Nova Jugoslavija

Svim Bosancima i Hercegovcima islamske vjeroispovjesti Bajram Serif Mubarek Olsun a Bosancima i Hercegovcima katolicima i rimokatolicima i Bosancima I Hercegovcima ortodoxima cestitke kad zato dodje vrijeme.

Cao,

Ima li sanse da zavlada medju bivsim jugoslovenskim republikama sloga i tolerancija i da li ima sanse u buducnosti da zazivi projekat saveza jugoslovenskih drzava ili necemu slicnom?Posto pretpostavljam da ovdje mozda ima ljudi koji puno toga znaju i stariji su od mene i pamte bivsu SFRJ pretpostavljam da ce tema biti interesantna.

Ne, ni u noćnoj mori.

Jugoslavija je stvorena zahvaljujuci velikim silama,kada je to njima odgovaralo.Isto tako je i rasturena.Moje licno misljenje je da ce nas opet,pre ili kasnije,ugurati u nesto slicno,a da li ce se tako zvati ili ne nisam siguran.Inace bivsa YU je bila prava drzava,ovo sad su neki spahiluci koji sebe nazivaju drzavom,a totalno su nefunkcionalne i bez ikakvog uticaja na bilo kakve politicke tokove u svetu,niti imaju sanse da postanu iole pristojne drzave (ovde ne racunam Sloveniju,koja je ipak bila po svemu ispred ostalih).

Pa kad joj nista nije falilo sto je vukla hrvate i slovence kasnije u kraljevinu SHS a kasnije Jugoslaviju...
?

to si ti propushtao chasove istorije
niko njih nije vukao nego su oni vukli srbe da shto brze bolje se ujedine sa "bratjom" i tako preko noci od gubitnika postanu pobednici
i tako dva puta
ako nas zayebu i treci put ne zasluzujemo da opstanemo kao narod

Cao,

Ima li sanse da zavlada medju bivsim jugoslovenskim republikama sloga i tolerancija i da li ima sanse u buducnosti da zazivi projekat saveza jugoslovenskih drzava ili necemu slicnom?Posto pretpostavljam da ovdje mozda ima ljudi koji puno toga znaju i stariji su od mene i pamte bivsu SFRJ pretpostavljam da ce tema biti interesantna.

Daleko bilo..... pomeri se s mesta.
Gde ti to pada na pamet.
Protivnik sam stvaranja bilo kakve nove zajednice sa bivsim republikama.
Bicemo svi u EU jednog dana. Tako da nema smisla praviti nekakve zajednice bivsih JU republika.

Eventualna nova Jugoslavija može da bude samo po modelu Aleksandra Karađorđevića.
Svi da budemo Jugosloveni i da je centralističko uređenje.

док опет не пукне ко тиква и изроди још једно 20 аутохтоних народа који су преци александра македонско, нерона римског, илира, трачана, ирачана, иранаца и свемираца

а онда би следовало одкопавање пирамида по којима су стари египћани у ствари тате на све

Back