Nova definicija strucnosti, provincijska strucnost

Umri_muski

Legenda
Poruka
72.583
Gledam izvestaj sa jednog procesa trovanja i tu pise napomena sudije u procesu za istraznog sudiju i radnje u istrazi , provincijska strucnost....

Zanimljiva naznaka za totalnu nestrucnost.....

Ono znate, umesto da se vrsi uvidjaj tako sto se zatvori diskoteka i popisu svi gosti , oni se rasteraju, umesto da se uzmu snimci nadzornih kamera, oni se pobrisu, umesto da se uzmu uzorci , oni se uzmu neotvoreni iz novih gajbi, umesto da se uzme krv smrtno stradale zrtve, ne uzme se nista...
Totalno uradjeno 0 od 0....jos od odlaska u hitnu do dolaska policije 2h....
Jos rod policajca...
Ali zanimljivo mi ovo , provincijska strucnost....
Postoji i suprotnost, kad se pokriva greska sa kontra oznakom, dedinjska strucnost...nesto sto se ne dovodi u pitanje kao bezgresno...

Pa sad je odradjeno najteze, uveden je pojam, a od sada moze da se pise i za pljacku u diskoteci u BG , provincijska istraga je utvrdila da vrata diskoteke nisu bila ni zakljucana te da je u 04 ujutro posle zatvaranja prednjih vrata diskoteke, neko izneo svu opremu na zadnja nezakljucana vrata polako i bez zurbe do 08h....
Kamere nisu ni paljene jer je vece proslo bez incidenata, a posto je bila subota, policija nije obavestena sve do ponedeljka u 10h kad je cistacica dosla da pocisti diskoteku...

Ja mislim da je to imperativ kod prosvete, da bi se obezbedili isti uslovi prepisivanja, a da ne ispadne da BG diktira prepisivanje na tim proverama znanja, da ne ispadne sprdacina od obrazovnog sistema drzave..

Zato taj pojam kako je opisan i u istraznom postupki , a u filozofiji poznat kao palanacka psihologija, moze da se upotrebi...da ne bude zvanicno prdez u cabar od obrazovanja..

Ja mislim da je to imperativ kod prosvete, da bi se obezbedili isti uslovi prepisivanja, a da ne ispadne da BG diktira prepisivanje na tim proverama znanja, da ne ispadne sprdacina od obrazovnog sistema drzave..

Zato taj pojam kako je opisan i u istraznom postupki , a u filozofiji poznat kao palanacka psihologija, moze da se upotrebi...da ne bude zvanicno prdez u cabar od obrazovanja..
Ok, što se mene tiče, evo od provincijske prof desetka :mrgreen:

Ti cesto potenciras tu svoju provincijalnost....maseci poentu...

Da li treba prozvati provincijalizam u ovom navedenom slucaju , kad su svi akteri , cak i policija postupali po principu , to se ne desava u nasoj maloj sredini , a desava se, i opijanje devojaka, i podmetanje droga za silovanje, tj nesecanje sta se desava posle....

Poenta je u drzanju kvalitetnog i svesnog , ali tu smeta mentalitet, vaspitanje i neprofesionalnost, tj nedisciplina...
Prozivka provincijska strucnost je mozda i pravi termin za to...

Nije tacno da ne postoji mogucnost da se nadje osoba koja ce strucno obavljati svoj posao u unutrasnjosti, ali zasto se ipak cesto desava da je to nemoguce naci?

Nije tacno da se na selu ne moze naci osoba koja moze da nauci da bude dobar djak, ali zasto se to ne desava tako cesto ili nikad?

Odgovor je ili u mentalitetu ili u sredini ili u ponudi...
Razlika izmedju profesorskog kadra npr, iz mesta koje je 5000 stanovnika, i mesta koje je 25000 stanovnika je ogromna...te ce kvalitet nastaqve u startu moci da bude mnogo razlicit....
A da li ce, zavisi od truda i sujete svih upletenih u taj posao...

Tu nije lazna optuzba kad se kaze da su standardi u provinciji mnogo nizi...Ali to nije slucaj iz proslosti....nego iz sadasnjosti...
Znaci da moze ali kad se prepusti ljudima, onda procveta laganica unutrasnjosti i dobijemo prc umesto kvaliteta...

Nisu pare u pitanju , ali za sve se optuze pare...ali nisu pare za sve krive..

Sama reakcija koju pokazujete ovde je tako sujetna, i tako predrasudna, toliko da masite poentu.....
Nije elitizam BG ovde ni u naznaci tema....
Uostalom trenutno je isti shit u Bg kao i u celoj Srbiji , narocito u prosveti...

Ako je isti mentalitet , onda je isti shit...eto koliko zavisi od toga koliko sebi dozvolimo da se srozamo...

Zar je u provicniji dozvoljeno samo biti zemljoradnik jer tu ako ga ne odradis kako treba uvenuce, ili pogonski radnik, jer tu ako ga ne odradis kako treba ode cela posiljka u smece...
Apropo tome, naruci italijanski kupac untrasnje reflektore za svetla....i dobije ceo sleper i ne plati robu jer je inzinjer koji je ugovarao posao , dobio dimenzije u koje treba da se ugrade, a on je racunao da su to unutrasnje dimenzije sijalice, tj za debljinu od 5mm je zeznuo celu narudzbu...

A da ne govorim da su ljudi isto bolesni i u provinciji i u BG i u sremskoj kamenici....
Tretman koji bi nivo higijene spustao za unutrasnjost zato sto tako misli uduzenje cistacica u unutrasnjosti je verovatno uticajan faktor, ali razarajuci...

Poslednja izmena:
Gledam izvestaj sa jednog procesa trovanja i tu pise napomena sudije u procesu za istraznog sudiju i radnje u istrazi , provincijska strucnost....

Zanimljiva naznaka za totalnu nestrucnost.....

Ono znate, umesto da se vrsi uvidjaj tako sto se zatvori diskoteka i popisu svi gosti , oni se rasteraju, umesto da se uzmu snimci nadzornih kamera, oni se pobrisu, umesto da se uzmu uzorci , oni se uzmu neotvoreni iz novih gajbi, umesto da se uzme krv smrtno stradale zrtve, ne uzme se nista...
Totalno uradjeno 0 od 0....jos od odlaska u hitnu do dolaska policije 2h....
Jos rod policajca...
Ali zanimljivo mi ovo , provincijska strucnost....
Postoji i suprotnost, kad se pokriva greska sa kontra oznakom, dedinjska strucnost...nesto sto se ne dovodi u pitanje kao bezgresno...

Daj malo konkretnije 😕

Back