CEFTI i po onome što čitam ostvarujete suficit, ali je CEFTA dugoročno premala jer ulaskom Hrvatske u EU, CEFTa pada na 25 mil. stanovnika što nije dovoljno veliko tržište. Čini mi se da vas status quo najviše košta jer ne ostvarujete maksimalnu korist koju biste dobili da izaberete jednu stranu.

U današnjem globaliziranom svijetu je teško uspijeti van veće matrice.

To ne znači da se ne treba pouzdati u sebe, kako pojedinci tako i države, ali mislim da je korisno odlučiti se za jedan blok u kojem ćeš imati najviše prilika za razvoj. Ako najveće države svijeta pripadaju određenim blokovima, pogotovo trgovinskim, dakle NAFTA (SAD, Meksiko, Kanada, sve odreda velike i mnogoljudne države), EU, AFTA i ASEAN (azijske države) EEC (Rusija i ostale države bivšeg SSSR-a), onda sam siguran da Srbija ne treba izmišljati toplu vodu već da treba izabrati onaj blk gdje će moći najviše ostvariti svoje interese. Sada već pripadate CEFTI i po onome što čitam ostvarujete suficit, ali je CEFTA dugoročno premala jer ulaskom Hrvatske u EU, CEFTa pada na 25 mil. stanovnika što nije dovoljno veliko tržište. Čini mi se da vas status quo najviše košta jer ne ostvarujete maksimalnu korist koju biste dobili da izaberete jednu stranu.

Tacno, ali Srbija je 12g na vlasti imala autosoviniste koji su je gurali u blok koji direktno radi protiv njenih interesa.
Sto bi se reklo, radila je u korist svoje stete.
Sto se tice povezivanja u te organizacije i blokove, to najvise koristi velikim drzavama i silama, da bi imali kontrolu nad manjim i plasirali svoje proizvode na njihova trzista.
Zasto bi manje drzave imale problem sa plasiranjem svojih proizvoda na veca trzista, pogotovu ako se radi o kvalitetnim proizvodima.
Jedna Srbija, Hrvatska, Madjarska, Ceska (samo primer srednje-manjih drzava) nisu u stanju da zadovolje potrebe jednog NY, Moskve, Pekinga ili Sao Paola sa svojim kapacitetima, a kamoli da imaju problem plasirajuci svoje proizvode na drzavnom nivou.

Ta prica je samo zaludjivanje malih naroda, rasparcavanje u sto manje i zavisnije drzavice, danas kojekakve nazovi regione i ostale p*zde materine.
Imate odlican primer EU, i vidimo ko su i kako prolaze veliki, a kako mali.

Tacno, ali Srbija je 12g na vlasti imala autosoviniste koji su je gurali u blok koji direktno radi protiv njenih interesa.
Sto bi se reklo, radila je u korist svoje stete.
Sto se tice povezivanja u te organizacije i blokove, to najvise koristi velikim drzavama i silama, da bi imali kontrolu nad manjim i plasirali svoje proizvode na njihova trzista.
Zasto bi manje drzave imale problem sa plasiranjem svojih proizvoda na veca trzista, pogotovu ako se radi o kvalitetnim proizvodima.
Jedna Srbija, Hrvatska, Madjarska, Ceska (samo primer srednje-manjih drzava) nisu u stanju da zadovolje potrebe jednog NY, Moskve, Pekinga ili Sao Paola sa svojim kapacitetima, a kamoli da imaju problem plasirajuci svoje proizvode na drzavnom nivou.

Ta prica je samo zaludjivanje malih naroda, rasparcavanje u sto manje i zavisnije drzavice, danas kojekakve nazovi regione i ostale p*zde materine.
Imate odlican primer EU, i vidimo ko su i kako prolaze veliki, a kako mali.

Belgija, Nizozemska, Luksemburg su jedni od osnivača EU, zatim imamo malu Finsku (barem po broju stanovnika), Švedsku, Austriju, Slovačku koja je doživila nevjerojatan razvoj u zadnjem desetljeću i sve su dobro prošle u EU i iskoristile mogućnosti koje EU pruža,a male su države, uvjetno rečeno male. S druge strane one koje su manje, a ujedno i manje uspješne su npr. Grčka i Portugal, pogotovo Grčka, ali su oni najviše krivi za stanje u kojem se nalaze jer loše vode javne financije. Naravno to ne mora značit da Srbija treba ići u EU (iako ja mislim da bi tu imala najviše koristi), ali bi se po meni trebala otvoreno svrstati uz jedan blok i izvuć maksimalnu moguću korist, a ne malo trčati ka EU, malo prema Rusiji, malo bit sam sa sobom, to je bezglava i kratkoročna politika.

Poslednja izmena:

ne treba nama niko jer nas niko i nece... najbolje je da priznamo nezavisno kosovo i da se posvetimo sebi... necemo u EU, necemo ni 2 miliona Siptara u drzavi, necemo ni sa Rusima koji samo interes svog kapitala gledaju.. ne treba nam niko...

Neo nesvrstane !

Ti prizivas izolaciju i povratak u 90te. Klerofaisto!

A Nemacka bi jedva cekala da priznamo kosovo i da odhebemo ruse. To je siguran put u nestanak Srbije, sto je jedan od prioritetnih interesa nemacke spoljne politike.

Ti si bato nemacki agent. Ali provaljen si.

Belgija, Nizozemska, Luksemburg su jedni od osnivača EU, zatim imamo malu Finsku (barem po broju stanovnika), Švedsku, Austriju, SLovačku koja je doživila nevjerojatan razvoj u zadnjem desetljeću i sve su dobro prošle u EU i iskoristile mogućnosti koje EU pruža,a male su države, uvjetno rečeno male. s druge strane one koje su manje, a ujedno i manje uspješne su npr. Grčka i Portugal, pogotovo Grčka, ali su oni najviše krivi za stanje u kojem se nalaze jer loše vode javne financije. Naravno to ne mora značit da Srbija treba ići u EU (iako ja mislim da bi tu imala najviše koristi), ali bi se po meni trebala otvoreno svrstati uz jedan blok i izvuć maksimalnu moguću korist, a ne malo trčati na ka EU, malo prema Rusiji, malo bit sam sa sobom, to je bezglava i kratkoročna politika.

To nikako, sedeti na dve stolice guzicom nikad nije moglo.
Neki ce tu pomisliti na SFRJ i Tita, ali to nije istina, SFRJ je bila mudo u Nesvrstanim i brojcano su bili sila, pa su trebali i Istoku i Zapadu.
Nije isto kad tebe "mole" i kad ti njih molis.

p.s. Sto se tice tih drzava koje si nabrojao, one su bile razvijene ako ne i razvijenije pre ulaska u EU (EZ je bila nesto drugo i mnogo naprednije u odnosu na EU).
Sto se tice Slovacke medju njima, oni i Cesi su se mirno rastali, nisu imali mnoge probleme koji su zadesili zemlje bivse Jugoslavije i samim tim su ispred 20ak godina koje su na Balkanu izgubljene.

Sav taj slugarski odnos je ******, treba kao prvo postovati sebe, a kao drugo treba zasukati rukave i raditi.
Rezultati ce onda sami doci.

Neo nesvrstane !

Ti kao onaj mali Štrumf (mislim da se zove Mrgud) , što baš ništa neće i koji sve mrzi :mrgreen:

Back