Nova godina 2013 Venecija ili Istanbul?

Išla sam pre par godina u Istanbul za novu godinu i nije bilo nešto posebno. Ima i tamo delova grada gde je čistije i gde je prljavije. Narod jeste ljubazan ali se sve svodi na trgovinu i ko će šta kome da proda :) Sve je bilo lepo organizovano i veselo, ali nije to to. U istanbul treba ići dok je još toplo, npr u ovo vreme je idealno. Za novu godinu definitivno Venecija. Travelland je izbacio gomilu nekih programa za Italiju. Putovala sam sa njima i mogu preneti samo pozitivna iskustva. Neko moje društvo je planiralo i u svojoj režiji, ali definitivno su posle malo istraživanja odustali. Venecija je super i za novu godinu i za vreme karnevala. Tako da sve u svemu definitivno Venecija. U programu Travellanda imaš obilaske i drugih gradića koje vredi obići npr Padove, Vićence... Iz iskustva mogu reći da je program odličan i od srca preporučujem. A svakako ti želim lep provod! ;)

Cao svima, moja devojka i ja idemo u Istanbul za Novu godinu... i cuo sam da ne treba uzimati od agencije ove fakultativne izlete jer su mnogo skupi, a sve moze valjda tamo da se nadje za manje pare... Ako neko zna o ovome, molim neka napise... Hvala unapred!

Odstampaj mapu javnog prevoza,ponesi je u sami uzivajte u razgledanju.Skoro sve atrakcije su uz stanice tramvaja T1 tako da ti ne treba prevoz agencijskim autobusom.Na stanici Sultanahmet su:Aja Sofija(ulaz 25 tl),Plava dzamija(ulaz slobodan),Arheoloski muzej(10 tl),Top Kapi(25 tl + Harem 15 tl),Bazilika cisterna(10 tl),Islamic Art Museum(Ibrahim Pasha Palace) (10 tl)...
Dolmabahce palata(do poslednje stanice tramvaja T1 Kabatas,odatle 10 minuta pesice) ulaz za obe sekcije(palata i harem) je 40 tl.
Krstarenje Bosforom u trajanju od 1.5-2 h je 12 tl.

Back