Nova podela horoskopskih znakova oslanjajući se na modernu astronomiju

Znaci su vezani za godišnja doba, a ona se ne menjaju. Uvek će biti 12 horoskopskih znakova. Ni manje, ni više.
Znaci su povezani sa polozajem Sunca u sazvezdjima. Godisnja doba nemaju nikakve veze sa time. A polozaj Sunca u sazvezdjima se uvek menja. Zato trenutno i postoji trinaest znakova jer Sunce prolazi kroz trinaest sazvedja tokom godine. Astrologija ne prati trenutno kretanje Sunca vec racuna jos uvek putanju Sunca od pre 2.000 hilljade godina kada je astrologija pocela i kada je Sunce prolazilo kroz dvanest sazvedja od kojih je u svakome provodilo priblizno po 30 dana. Zahvaljujuci kruznom rotiranju Zemljine ose svakih 16.000 godina, i polozaj Sunca u sazvedjima se konstantno menja. Ovo su samo neki od razloga zasto astrologija spada pod zabavu a astronomija pod nauku. I sam naslov teme je pogresan jer se nova podela horoskopskih znakova oslanja na modernu astronomiju a ne "modernu" astrologiju.

https://iask.ai/?mode=question&q=is+horoscop+based+on+facts

Не.

Астрологија, укључујући хороскопе, није заснована на чињеничним доказима или научној валидности. Научно тестирање доследно није пронашло никакве доказе који би подржали премисе или наводне ефекте описане у астролошким традицијама. Студије су показале да астрологија, укључујући праксу читања хороскопа, нема никакву моћ објашњења за описивање универзума и није успела када је подвргнута контролисаним тестовима. Веровање у астрологију сматра се псеудонауком јер нема проверену научну основу и противречи добро схваћеним принципима биологије и физике.

https://iask.ai/?mode=question&q=is+horoscop+based+on+facts

Не.

Астрологија, укључујући хороскопе, није заснована на чињеничним доказима или научној валидности. Научно тестирање доследно није пронашло никакве доказе који би подржали премисе или наводне ефекте описане у астролошким традицијама. Студије су показале да астрологија, укључујући праксу читања хороскопа, нема никакву моћ објашњења за описивање универзума и није успела када је подвргнута контролисаним тестовима. Веровање у астрологију сматра се псеудонауком јер нема проверену научну основу и противречи добро схваћеним принципима биологије и физике.
Astrologiji ne treba naučna podrška. Kao što ni Religiji ne treba. Postoje neka pravila i nekima to pomaže a drugi su ili skeptični ili ismejavaju. Ništa različito od svega ostalog u društvu. (Recimo, nekima je brak i imanje dece glupo do bola).

Zašto čuđenje?
Žao mi je kad neko odustane.
Ja sam davno želela da upišem psihologiju. Sticajem okolnosti nisam. Ipak nisam odustala od nje. Već 20 godina "učim" za sebe, što časovi, što knjige, što proučavanje ljudi,....

Kroz neke postove sam primetila da astrologiji pristupaš na poseban način. Ne treba zatvoriti knjige. :heart:

(u nekoj sam žurbi, opširnije kad se vratim) :)

Žao mi je kad neko odustane.
Ja sam davno želela da upišem psihologiju. Sticajem okolnosti nisam. Ipak nisam odustala od nje. Već 20 godina "učim" za sebe, što časovi, što knjige, što proučavanje ljudi,....

Kroz neke postove sam primetila da astrologiji pristupaš na poseban način. Ne treba zatvoriti knjige. :heart:

(u nekoj sam žurbi, opširnije kad se vratim) :)
Ok. Postaćemo... :heart:

Back