Nova godina, Badnje veče, Božić...šta kuvate?

• Začetnik teme Začetnik teme Red
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ред, држиш обећање :lol:

За Нову годину: огромна шерпа сарми у 3 реда, печење, руска салата (са пилећим месом), ролат од меса са јајима, торта, ордевер не рачунам у спремање...

За Бадње вече: пита од купуса, киселе паприке пуњене пиринчем и кромпиром, риба (обично пастрмка и лосос, ако га нађемо), пасуљ, чесница, бундева, кестење, воће, ораси (свако изломи свој орах после вечере, да види какво ће му бити здравље те године), посни колачи.

За Божић: вариво од киселог купуса, са сувим ребрима и месом, заливено машћу, гибаница и печење.

И морам да додам: једини дани кад ми спремање не пада тешко, јесу празници, некако ми је атмосфера таква да ми ништа није тешко...и све успе, невероватно.

- - - - - - - - - -

Da se zna da je praznik prvo je tu jelka i okićena dnevna soba što ću uraditi ovih dana.

Za Novu godinu i Božić spremim nešto svečanije ali ništa posebno. Za badnje veče malo posnih pitica, prebranac i neki posni kolačić. Ali za Srpsku novu godinu spremam sve i svašta jer mi je 14. januara slava.

Ми смо јелке већ окитили за викенд, ево их светлуцају...

Више волим да се скитам са мужем него да ми глава буде у рерни по цео дан. Нико од нас није из глади изашао.

Није, Фабрико, али ја уживам у тим данима.

Уопште не излазим из куће, напољу је хладно, живе душе нема, лепше ми је код куће са породицом, не волим чак ни код пријатеља да идем...

Мени је то остало из куће, цела та атмосфера, топлина, мириси, сви на окупу, нема тога обичним данима.

Није, Фабрико, али ја уживам у тим данима.

Уопште не излазим из куће, напољу је хладно, живе душе нема, лепше ми је код куће са породицом, не волим чак ни код пријатеља да идем...

Мени је то остало из куће, цела та атмосфера, топлина, мириси, сви на окупу, нема тога обичним данима.

Па и ја сам са породицом кад шетам са мужем. Деца су ми велика, они имају своју забаву, **** им се за кућну атмосферу.

Па и ја сам са породицом кад шетам са мужем. Деца су ми велика, они имају своју забаву, **** им се за кућну атмосферу.

Е, па, док нисмо имали дете, ми нисмо ни били у Србији за Нову годину, све до Српске нове...

Сад још мало можемо да уживамо у томе...

Мада, ево већ ми је најавила да ће Нову чекати са другарицама у дворишту под шатором.

А шта ћете кад вам се смрзну гузе?

Ући ћемо да се угрејемо на пар минута :lol:

Мени је битно да имам сарму а то ионако скувам за два три дана па сам мирна.

Само сарме ми дај и хлеба (свежег) неограничено.

Ух, сарме су посебне за Нову годину, ваљда се спремају натенане, и количина већа, или сам ја то само утриповала, немам појма...

Што, па бајадеру свако уме да збрчка, или кокос штангле, чак и ја...

Има једноставних колача, моја мајка је увек правила те кокос штангле за Новака, више смо то јели него торту...

Ja sam jedina kojoj bajadera ne uspeva, ili je mnogo meka ili tvrda pa se mrvi kad se seče

ako imaš neki proveren recept daj ga

Имам један, поставићу га овде кад га нађем, иначе, код тих колача, обавезно пре сечења стави нож под врелу воду, онда се не мрве...

vocni hleb
recept obavezno

- - - - - - - - - -

German-Christmas-Stollen.jpg

Back